Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Help - po sąsiedzku.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Po sąsiedzku chciałem zapytać o jedną rzecz - pilnie kupię dla kobiety CC - mam jedno na oku tylko nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie. Od razu dodam, że w grę wchodzi rocznik w granicach 95 więc będzie łatwiej.

Proszę o wskazówki gdzie patrzeć, co najczęściej klęka itp.

Z góry dziękuje.

pozdro

EDIT: przebieg jest 134kkm,rocznik 95, zoględzin wynika: blachy ok, nie działa ręczny i klakson (ale to raczej pryszcz) autko ma gaz (i to jest dla mnie duży +) lovato, na - to że był strzał i puszka filtra jest łatana chałupniczo, tłumik końcowy do wymiany na pewno, i wygląa na to że gdzieś pocą się uczelki bo jest trochę oleju na bloku silnika w okolicach pompy paliwa. Tyle zauważyłem, pod auto nie wchodziłem bo padało a byłem pod krawatem smile.gif

W rachubę niestety wchodzi tylko cc700 z racji kosztów bo to z założenia ma być autko na krótkie trasy dla szony z dowozem latorośli do szkoły/przdszkola.

pozdro

Napisano

> Witam.

> Po sąsiedzku chciałem zapytać o jedną rzecz - pilnie kupię dla

> kobiety CC - mam jedno na oku tylko nie wiem na co zwrócić uwagę

> przy zakupie. Od razu dodam, że w grę wchodzi rocznik w

> granicach 95 więc będzie łatwiej.

> Proszę o wskazówki gdzie patrzeć, co najczęściej klęka itp.

> Z góry dziękuje.

> pozdro

podaj jeszcze silnik i przebieg a na pewno bedzie latwiej doradzic.. pozdro

Napisano

> Witam.

> Z góry dziękuje.

> pozdro

Jedynie co Ci moge doradzic po sasiedzku to nie kupuj 700.

Napisano

Dokladnie jak mowi Szary... nie kupuj 700... roznica miedzy 900 (w cenie) nie jest wielka... a zawsze to 4 cylindr waytogo.gify(inna kultura pracy) 5-ty bieg (wygoda i oszczednosc) i nieporownywalnie lepsze wrazenia z jazdy oraz tysiackroc mniejsza awaryjnosc

Napisano
napewno nie kupuj 700, same problemy z tym silnikiem no.gif roznice w cenie 900 nie bedzie duza a kultura pracy i zadowolenie z jazdy nie poruwnywalnie lepsze ok.gif
Napisano

Tak jak koledzy wyżej piszą, nie kupuj 700-ki, lepiej dołożyć kilka stówek i kupić 900-kę, osiągi lepsze, silnik ciszej pracuje, spalanie to samo, same +

polecam stronkę, po lewej zakładka "Porady" a później temat "Kupujemy Cinquecento"

Napisano
  • Autor

No, taak. Chyba mnie przekonaliście. 700 jest be.

Ale nie widziałem godnych uwagi nigdzie 900-tek.

Czy poza giełdą warto jeszcze gdzieś podjechać w okolicach Katowic?

pozdrawiam

Napisano

> No, taak. Chyba mnie przekonaliście. 700 jest be.

> Ale nie widziałem godnych uwagi nigdzie 900-tek.

> Czy poza giełdą warto jeszcze gdzieś podjechać w okolicach Katowic?

> pozdrawiam

a patrzyłeś na ogłoszenia w prasie lokalnej?, giełda internetowa( ogloszenia z Twoich okolic)..bo prawdę mówiąc wolałbym kupić z ogłoszenia niż na giełdzie icon_rolleyes.gif..

Napisano

Ja tak samo mialem kupic cc 700 wszyscy mi odradzali to szukalem 900 ale ze nie znalazlem bo ich jest naprawde malo na sprzedanie to kupilem sc 900 i jestem z niego zadowolony smile.gif

Napisano

> pozdrawiam

Aby kupując auto i nie sparzyć się na nim musiałby byc bezwypakowy. Nie zalezne czy 900 czy 700 musisz sprawdzić:

czy szyby są z jednego rocznika (jesli auto jest z początku danego roku to dopuszczalne są szybki np tylnie boczne z roku poprzedniego)

stan blacharki np pod gumkami na dachu (nie zawsze tam pomalują), sprawdzić czy wszystkie drzwi i maska zamykają i otwierają sie poprawnie. czesto w cc po dzwonach maska przednia jest przesunięta (widać zwłaszcza po szparach między maską a błotnikami - powinny byc równe lub prawie równe)

jak uda Ci się wejsc pod auto sprawdz tez od dołu wzmocnienie przednie (nie zawsze naprawiane przy naciąganiu auta- bo nie widać)

Pozatym wnętrze: nikt mi nie wmówi że auto ma przejchane np 50kkm a kierownica i gałka zmiany biegów oraz gumki na pedałach są wytarte (zbyt nowe tez nie mogą być bo to bedzie znaczyło ze są wymienione i cos chciano ukryć)

stan tapicerki foteli

stan amorków (rozbujanie auta i nie pownien się "bujnąć" więcej niż 1,5 raza.

depnij kilka razy sprzęgło powinno chodzić płynnie i bez oporów.

jak bedziesz dłużej ogladał i wybrzydzał a sprzedawca będzie miał coraz mniej zadowoloną minę tzn coś ukrywa i wie że nie ma do czynienia z laikiem.

Napisano

> a patrzyłeś na ogłoszenia w prasie lokalnej?, giełda internetowa(

> ogloszenia z Twoich okolic)..bo prawdę mówiąc wolałbym kupić z

> ogłoszenia niż na giełdzie ..

giełda czy prasa ?? przeciez to samo auto mogło byc x razy na giełdzie i x razy w prasie a zawsze mozna sie umówic i podjechać do ASO na sprawdzian

Napisano

> Witam.

> Z góry dziękuje.

> pozdro

> EDIT: przebieg jest 134kkm,rocznik 95, zoględzin wynika: blachy ok,

> nie działa ręczny i klakson (ale to raczej pryszcz) autko ma gaz

> (i to jest dla mnie duży +) lovato, na - to że był strzał i

> puszka filtra jest łatana chałupniczo, tłumik końcowy do wymiany

> na pewno, i wygląa na to że gdzieś pocą się uczelki bo jest

> trochę oleju na bloku silnika w okolicach pompy paliwa. Tyle

> zauważyłem, pod auto nie wchodziłem bo padało a byłem pod

> krawatem

> W rachubę niestety wchodzi tylko cc700 z racji kosztów bo to z

> założenia ma być autko na krótkie trasy dla szony z dowozem

> latorośli do szkoły/przdszkola.

> pozdro

wg mnie to juz nie te czasy ze są róznice w cenach agenta a 900 pewnie jakies groszowe bo jak chce ktos sprzedac szybko to pewnie cyfra bedzie dobra

Napisano

Witam. Powtorze po kolegach, nie kupuj 700tki..;-) Serio, nie opyla sie w ogole. Natomiast, jezeli juz bardzo zechcesz, to wrecz nie wolno Ci kupic 700tki z japonskim gaznikiem..Aisan. Wszystko, tylko nie to;-) Jak juz, to polski Weberowski. No, ale jak mowimy, szukaj 900tki. Ja bylem w identycznej sytuacji 0.5roku temu. Jednakze kuplem 900tke i jestem z niej rad!! Szukalem 2miesiace, ale oplacilo sie. Zwróc uwage na stan blachy, czy nie ma jakis parchli, zerknij na nadkola, w sroku silnika na pas przedni. W miare swoich mozliwosci ocen stan motoru. Sprzeglo, hamulce, wszystko co zauwazysz. I pamietaj.. autko ma juz swoje lata;-) Pozdrawiam tuptup.gif

Napisano

> pozdrawiam

to fakt, ciężko dorwać 900-kę bo to dobre samochody są zeby.GIF

Napisano

> Witam. Powtorze po kolegach, nie kupuj 700tki..;-) Serio, nie opyla

> sie w ogole. Natomiast, jezeli juz bardzo zechcesz, to wrecz nie

> wolno Ci kupic 700tki z japonskim gaznikiem..Aisan. Wszystko,

> tylko nie to;-) Jak juz, to polski Weberowski.

nie zgodzę się z kolegą, ja mam aisana i jestem z niego rad zeby.GIF jest kilka osób na forum, które się ze mną zgodzą

Napisano

> nie zgodzę się z kolegą, ja mam aisana i jestem z niego rad jest

> kilka osób na forum, które się ze mną zgodzą

aisan jest ok.gif ale do momentu aż zacznie się psuć wtedy może narobic klopotów. Reasumując dobre paliwo + w opowiednim czasie zmieniane filtry paliwka i powietrza i gaźnik smiga bezawaryjnie. (sprawdzone na cc serce.gif) Choć w moim cc jest FOS..... cool.gif )

Napisano

> aisan jest ale do momentu aż zacznie się psuć wtedy może narobic

> klopotów. Reasumując dobre paliwo + w opowiednim czasie

> zmieniane filtry paliwka i powietrza i gaźnik smiga

> bezawaryjnie. (sprawdzone na cc ) Choć w moim cc jest FOS.....

> )

Popieram ok.gif jak sie dba o aisana to wszystko śmiga aż miło cool.gif A co do ogólnego przekonania, że 700setka jest be, to się nie zgodze zlosnik.gif samochód faktycznie nie ma za specjalnych osiągów ale przez to wydaje mi się, iż jest bardziej bezpieczny, bo nie można go za bardzo nadwyrężać i trzeba jeździć spokojnie, a niektórym jak już mają 900sete, wyadje się że to ferrari i killują ten bądź co bądź mały silniczek, co wychodzi z niekorzyścią dla samochodu jak i dla użytkownika oink.gif

P.S

Ale żona raczej killować samochodu nie będzie grinser006.gif

Napisano

> Popieram jak sie dba o aisana to wszystko śmiga aż miło A co do

> ogólnego przekonania, że 700setka jest be, to się nie zgodze

> samochód faktycznie nie ma za specjalnych osiągów ale przez to

> wydaje mi się, iż jest bardziej bezpieczny, bo nie można go za

> bardzo nadwyrężać i trzeba jeździć spokojnie, a niektórym jak

> już mają 900sete, wyadje się że to ferrari i killują ten bądź co

> bądź mały silniczek, co wychodzi z niekorzyścią dla samochodu

> jak i dla użytkownika

> P.S

> Ale żona raczej killować samochodu nie będzie

Jak mam cc700 z 94 smigam już nim 2,5 roku i nabiłel w tym czasie 35 tys. oglonie jest ok czasem trzeba cos naprawic lub wymienic. poza zapalającą sie od czasu do czasu kontrolką oleju wszystko git i działa. Na drodze nie zawodzi! osiagi na miasto wystarczaja na trasie jak sie rozkula to juz leci!

Napisano

tak jak koledzy pisali - nie warto 700 bo max mała różnica w cenie w stosunku do 900, ale jest ich faktycznie mało. Z drugiej strony wcześniej jeździłem CC700 i nie było wcale tak tragicznie, a dużym plusem było małe spalanie! ale po przesiadce na SC900 juz bym nie wrócił 893goodvibes.gif

jak by się udało uzbierać trochę więcej dutków to poszukaj SC900 bo też można trafić za dobrą cenę 893goodvibes.gif

pozdro waytogo.gif

Napisano

też szukałem 900 ale z rocznika 1996 - 1998 były tylko 700 i 1100 a że 1110 ma mój dziadek i wiem ile to pali dlatego kupiłem 700 na aisanie , i nie narzekam narazie zrobiłem nim tylko 1500 km smile.gif w ciągu 2 mcy jak go mam i wszystko jest ok

a mi jest potrzebne takie auto co mało pali i są małe opłaty

mi mój cinkus wiecej niż 6,5 po miescie nie weźmie a po trasie 4,3 pali na 100 km smile.gif jestem zadowolony smile.gif i polecam

potwierdzam że jak gaxnik dobrze ustawiony to jest wszystko oki

musi być tylko dobry fahcowiec od gaxników

pozdro z plocka

Napisano
  • Autor

Serdeczne dzięki wszystkim za pomoc i porady.

Rzeczywiście pośpiech nie jest najlepszym doradzcą w związku z tym będę szukał bardziej uważnie niemniej jednak z racji kasy wybór jest baardzo ograniczony.

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.