Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie radio kupic??

Featured Replies

Napisano

Witam

Ehh jakie polecilibyscie radio ale doo 200 zł??

wiem ze za to nie kupie czegos bardzo fajnego ale co polecacie cos dobrego zxeby troche pozyło gora moze byc do 230

pozdrawiam

Napisano

Mam Pioneera i polecam właśnie tą firmę. Może coś takiego

Napisano
  • Autor

> Mam Pioneera i polecam właśnie tą firmę. Może coś takiego

własnie a czy to radyjko bedzie mniej wiecej współgrało z głosnikami boschanann bo miałem radyjo seryjne blaupunkta i pisało n anim 2x10 wat rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif i nawet dobrze grały hehe

Napisano

> czy to radyjko bedzie mniej wiecej współgrało z głosnikami

> boschanann

No wiesz Boschmann to nie najlepsza firma ale współgrać napewno będzie gorzej z pełnym wykorzystaniem możliwości radia na tych głośnikach

> bo miałem radyjo seryjne blaupunkta i pisało n anim

> 2x10 wat i nawet dobrze grały hehe

Myśle że ten Pioneer ma nie wiele więcej mocy może z 4x12 W hmm.gif

Napisano

> ja tradycyjnie mowie - JVC

Też może być waytogo.gif byle nie First, Delco i Boschamnn spineyes.gif

Napisano

> Też może być byle nie First, Delco i Boschamnn

daj spokoj z takim porownaniem.

BTW tego pioneera do ktorego link podales (i kilka wyzszych modeli tez np. 3700) takie JVC KD-S70R (i podobne: S71R 73 i jeszcze pare innych) rozklada na lopatki od razu - pod wzgledem brzmienia. Obsluga, trwalosc i takie tam to inna rzecz ale brzmienie w tej klasie cenowej jest (chyba) nie do pobicia. A nawet wiele sporo drozszych (i niezlych) radyjek nie bardzo moze mu brzmieniowo podskoczyc - np. Clarion 358RMP, ktorego uwazam za dobry sprzet, tez gra troche gorzej od JVC - moim subiektywnym zdaniem

Napisano
  • Autor

czyli powiadacie zeby kupic albo pionerra albo Jvc nom oki jak napotkam sie to kupie n agiełdzie zeby.GIF

Napisano

ostatnio Media Markt sprzedaje bodajże JVC 321 za 249 zł

Napisano

> ostatnio Media Markt sprzedaje bodajże JVC 321 za 249 zł

Nie żartuj piszesz o KD - G321 u mnie te radja w Media Markcie są po 399 zł. Ojciec ma i jest zadowolony. Za 249 zł to bym tego 321 z pocałowaniem w rękę brał, a nie bawił się w jakieś używki .

Napisano

> daj spokoj z takim porownaniem.

Z jakim porównaniem!!?? ja nic nie porównywałem tylko napisałem żeby nie brał w/w radii screwy.gif Napisałem koledze że może być JVC, a Ty jakieś problemy masz no comment

> BTW tego pioneera do ktorego link podales (i kilka wyzszych modeli

> tez np. 3700) takie JVC KD-S70R (i podobne: S71R 73 i jeszcze

> pare innych) rozklada na lopatki od razu - pod wzgledem

> brzmienia. Obsluga, trwalosc i takie tam to inna rzecz ale

> brzmienie w tej klasie cenowej jest (chyba) nie do pobicia. A

> nawet wiele sporo drozszych (i niezlych) radyjek nie bardzo moze

> mu brzmieniowo podskoczyc - np. Clarion 358RMP, ktorego uwazam

> za dobry sprzet, tez gra troche gorzej od JVC - moim

> subiektywnym zdaniem

Dla Ciebie każde JVC rozkłada wszystkich. Zastanów się co piszesz, brzmienie dla jednego będzie spoko dla drugiego kicha ale dobrze, że na końcu dodałeś "moim subiektywnym zdaniem" Dla mnie akurat JVC nie przemawia,a nasłuchałem się ich wystarczająco aby się wypowiadać i takie moje zdanie.

Pioneer którego poleciłem koledze to akurat jeden z wielu, nie mam pojęcia jak gra chodziło mi ogólnie aby wybrał coś z Pioneera i podałem przykład w cenie której chciał się zmieścić.

Ty polecasz JVC ok. masz i Ci się podoba dlatego je chwalisz co nie znaczy, że innym też się spodoba. Ja polecam Pioneera bo mam i dla mnie to lepsza firma niż JVC pod każdym względem. Każdy ma prawo do swojego zdania i należy to szanować i nie negować propozycje innych bezpodstawnie bo twoja ocena brzmienia radia JVC nie jest obiektywna i tyle.

Pzdr. 20.GIF

Napisano

> Dla Ciebie każde JVC rozkłada wszystkich.

po pierwsze nie kazde ale te ktorych sluchalem. Po drugie nie "wszystko" tylko w tej klasie cenowej.

> Zastanów się co piszesz,

> brzmienie dla jednego będzie spoko dla drugiego kicha ale

> dobrze, że na końcu dodałeś "moim subiektywnym zdaniem"

> Każdy ma

> prawo do swojego zdania i należy to szanować i nie negować

> propozycje innych bezpodstawnie bo twoja ocena brzmienia radia

> JVC nie jest obiektywna i tyle.

wierz mi ze interesuje sie praktycznie "zagadnieniami brzmieniowymi" od baaardzo dawna i troche sprzetu juz slyszalem. Fakt ze glownie domowego, CA mniej mnie kreci. Ale co to jest "dobre brzmienie" to raczej wiem. To JVC ktore mam mnie bardzo pozytywnie zaskoczylo pod wzgledem brzmienowym bo nigdy bym sie nie spodziewal ze mozna dostac cos tak grajacego za te pieniadze (wczesniej testowalem pionka 3700, Alpine 9821R, clariona358 - juz sporo drozszy - i ten dopiero jakos gral).

I jeszcze jedna rzecz wazna - uwazam ze wazny jest zawsze jakis punkt odniesienia. Dla mnie jest to moj sprzet audio w domu, jest to taki powiedzmy sredniak z pewnymi aspiracjami audiofilskimi (CD + wzmak: Acoustic Research, kilkunastoletnie ale nienajgorsze klocki, kolumny Radmor LS30 przerobione nieco przeze mnie, okablowanie Audioquest i VdH). Dzwiek jaki sie z niego wydobywa jest nienajgorszy, choc o3wiscie jak na audiofila przystalo wiele jest do poprawienia (tyle ze nie zamierzam bo nie mam i nie chce miec zlosnik.gif na to wolnych srodkow platniczych). Porownujac teraz do tego moj sprzet w aucie stwierdzam ze tragedii nie ma (a byla np. z radyjkiem Alpiny ktore mialem miesiac - brrrr ....), wrecz pod pewnymi wzgledami jest calkiem ciekawie. Odczuwam przyjemnosc ze sluchania i zawsze jadac chce mi sie sprzet wlaczyc. To jest mysle sensowna miara wink.gif

> Dla mnie

> akurat JVC nie przemawia,a nasłuchałem się ich wystarczająco aby

> się wypowiadać i takie moje zdanie.

a sluchales tych modeli ktore ja podalem? jesli nie to nie bardzo mamy o czym dyskutowac. Jesli tak - podaj w jakiej konfiguracji (u mnie stare HZ ESK z przerobionymi zwrotnicami + subik LW800, drzwi o3wiscie wygluszone).

> Pioneer którego poleciłem koledze to akurat jeden z wielu, nie mam

> pojęcia jak gra chodziło mi ogólnie aby wybrał coś z Pioneera i

> podałem przykład w cenie której chciał się zmieścić.

> Ja polecam Pioneera bo mam i

> dla mnie to lepsza firma niż JVC pod każdym względem.

a ja sluchalem kiedys kilku pioneerow i dla mnie kazdy byl brzmieniowo cienki - w starszych modelach charakterystyczne plastikowe brzmienie oslabiony.gif , w nowszych znow pewnego rodzaju "zamulenie" O3wiscie mowimy o niskiej polce cenowej bo o niej jest cala dyskusja. Wyzszych modeli - przyznaje - nie znam.

> Ty polecasz JVC ok. masz i Ci się podoba dlatego je chwalisz co nie

> znaczy, że innym też się spodoba.

Ja przynajmniej, w przeciwienstwie do Ciebie, polecam to co dobrze znam tongue.gif

Napisano

Za ta kase uzywke jakiegos Blaupunkta , milano itp ok.gif

Napisano

Ja na Twoim miejscu kupiłbym używane SONY XPLOD jakieś zlosnik.gif ja mam i całkiem fajnie gra.Ten moel mamCDX-S2050, używane kupisz za jakies 250 -300 zł. Polecam, Jak dla mnei dosyc dobre, tylko ze trzeba miec dobre gloisniki.

Napisano

W tym przedziale cenowym ciężko coś kupić godnego polecenia.

Ale kolega ALASTAIR dobrze mówi, odnośnie JVC. waytogo.gif

Napisano

> po pierwsze nie kazde ale te ktorych sluchalem. Po drugie nie

> "wszystko" tylko w tej klasie cenowej.

Rozumiem, że wszystkie radia w tej klasie cenowej porównałeś z JVC i były gorsze - no to gratuluje musiało być tego sporo!

>> Ale co to jest "dobre

> brzmienie" to raczej wiem.

Naprawdę!!?? a skąd to możesz wiedzieć? mogłeś raczej napisać "wiem co to jest dobre brzmienie dla mnie"

> To JVC ktore mam mnie bardzo

> pozytywnie zaskoczylo pod wzgledem brzmienowym bo nigdy bym sie

> nie spodziewal ze mozna dostac cos tak grajacego za te pieniadze

> (wczesniej testowalem pionka 3700, Alpine 9821R, clariona358 -

> juz sporo drozszy - i ten dopiero jakos gral).

Znowu zapomniałeś dodać np. według mnie...

> I jeszcze jedna rzecz wazna - uwazam ze wazny jest zawsze jakis punkt odniesienia. Porownujac

> teraz do tego moj sprzet w aucie stwierdzam ze tragedii nie ma

> (a byla np. z radyjkiem Alpiny ktore mialem miesiac - brrrr

> ....), wrecz pod pewnymi wzgledami jest calkiem ciekawie.

> Odczuwam przyjemnosc ze sluchania i zawsze jadac chce mi sie

> sprzet wlaczyc.

No w/g mnie taki punkt odniesienia jest niedobry bo warunki w których słuchasz sprzętu (samochód - pokój) jest całkowicie inny, a znając się na odsłuchu wiadomo jak ważne jest środowisko.

> To jest mysle sensowna miara

j/w żadnego sensu w tym nie widze

> a sluchales tych modeli ktore ja podalem?

nie słuchałem tych modeli które podałeś ale wiele innych JVC (KD-LH7R, KD-G401, KD-G301, KD-G611) i na prawdę nic do nich nie mam grają dobrze może nawet bardzo dobrze ale nie dla mnie i tyle.

> a ja sluchalem kiedys kilku pioneerow i dla mnie kazdy byl

> brzmieniowo cienki - w starszych modelach charakterystyczne

> plastikowe brzmienie , w nowszych znow pewnego rodzaju

> "zamulenie" O3wiscie mowimy o niskiej polce cenowej bo o niej

> jest cala dyskusja. Wyzszych modeli - przyznaje - nie znam.

I wkońcu napisałeś "dla mnie" i jest OK. Pisałeś też wczśniej, że odsłuchiwałeś modele JVC w pewnej konfiguracji więc nie wiesz także jak radia podane przez Ciebie będą grały w konfiguracji audio człowieka który pytał o wybór radia.

> Ja przynajmniej, w przeciwienstwie do Ciebie, polecam to co dobrze

> znam

OK dobrze znasz ale nie polecaj radia pisząc o brzmieniu i jakości dzwięku.

Wiadomo że brzmienie zależne jest od mnóstwa rzeczy o których mowa wyżej, dlatego ja poleciłem koledze radio Pioneer głównie ze względu na niezawodnośc , jakość wykonania itd. co przy kupnie używanego radia jest bardzo ważne, a o brzmieniu nic nie wspomniałem.

Napisano

> Witam

> Ehh jakie polecilibyscie radio ale doo 200 zł??

> wiem ze za to nie kupie czegos bardzo fajnego ale co polecacie cos

> dobrego zxeby troche pozyło gora moze byc do 230

> pozdrawiam

JVC ok.gif

Napisano

> Rozumiem, że wszystkie radia w tej klasie cenowej porównałeś z JVC i

> były gorsze - no to gratuluje musiało być tego sporo!

nie czepiaj sie slowek, radyjek bylo kilka a wzialem to ktore w odsluchach odstawalo wyraznie od reszty cena w dol smile.gif a brzmieniem w gore cool.gif

> Naprawdę!!?? a skąd to możesz wiedzieć? mogłeś raczej napisać "wiem

> co to jest dobre brzmienie dla mnie"

> Znowu zapomniałeś dodać np. według mnie...

zbyt wielki z ciebie relatywista, w ten sposob mozna dojsc co najwyzej do tego ze zupelnie nic nie wiadomo. A ja myslalem jeszcze o czyms takim jak doswiadczenie wynikajace z wymiany opinii z odsluchow miedzy znajomymi, wlasnych przemyslen, roznego rodzaju eksperymentow - czasem blednych, czasem udanych ale zawsze pouczajacych. W ciagu ladnych paru (a moze to juz nascie?) lat zajmowania sie ta tematyka zdarzylo sie troche tego nazbierac.

> No w/g mnie taki punkt odniesienia jest niedobry bo warunki w których

> słuchasz sprzętu (samochód - pokój) jest całkowicie inny, a

> znając się na odsłuchu wiadomo jak ważne jest środowisko.

przypominam ze okreslenie hi-fi oznacza "wysoka wiernosc" [odtwarzania] Czyli niezaleznie od warunkow odsluchowych probojemy (powtarzam - probojemy) odwzorowac to co zostalo zarejestrowane w studio.

Fakt ze kloci sie to z obecnym trendem aby kazdy mogl sobie dzwiek dopasowac do widzimisie (vide rozbudowane korektory-deformatory w wielu sprzetach). Coz, ja tam plyne wbrew temu trendowi i jesli da sie slucham na "flat". Na szczescie posiadane przeze mnie sprzety na to pozwalaja.

> nie słuchałem tych modeli które podałeś ale wiele innych JVC

> (KD-LH7R, KD-G401, KD-G301, KD-G611) i na prawdę nic do nich nie

> mam grają dobrze może nawet bardzo dobrze ale nie dla mnie i

> tyle.

no coz, moze jestesmy z innych swiatow (brzmieniowych). Wymienionych modeli nie znam i nie wykluczam ze sa do du...

> I wkońcu napisałeś "dla mnie" i jest OK. Pisałeś też wczśniej, że

> odsłuchiwałeś modele JVC w pewnej konfiguracji więc nie wiesz

> także jak radia podane przez Ciebie będą grały w konfiguracji

> audio człowieka który pytał o wybór radia.

zdarzylo mi sie tez podlaczac pare radyjek (w tym jvc i kilka pionkow) do innych glosnikow niz moje i wrazenia odsluchowe (sila rzeczy nie tak dlugie jak w przypadku sluchania we wlasnym aucie) byly niestety podobne. Pioneer mi sie nie podoba a JVC - owszem tak. To napewno wg ciebie przypadek i nedzne potwarze wzgledem fssspanialego sprzetu firmy Pioneer. hm ... trudno.

> OK dobrze znasz ale nie polecaj radia pisząc o brzmieniu i jakości

> dzwięku.

???????? dla mnie brzmienie to najwazniejsza rzecz. Mialem juz ladne, markowe, wrecz kultowej firmy, radyjko ktore za cholere "grac" nie chcialo a do tego wkurzalo mnie tandetnoscia wykonania. No i ?? olalem jego pozorna kultowosc i sprzedalem czym predzej (nabywca zadowolony - tez dobrze) po czym kupilem zupelnie niekultowe radio ktore zadziwiajaco na swa cene dobrze gra.

> dlatego ja poleciłem koledze radio Pioneer głównie ze

> względu na niezawodnośc , jakość wykonania itd. co przy kupnie

> używanego radia jest bardzo ważne, a o brzmieniu nic nie

> wspomniałem.

trzeba bylo tak od razu - mamy inne priorytety. Dla mnie radio moze byc brzydkie, srednio wygodne w obsludze, panel moze trzeszczec i takie tam byle tylko dobrze odczytywalo plyty i dobrze gralo.

Napisano

> To napewno wg ciebie przypadek i nedzne potwarze

> wzgledem fssspanialego sprzetu firmy Pioneer. hm ... trudno.

Hej nigdy nie napisałem, że Pioneer to wspaniała i super firma, poprostu mam radio tej firmy i jestem z niego zadowolony i zdaje sobie również sprawę, że jest wiele lepszych radyjek także firmy JVC.

> ???????? dla mnie brzmienie to najwazniejsza rzecz.

Dla mnie też jest to najważniejsza rzecz z tym że jest to kwestia indywidualna jak radio brzmi.

> Mialem juz ladne,

> markowe, wrecz kultowej firmy, radyjko ktore za cholere "grac"

> nie chcialo a do tego wkurzalo mnie tandetnoscia wykonania. No i

> ?? olalem jego pozorna kultowosc i sprzedalem czym predzej

> (nabywca zadowolony - tez dobrze)

heh pewnie chodzi o Alpine - powiem Ci szczerze że słuchałem paru modeli i o dziwo też mnie nie zachwyciły waytogo.gif

> trzeba bylo tak od razu - mamy inne priorytety. Dla mnie radio moze

> byc brzydkie, srednio wygodne w obsludze, panel moze trzeszczec

> i takie tam byle tylko dobrze odczytywalo plyty i dobrze gralo.

Nie no żle mnie troche zrozumiałeś dla mnie też w/w rzeczy są ważne a chodziło mi tylko o to że nie na miejscu jest polecać komuś radia bo u Ciebie brzmi fajnie. Mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi.

Pzdr. 20.GIF

Napisano

No i nie pomyliłem się w Media za 249 zł sprzedają JVC KD-G321/322 smile.gif

Napisano

> No i nie pomyliłem się w Media za 249 zł sprzedają JVC KD-G321/322

Dzisiaj bylem w Media i bylo za 399 zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Ehh jakie polecilibyscie radio ale doo 200 zł??

> wiem ze za to nie kupie czegos bardzo fajnego ale co polecacie cos

> dobrego zxeby troche pozyło gora moze byc do 230

> pozdrawiam

jakiekolwiek byle znanej marki, chińskie kolorowe wynalazki sobie odpuść skromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.