Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astrolot G 2.0 DTI - tryb awaryjny przy przyśpieszaniu

Featured Replies

Napisano

witam,

Od jakiegoś nie dawnego czasu mój astrolot zaczął się dziwnie zachowywać, mianowicie przy szybkim przyśpieszaniu przy prędkosci ok 100-130 silnik przełącza się w tryb awaryjny a co zatym idzie staje się mułowaty frown.gif jakby go delikatnie rozpędzić to dociągnie z powodzeniem do 150 a więcej nie jeżdzę bo i po co nono.gif

po za tym wczoraj zaobserwowałem nierównomierne przyspieszanie przy niższych prędkościach (obroty są ok, ale czuje się coś jakby "falowanie" mocy lub też bardziej takie chwilowe spadki mocy)

Podskoczyłem na diagnostykę - pokazała błędy :

Po 0105 - czujnik cisnienia doładowania

Po 0100 - przepływomierz powietrza z gorącym filmem (?? cytat) porównanie nie jest prawidłowe.

I tu pytanie - jak się do tego zabrać confused.gif da się coś zrobić w warunkach "niewarsztatowych"

Zna ktoś może jakiś dobry warsztat w Poznaniu lub okolicy, z autoryzowanego nie chcę korzystać ze względu na ceny zaporowe frown.gif no chyba że życie mnie przymusi beksa.gif

pozdrawiam

Napisano

wymień sobie przepływomierz i będzie ok,

dobieraj po nr silnika,bo śą dwa rodzaje.

pozdr

Napisano
  • Autor

> wymień sobie przepływomierz i będzie ok,

> dobieraj po nr silnika,bo śą dwa rodzaje.

> pozdr

Nie napisałem że przepływomierz już wymieniałem (wszyscy piszą że to "cuś" najczęściej pada) - nowy zamiennik 281 002 428

ściągnąłem z : http://www.przeplywomierz.pl - bez rezultatu frown.gif (chyba że był trefny)

Napisano

> prawdopodobnie tak

potwierdzam, ja od zamienników trzymam się z daleka po przejściach z takim badziewiem

Napisano
  • Autor

> potwierdzam, ja od zamienników trzymam się z daleka po przejściach z

> takim badziewiem

no cóż, odesłałem gada do reklamacji, zobaczymy co z tego wyniknie.

krótkie pytanko - miał może ktoś doczynienia z firmą MotoTrade we Wrocku i mógłby się podzielić doświadczeniami..

i jeszcze jedno - gdzie najlepiej zakupić nowy oryginalny przepływomierz (zakładam że z reklamacji du.. i będę się bujał jakiś czas klotnia.gif ) w ASO kosztuje cos koło 680, u dystrybutorów Boscha koło 550

pozdrawiam

Napisano

Heja,

wymień sobie przepływomierz. U mnie było to samo, pojechalem oczywiscie na kompa, wyswietlilo przeplywomierz. Chcac zaoszczedzic kase kupilem sobie nieoryginalny (o tych samych nr co ten co mi padl) i kuzwa wychodzilo to samo. Moj pan mechanik rozkładał ręce bo jeśli przepływomierz był nowy to w takim razie gdzie tkwil błąd? I tak się skończyła ta nierówna walka, że pojechałem do ASO iiiii wstawili oryginalny przepływomierz i auto wróciło do życia a ja razem z nim.

Pozdrawiam

Napisano

> i jeszcze jedno - gdzie najlepiej zakupić nowy oryginalny

> przepływomierz (zakładam że z reklamacji du.. i będę się bujał

> jakiś czas ) w ASO kosztuje cos koło 680, u dystrybutorów

> Boscha koło 550

> pozdrawiam

Ja zakupiłem oryginał Boscha w firmie Cars Serwis za 358 zeta.

Mają oddziały w całej Polsce.

Napisano

> Ja zakupiłem oryginał Boscha w firmie Cars Serwis za 358 zeta.

> Mają oddziały w całej Polsce.

A ja w JC Auto za 300zł zlosnik.gif Też mają oddziały w całej Polsce.

Napisano

> A ja w JC Auto za 300zł Też mają oddziały w całej Polsce.

również 358zł w IC sick.gif

ale auto teraz nie dopoznania kurde od początku jak go miałem był walniety a teraz aż miło drive.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witajcie

W końcu znalazłem troszkę czasu aby ponownie zająć się tematem (chyba za dużo pracuję..)

efekty mizerne,

> prosz e tu jest pewna firma od tych spraw

> http://www.opel-shop.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=1058

firma ok, ale przepływomierz ten jest tylko do Asterek do roku 2000 (partnumber z końcówką 592, a ja potrzebuję 591)

właściwy mogą ściągnąć za parę dni za prawie 700 zeta czyli tyle co w ASO.

Próbowałem z następnym zamiennikiem (hehe gość przez telefon twierdził że oryginał, ale na miejsu się okazało że podróbka) ale bezskutecznie, objawy bezzmian confused.gif

Powoli zaczynam wymiękać klnie.gif , Jeszcze trochę poszukam tu i ówdzie i chyba bryknę do ASO chyba że ktoś ma pomysła gdzie by tu w Poznaniu kupić oryginalną przepływkę...

pozdrawiam banana-wave.gif

Przem.

Napisano

czesc,

Posprawdzaj jeszcze caly obieg powietrza w silniku.

(a to waz sie zsunie, a to w nim mala dziurka)

Czasem lewe powietrze potrafi robic takie numery.

siema,

Napisano
  • Autor

> czesc,

> Posprawdzaj jeszcze caly obieg powietrza w silniku.

> (a to waz sie zsunie, a to w nim mala dziurka)

> Czasem lewe powietrze potrafi robic takie numery.

> siema,

Witajcie !

fodnik - miałeś nosa smile.gif ja nic złego nie wylukałem, ale w ASO wylukali nieszczelność w intercoolerze (jakieś drobne pęknięcie), stąd błędy o jakich wcześniej pisałem, przepływomierz jest ok.

koszt nowego jakieś 800-900 zeta + robocizna, pewno tysiak wyjdzie buu.gif muszę najpierw sprawę przetrawić..

Pytanko - są jakieś zamienniki intercoolera ? i czy warto się pchać w używkę ??

Na szybcika przegooglałem sieć i niewiele znalazłem w tym temacie.

A może ktoś poleciłby jakiś warsztacik w okolicy poznania który by mi to zrobił zlosnik2.gif

pozdrawiam

Napisano

> Na szybcika przegooglałem sieć i niewiele znalazłem w tym temacie.

> A może ktoś poleciłby jakiś warsztacik w okolicy poznania który by mi

> to zrobił

intercooler to w sumie taka mała chłodniczka - moze fachmani od chłodnic by ją naprawili

Napisano
  • Autor

> intercooler to w sumie taka mała chłodniczka - moze fachmani od

> chłodnic by ją naprawili

heh, też tak przez chwilę myślałem, ale jest jakieś pęknięcie na plastikowym elemencie, więc chłopacy nie polutują grinser006.gif - chyba że spróbować to pokleić ??? (rzeźba....) - pytanko - kleił ktoś i ile czasu może zająć wymontowanie / zamontowanie intercoolerka ? biglaugh.gif

Napisano

> heh, też tak przez chwilę myślałem, ale jest jakieś pęknięcie na

> plastikowym elemencie, więc chłopacy nie polutują - chyba że

> spróbować to pokleić ??? (rzeźba....) - pytanko - kleił ktoś i

> ile czasu może zająć wymontowanie / zamontowanie intercoolerka ?

Jeżeli to plastikowy element, to najlepszym środkiem na sklejenie będzie plastik. Gdzieś w sklepach przemysłowych powinieneś kupić granulki plastikowe, wrzucasz do jakiejś puszki po konserwie, rozgrzewasz a gorącą plastyczną masą kleisz element. Skleiłem tym nawet umałane elementy mocowania reflektora i pomimo stanu naszych dróg jeszcze nie puściło.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli to plastikowy element, to najlepszym środkiem na sklejenie

> będzie plastik. Gdzieś w sklepach przemysłowych powinieneś kupić

> granulki plastikowe, wrzucasz do jakiejś puszki po konserwie,

> rozgrzewasz a gorącą plastyczną masą kleisz element. Skleiłem

> tym nawet umałane elementy mocowania reflektora i pomimo stanu

> naszych dróg jeszcze nie puściło.

Heja,

odwiedziłem fachmana od chłodnic, sie okazało że intercoolerek był już klejony, temu kto to robił należy się bokser.gif (zaklejony był zawór bezpieczeństwa) nie było tego widać bo zawór jest trochę schowany pod belką. Szybka decyzja - wymiana na regenerowany i... autko z powrotem awansowało z astromuła na astrolota smile.gif

Koszt imprezy to jakieś 1/3 ceny ASO a jeszcze spsuty intercoolerek da się zregenerować i komuś się przyda.

Dzięki serdeczne za pomoc 20.GIF i pozdrówka yay.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.