Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parujące szyby - zwłaszcza TYŁ

Featured Replies

Napisano

Otóż zwłaszcza w czasie deszczu paruja mi szybki a przede wszystkim tylnie (Astra Caravan). Z tego co kiedys czytałem jednymz powodów może byc niedrożna , zatkana kratka wentylacyjna która znajduje sie z tyłu samochodu po prawej stronie na dole za plastikami gdzie sa schowki. Zajrzałem tam i faktycznie jest tam taka kratka tak jakby 3 czesciowa i w tych kratkach są jakby takie uchylne "drzwiczki" i one u mnie są zamknięte - owszem jak ruszam ręką to mogę to otworzyć ! Ale w stanie spoczynku są w pozycji zasłaniającej ten otworek wentylacyjny. Jak powinno byc ? Bo może to jest powód tak parujących szybek

Napisano

1) Odsłoń i zobacz przez parę dni co będzie - auto się od tego na pewno nie zepsuje

2) wątków na temat parowania szyb były już setki... opcja "szukaj"

3) tutaj pierwszy z brzegu

Napisano

Witam!

Wyjety filtr przy oberwaniu chmury w Sopocie z 2 tyg temu, moze wiecej.

Dzisiaj maly potop, nie ma filtra a szyby zaparowane.

Dopiero wlaczenie cieplego powietrza oczyscilo szyby ale w srodku ledwo co mozna bylo wytrzymac.

Moja wina buu.gif nie przeczyscilem wewnetrznych szyb i nie posmarowalem tak jak radzili koledzy w innych watkach szamponem, bo mi sie nie chcialo beksa.gif a teraz jak wracalem prawie sie walilem mlot.gif ze tego nie zrobilem.

Napisano

Nie wiem co jest grane u ciebie ale ja filtr mam na miejscu, szyb nie traktowałem żadnym szamponem ani innym specyfikiem hmm.gif

Posprawdzaj dokładnie wszystkie miejsca typu kratka z tyłu auta, folie w drzwiach, odpływy, dywaniki z przodu auta... może skądś się woda do środka leje...

Napisano

> Nie wiem co jest grane u ciebie ale ja filtr mam na miejscu, szyb nie

> traktowałem żadnym szamponem ani innym specyfikiem

> Posprawdzaj dokładnie wszystkie miejsca typu kratka z tyłu auta,

> folie w drzwiach, odpływy, dywaniki z przodu auta... może skądś

> się woda do środka leje...

Kuzwa sucho, jechalem na miejscu pasazera i 20.GIF20.GIF ale obserwacja wszystkiego. Szybki z przodu i dwie boczne z przodu- para, to mnie troche zalamalo.

Wlaczylem cieply nadmuch, bylo O.K. ale w srodku nie szlo wytrzymac ale nie zalozylem owiewek na szyby i przy tych opadach musialem zamknac na max.

Nie mam klimy, jak pisalem szyb w ulewie nie moge otworzyc bo pada do srodka, jutro nasmaruje tym szamponem a jesli to nie pomoze to zlosnik.gif zrobie sobie Willisa, bede puszczal szybe w dol a zakladal google hehe.gif

Napisano

> nie ma filtra a szyby zaparowane.

To, że nie ma filtra to jeszcze nic nie znaczy. Jeżeli przez plastiki podszybia się leje to czy filtr jest czy nie ma to wszystko jedno. Woda jest w okolicach wlotu powietrza (może masz tam mokre śmieci), możliwe, że wcieka do środka przez wiatrak dmuchawy. Jak był filtr to zatrzymywał. Jeżeli wody jest niewiele to nawet nie poleci na dywaniki a parowac będzie bo kanały powietrzne bedą mokre.

Napisano

> To, że nie ma filtra to jeszcze nic nie znaczy. Jeżeli przez plastiki

> podszybia się leje to czy filtr jest czy nie ma to wszystko

> jedno. Woda jest w okolicach wlotu powietrza (może masz tam

> mokre śmieci), możliwe, że wcieka do środka przez wiatrak

> dmuchawy. Jak był filtr to zatrzymywał. Jeżeli wody jest

> niewiele to nawet nie poleci na dywaniki a parowac będzie bo

> kanały powietrzne bedą mokre.

Kolego Lelek, czysciutko jak w szpitalu na korytarzu ale w tym pirivate hehe.gif

Zadnych smieci, zadnej wody. Pod domem juz mi nie padalo i maska do gory i latarka, podniesienie tego plastiku oslaniajacego filtr. W blasku tej latarki cos by tam blysnelo, jakas kropla wody. A ty nic, sucho.

Napisano

Nie pozostaje Ci, kolego JerryG1 wink.gif , nic innego jak posłuchać rady vtorka i szukać wody w samochodzie.

Pozdroofka.

Napisano

> Nie pozostaje Ci, kolego JerryG1 , nic innego jak posłuchać rady

> vtorka i szukać wody w samochodzie.

> Pozdroofka.

Mam jeszcze pare dni i posprawdzam przed wyjazdem do pracy, ale sprawdzalem po "powodzi z nieba" w ktora wpadlem w Sopocie jadac do Gdyni jakis czas temu i mimo ze wody bylo na wysokosc moich kol, wewnatrz suchutko frown.gif.

Napisano

> wewnatrz suchutko .

Co dla ciebie oznacza "wewnątrz"?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.