Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Asrtra G - 2 problemy - silnik spryskiwacza- radio

Featured Replies

Napisano

Witam

Szukalem, googlalem i nic nie znalazlem:(, dlatego pisze do Was, moze jakos mi pomozecie:)

1. Przy pociagnieciu dzwigni od wycieraczek do siebie powienien wlaczyc sie spryskiwacz i wycieraczki machnac - niestety jest glucha cisza, silniczek ani drgnie(wycieraczki przednie i tylnia dzialaja).

Najciekawsze jest jednak to, ze spryskiwacz tynej wycieraczki dziala i silniczek dziala.

Nie rozumiem tego, moze jest jakies zlacze ktore moglo sie poluzowac i dzwignia nie podaje napiecia na silniczek??

---

Moze to zbieg okolicznosci, ale dzisiaj ustawialem swiatla w serwisie - mozliwe jest ze mechanik przy okazji odlaczyl mi jakas kostke lub zrobil jakies zwarcie i cos polecialo?

2. Radio Car300 nie wspolpracuje z wyswietlaczem. W serwisie i powiedzieli mi, ze trzeba rozebrac cala wiazke i znalezc przerwe na kabelkach od sterowania LCD, bo komp ktory wpieli nie widzi radia. Podobno przecina sie jakies kabelki, aby dzialal wyswietlacz gdy jest podpiete niefabryczne radio.

Pytanko mam tego typu, czy samemu dam rade to naprawic i nic nie zepsuc(tzn. polaczyc te odciete kabelki). czy lepiej zlecic to serwisowi(koszt 80zl)??

Pozdrawiam

Maciek

Napisano

>1. Złącze od pompki spryskiwacza znajduje się przy zbiorniczku a sama pompka w środku zbiorniczka. Pompka jest dwukierunkowa więc zależnie od kierunku obrotów tłoczy ciecz na przednią lub tylną szybę. Widać u Ciebie działa tylko w jednym kierunku więc może to być wina pompki. W pierwszej kolejności sprawdź złącze przy pompce.

> 2. Czytałem,że przy niefabrycznym radiu odcina się kabelek przy kostce (chyba z pinu nr 8) aby działał wyświetlacz choć może chodzić tylko o wyświetlanie daty hmm.gif. Być może,że wystarczy go tylko zlutować aby wszystko grało jeśli oczywiście jest odcięty. Myślę, że ktoś inny będzie wiedział więcej na ten temat, bo był on już poruszany.

Napisano

> > 2. Czytałem,że przy niefabrycznym radiu odcina się kabelek przy

> kostce (chyba z pinu nr 8) aby działał wyświetlacz choć może

> chodzić tylko o wyświetlanie daty .

Zgadza się. Od pinu nr 8 po to aby przy niefabrycznym radiu pokazywała się data po właczeniu radia. Reszta wyświetlacza działa kiedy pin 8 jest podłączony więc to nie o to chodzi.

Pozdroofka

Napisano

tak jak Kolega wcześniej zasugerował - sprawdź styki przy pompce, która jest tylko jedna. Ja przy tych objawach jednak zasugerowałbym styki przy przełączniku lub w dziwny sposób padniety przekaźnik

Napisano

>1. Złącze od pompki spryskiwacza znajduje się przy zbiorniczku a sama pompka w środku zbiorniczka.

Tu kolega lekko wprowadza w błąd bo i złącze i pompka znajdują się nazewnątrz zbiorniczka. Ta ostatnia ma tylko wciśniety około 3 cm króciec w obgumowany otwór zbiorniczka. Całość montowana jest w taki sposób, iż pompka po wsunięciu od góry zapiera się o sam zbiorniczek stosownie wyprofilowany. W razie czego: najprościej dobrać się do niej od nadkola odkręcając śróbę i wkręt przy zderzaku. palacz.gif

Też sprawdziłbym na początek czy napięcie przychodzi na pompkę!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.