Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Valvoline

Featured Replies

Napisano

Jeździ może ktoś z Was na tym właśnie oleju? Ja jeżdziłem wcześniej na Mobill 1 syntetyk. Teraz wlałem olej Valvoline tez pełen syntetyk dla silników powyżej 100 tysięcy kilometrów, a moja Brava ma już 107 tyś. Proszę o opinie. Dzięki.

Napisano
  • Autor

Moja Brava wogóle nie brała oleju. Z tym nie miałem żadnych problemów. Trzymał stan zawsze.

Napisano

> Moja Brava wogóle nie brała oleju. Z tym nie miałem żadnych

> problemów. Trzymał stan zawsze.

wiec wytłumaczysz mi powód wymiany prócz tego bełkotu marketingowego?

Napisano
  • Autor

Olej wymieniłem bo już musiałem,a Mobill był za drogi jak dla mnie więc kumpel załatwił mi z hutrowni taniej Valvolinea.

Napisano
  • Autor

A i jeszcze jedno. Nie słyszałem nic o bełkocie marketingowym. Nawet wcześniej nie bardzo znałem nazwy Valvoline. A czy bede miał problemy z silnikiem po tym oleju????

Napisano

> Olej wymieniłem bo już musiałem,a Mobill był za drogi jak dla mnie

> więc kumpel załatwił mi z hutrowni taniej Valvolinea.

nie powinno nic sie stać...

Napisano
  • Autor

No to dzięki za odpowiedzi. Domyślam się, że ludzie nie mają większego doświadczenia z tym olejem bo jest to olej amerykański i tak Hop Siup w sklepie się go nie kupi. Właściwości są podobne do Mobilla, który miałem, abył to 5W-30. Ostatnio mechanik nawet nie wiedział, że taki był. Teram Mam 10W.

Napisano
  • Autor

> ale to chyba półsyntetyk jest?

Nie, jest to pełen syntetyk. A skąd to zdziwienie??

Napisano

> Nie, jest to pełen syntetyk. A skąd to zdziwienie??

10w to połsyntetyk... mobil super s...

Napisano

> A i jeszcze jedno. Nie słyszałem nic o bełkocie marketingowym. Nawet

> wcześniej nie bardzo znałem nazwy Valvoline. A czy bede miał

> problemy z silnikiem po tym oleju????

no jeśli zalejesz tego syntetyka na półsyntetyk to możesz mieć zlosnik.gif

Napisano

> Sorry za pomyłke, masz rację. Sprawedziłem na baniaku. Mam 5W-40

no to lej...

Napisano
  • Autor

Już wlałem 2 tygodnie temy. Narazie jeździ dobrze. Oby tak dalej. Szerokiej drogi.

Napisano

> Nie, jest to pełen syntetyk. A skąd to zdziwienie??

bo z reguły 10W to półsystetyki.. a swoją drogą to zastanawia mnie jedna rzecz. Ja zazwyczaj najpierw pytam potem robię, Ty najpierw zalałeś olejem potem pytasz czy silnik padnie .. sorry nie mogłem się powstrzymać 20.GIF

Napisano
  • Autor

Wiesz, nie wymieniałem silnika tylko olej. Nie wlałem oleju za drobne pieniądze typu orlen platinum czy inne coś tylko dobry amerykański olej dla silników powyżej 1000 tysiąca. Zarzuciłem taki post bo poprostu byłem ciekaw czy ktoś coś takiego ma bo jak napisałem wcześniej tego w sklepie normalnie nie kupisz. Może gdybym wymieniał silnik czy skrzynie to zadawał bym dużo pytań. Ale ja wlałem olej ik nawet nie przechodziłem z półsynetyka na syntety czy na odwrót tylko z syntetyka na syntetyk smile.gif Co by mi dało jak by mi ktoś doradził, żebym wlał znowu Mobilla bo to jest the best. A druga osoba napisze ze jednak Castrol. Jak i tak na Mobilla nie wydalbym ponad 200 zl smile.gif

Napisano

Ejże , to tylko olej zlosnik.gif spoko, ja leje TYLKO Lotosa , od zawsze, i jeżdżę bez problemu zlosnik.gif

Napisano

> Ejże , to tylko olej spoko, ja leje TYLKO Lotosa , od zawsze, i

> jeżdżę bez problemu

mocno powiedziane zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Racja to tylko olej smile.gif A i jeszcze jedno mam pytanie. Czy to mozliwe, żeby litr oleju Mobill 1 (syntetyk) w sklepie czy nawet hrtowni kosztował 15 zl??? Bo sąsiad mi gada, że taką cenę widział??

Napisano

> Racja to tylko olej A i jeszcze jedno mam pytanie. Czy to mozliwe,

> żeby litr oleju Mobill 1 (syntetyk) w sklepie czy nawet hrtowni

> kosztował 15 zl??? Bo sąsiad mi gada, że taką cenę widział??

litr takiego w detalu stoi ok 40...

wierzyc mi sie nie chce

Napisano
  • Autor

No i dokładnie tak jest. Kłócił sie ze mna, ze taką cene widzial. Myslalem, że z siebie wyjde jak mi te glupoty gadał. Musze jechac w poniedziałek do tego niby sklepu i sprawdzić. Przecież za taką cenę to nawet największego gówna nie kupię smile.gif Echhhh Ci ludzie...

Napisano
  • Autor

> dobry, bo amerykański

> typowe polskie podejście do sprawy, najważniejsze, żeby

> amerykańskie.

Nie najważniejsze, że amerykańskie. Najważniejsze, że nie polskie smile.gif

Napisano

> Racja to tylko olej A i jeszcze jedno mam pytanie. Czy to mozliwe,

> żeby litr oleju Mobill 1 (syntetyk) w sklepie czy nawet hrtowni

> kosztował 15 zl??? Bo sąsiad mi gada, że taką cenę widział??

dlaczego nie pod warunkiem że to olej zlany rotfl.gif

Napisano

a ja zawsze zalewam silnik polskimi olejami lotosa czy orlenu i nigdy silnik mi nie padł zadam kłam temu twierdzeniu że zagraniczne oleje są najlepsze a mianowicie mam przykład z własnej firmy mamy ładowarke firmy catepillar już 10 lat od nowości i zalewana była najpierw olejami lotosa a od ponad 3 lat olejami orlenu a sprzęt dostaje po d..... i to nieraz przez 10-12 godzin dziennie i co chodzi dalej jak szwajcarski zegarek mimo tego ze na polskich olejach i jeszcze jedno na początku serwisował nas niemiecki serwis i pobierali próbki przepracowanego oleju po wymianie i dawali je do swojego laboratorium i jakoś nigdy nic nie przyszło od nich że olej jest do niczego pozdrawiam

Napisano

> Czy to mozliwe, żeby litr oleju Mobill 1 (syntetyk) w

> sklepie czy nawet hrtowni

> kosztował 15 zl??? Bo sąsiad mi gada, że taką

> cenę widział??

Niemożliwe. W połowie lipca kupowałem Mobil1 w cenie 36 zł/l w opakowaniach 1 litrowych. Sprawdzałem cenę w innych sklepach i na stacjach benzynowych - za 1 l w zależności od pojemności opakowania trzeba było zapłacić od 37 - 39 zł/l.

Napisano

> Właściwości są podobne

> do Mobilla, który miałem, abył to 5W-30.

Jeśli miałeś Mobil1 to był to raczej 5W50.

Napisano
  • Autor

> Jeśli miałeś Mobil1 to był to raczej 5W50.

A właśnie na bańce mam napisane 5W30:) Mechanik tez sie dziwił. A co nie było takiego?Sprawdzałem i halucynacji nie mam:) Jednak jest to 5w-30....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.