Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kod 24 - Czujnik przebytej drogi

Featured Replies

Napisano

Witam nie znalazłem nic w archiwum więc pisze , zwarłem styki w złączu diagnostycznym i wyrzuciło mi kod 24 -Czujnik przebytej drogi - brak impulsów czy ktoś może mi o tym coś powiedzieć ? jak usunąć błąd ? i o co w nim chodzi , z góry dziekuję i Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Predkosciomierz dziala?

Właśnie wszystko działa

Napisano
  • Autor

Czy nikt nie co może tego przyczyną ?

Napisano

Skoro licznik działa to przyczyną błędu jest sam czujnik przebytej drobi. Może zakończył żywot.

Napisano
  • Autor

> Skoro licznik działa to przyczyną błędu jest sam czujnik przebytej

> drobi. Może zakończył żywot.

A jak wygląda czujnik i gdzie on sie znajduje ??

Napisano

> A jak wygląda czujnik i gdzie on sie znajduje ??

Wygląda jak czarne, prostokątne, płaskie pudełeczko i znajduje sięz tyłu licznika tuż nad mocowaniem linki.

Napisano

mozesz tez miec powoli konczonca sie linke od predkosciomierza u mnie sie wykruszala, all dzialalo ale blad juz sie pojawial

Napisano
  • Autor

> mozesz tez miec powoli konczonca sie linke od predkosciomierza u mnie

> sie wykruszala, all dzialalo ale blad juz sie pojawial

a czy przyczyną może być nie prawidłowo wsunięta linka predkościomierza ? u mnie jest nasunieta bez tej blaszki ktora trzeba było nacisnąć żeby zsunąć tylko że jak już pisałem wszystko działa Pozdrawiam i dzięki za sugeestie

Napisano

> Witam nie znalazłem nic w archiwum więc pisze , zwarłem styki w

> złączu diagnostycznym i wyrzuciło mi kod 24 -Czujnik przebytej

> drogi - brak impulsów czy ktoś może mi o tym coś powiedzieć ?

> jak usunąć błąd ? i o co w nim chodzi , z góry dziekuję i

> Pozdrawiam

siemka. Astrolota masz z zbs-em? Jeśli tak to tam szukaj przyczyny.Jak chcesz to daj znać bo jutro będę w białymstoku to dam ci taki czujnik bo mi jest nie potrzebny bo w astrolocie z abs-em a taki mam sygnał jest brany z abs-u.

Napisano

> Witam nie znalazłem nic w archiwum więc pisze , zwarłem styki w

> złączu diagnostycznym i wyrzuciło mi kod 24 -Czujnik przebytej

> drogi - brak impulsów czy ktoś może mi o tym coś powiedzieć ?

> jak usunąć błąd ? i o co w nim chodzi , z góry dziekuję i

> Pozdrawiam

Rada na to jest w archiwum w dziale FAQ.

Napisano

> a czy przyczyną może być nie prawidłowo wsunięta linka

> predkościomierza ? u mnie jest nasunieta bez tej blaszki ktora

> trzeba było nacisnąć żeby zsunąć tylko że jak już pisałem

> wszystko działa Pozdrawiam i dzięki za sugeestie

tak, jak najbardziej, jezeli nie jest dobrze wlozona, moze co jakis czas gubic sygnal,linka obraca sie ale nie obraca za kazdym razem czujnika... taka przypadlosc tez byla juz kiedys ze zle byla zamocowana... czesto to sie dzieje

Napisano

> Rada na to jest w archiwum w dziale FAQ.

a tym co sie nie chce szukac pozwolilem se skopiowac

Błąd 24 - antidotum - Witam. Chciałem podzielić się z Wami jak zwalczyć błąd 24 w asterce. Objawy: Podczas jazdy przy większej prędkości, przy dynamicznej jeżdzie, lub czasami samo z siebie wywala błąd 24. broty podczas jazdy gdy wciśniemy sprzęgło spadają do 500obr/min potem wzrastają do 900obr/min lub silnik czasami potrafi zgasnąć. Naprawa: Najpierw sprawdzamy czy linka prędkościomierza jest sprawna-jak prędkościomierz chodzi to wszystko z linką powinno być ok. Demontujemy deskę rozdzielczą i demontujemy impulsator-trzeba zdiąć metalową klamerkę która dociska folię do styków impulsatora, potem odkręcamy jedną śrubkę mocującą impulsatori wyjmujemy go. Zdejmujemy przykrywkę osłaniającą elektronikę impulsatora która jest na zaczepach , odlutowywujemy i odsysamy 3 nóżki foto diody -dioda pozostaje w zacisku obudowy a płytkę wyjmujemy z obudowy. Lokalizujemy jedyny w układzie tranzystor BC547 wymieniamy go na nowy (po wylutowaniu w jednym przypadku tranzystor we wszystkie strony gwizdał pod miernikiem a w drugim puszczał między kolektorem a emiterem). I wszystko gotowe.Nie zaszkodzi wymienić układziku 8-mio nóżkowego LM741 i elektrolita 47 mikro/16v-wymiana tych elementów nie zaszkodzi-koszt wszystkich części 1.50zł (bo nie wiadomo od czego tranzystor poleciał, a elektrolit ma na pewno troszkę latek i może być już wyschnięty. Składamy wszystko do kupy ,zdejmujemy klemę z aku na 30min by wymazać błąd i JEDZIEMY. Ja już wieje ze 4 dni i wszystko jest ładnie i pięknie. Obroty spadają i zatrzymują się na 900obr/na min. Autko nie gaśnie .życzę miłej zabawy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.