Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ASO Krakow (nie Viamot)

Featured Replies

Napisano

Czesc

Jak juz pisalem w innym watku namierzylem Maryske JTD w Krakowie. Teraz potrzebuje warsztatu zeby ja przeswietlil - silnik, geometria, zawiecha, komputer itd. Czyli chyba najlepiej ASO .

Obejrzalem watek o warsztatach ale mam niedosyt. Widze ze fajny jest Viamot ale tam wlasnie dotychczasowy wlasciciel ja serwisuje, wiec wole gdzie indziej. Jakies sprawdzone miejsce, na dodatek z milym personelem?

Napisano

> Czesc

> Jak juz pisalem w innym watku namierzylem Maryske JTD w Krakowie.

> Teraz potrzebuje warsztatu zeby ja przeswietlil - silnik,

> geometria, zawiecha, komputer itd. Czyli chyba najlepiej ASO .

> Obejrzalem watek o warsztatach ale mam niedosyt. Widze ze fajny jest

> Viamot ale tam wlasnie dotychczasowy wlasciciel ja serwisuje,

> wiec wole gdzie indziej. Jakies sprawdzone miejsce, na dodatek z

> milym personelem?

Witka.

Sa jeszcze:

AUTOKRAK

POLINAR

Ja co prawda od ASO trzymam sie daleko ale jesli mialbym sie sklaniac do przegladu to POLINAR. Tam kupilem kiedys CC i robilem jedna naprawe (aczkolwiek niezbyt skuteczna).

pozdro

Napisano
  • Autor

Dzieki

O Autokraku poczytalem opinie i nie sa dobre. Polinar sprawdze.

Ktos pisal o jakims zaprzyjaznionym serwisie Fiat-Alfa, prowadzonym przez bylych pracownikow ASO, ale nie wiem, czy oni tam maja np. kompa czy sciezke diagnostyczna.

Napisano

> Dzieki

> O Autokraku poczytalem opinie i nie sa dobre. Polinar sprawdze.

> Ktos pisal o jakims zaprzyjaznionym serwisie Fiat-Alfa, prowadzonym

> przez bylych pracownikow ASO, ale nie wiem, czy oni tam maja np.

> kompa czy sciezke diagnostyczna.

Mozesz jescze sprobowac zadzwonic do STYLA.

Napisano

W namiarach jest jeszcze ten SERWIS

To chyba tutaj pracuja byli ASOwcy. Ale nie znam. Najlepeiej zadzwonic i zapytac.

pozdro

Napisano

> Dzieki

> O Autokraku poczytalem opinie i nie sa dobre. Polinar sprawdze.

Polinar na zasadzie "przychodzę z ulicy" szczerze odradzam, chyba że się coś poprawiło przez ostatnie lata... Kupowałem u nich Uno i potem bywało, że je tam serwisowałem. Nigdy nie zrobili tego dobrze ani na czas. Z Bravą tam bywam, ale u konkretnego mechanika.

W zasadzie poza Viamotem, gdzie zawsze spotykałem sie z przyjaznym podejściem do klienta to nie mam pozytywnych wrażeń z krakowskich serwisów.

> Ktos pisal o jakims zaprzyjaznionym serwisie Fiat-Alfa, prowadzonym

> przez bylych pracownikow ASO, ale nie wiem, czy oni tam maja np.

> kompa czy sciezke diagnostyczna.

Dane z wizytówki:

Kraków, ul. Saska 4, tel (012-656-00-30)

www.alfa-fiat.strona.pl

pn.-pt. 8-18

sb. 8-13

Byłem u nich raz (dobrze sie umówić nawet z kilkudniowym wyprzedzeniem). Chciałem naprawić rozrusznik, ale twierdzili, że to droga i niepotrzebna w tej chwili operacja. Potem regenerowalem go w innym warsztacie za 50zl.

Komputer sądzę, że muszą mieć, z diagnostyką nie wiem. Wrażenia po wizycie mam mieszane, ale wierzę innym, że to jednak dobrzy fachowcy. W mojej obecności naprawili gościowi koparkę hehe.gif

Myślę, że w Twoim przypadku warto pojechać do dobrej stacji diagnostycznej, a nie do ASO. Najlepiej chyba do takiej z płytą do sprawdzania geometrii jeśli Ci na tym zależy.

Napisano

> Kraków, ul. Saska 4, tel (012-656-00-30)

> www.alfa-fiat.strona.pl

Odradzam, chyba że nikt juz nie zrobi nic w aucie. Chłopaki wiedze mają ale dość że ostatnio zrobili sie drodzy to jeszcze strasznie szybko robią i niestety partaczą. A drażni mnie strasznie jak coś się naprawi a auto albo ma cos innego zepsutego przez naprawę albo wogóle naprawią tylko to co trzeba a auta nie przeglądna czy jeszcze jest coś innego:-(

Napisano

> Teraz potrzebuje warsztatu zeby ja przeswietlil - silnik,

> geometria, zawiecha, komputer itd. Czyli chyba najlepiej ASO

Na Saską faktycznie nie ma sensu jechać, bo oni zawiechy nie "wytrzepią". Spróbuj może tu:

www.opona.com - na sronie jest informacja o bezpłatnych przeglądach i mają stację diagnostyczną. Nie wiem, jak jest z podłączeniem do komputera.

Ew. mam drugi kontakt - zadzwoń do tych gości i wypytaj (pracownicy dawnego ASO, za ścianą jest stacja diagnostyczna z wytrząsarką):

+48124183242, tel. do szefa 509345891, ul. Prandoty, skrzyżowanie z Al. 29 Listopada.

Plan miasta masz tu: www.dobaku.pl

Mam nadzieję, że pomogłem...

Napisano

> Na Saską faktycznie nie ma sensu jechać, bo oni zawiechy nie

> "wytrzepią". Spróbuj może tu:

> www.opona.com - na sronie jest informacja o bezpłatnych przeglądach i

> mają stację diagnostyczną. Nie wiem, jak jest z podłączeniem do

> komputera.

> Ew. mam drugi kontakt - zadzwoń do tych gości i wypytaj (pracownicy

> dawnego ASO, za ścianą jest stacja diagnostyczna z wytrząsarką):

> +48124183242, tel. do szefa 509345891, ul. Prandoty, skrzyżowanie z

> Al. 29 Listopada.

Ja zawsze robie tam przeglady rejestracyjne Bravci.

Jest tam dwóch współwłaścicieli - ja zawsze załatwiam sprawę z Panem Ryszardem Piórkowskim, ale tego drugiego właściciela ostatnio poznałem i też sympatyczny gość.

Napisano

> Odradzam, chyba że nikt juz nie zrobi nic w aucie. Chłopaki wiedze

> mają ale dość że ostatnio zrobili sie drodzy to jeszcze

> strasznie szybko robią i niestety partaczą. A drażni mnie

> strasznie jak coś się naprawi a auto albo ma cos innego

> zepsutego przez naprawę albo wogóle naprawią tylko to co trzeba

> a auta nie przeglądna czy jeszcze jest coś innego:-(

Szczerza mówiąc to podobne miałem wrażenia - wszystko szybko, szybko, a ceny też dość konkretne...

Napisano

> Ja zawsze robie tam przeglady rejestracyjne Bravci.

Piszesz teraz o Prandoty, czy o Wadowickiej?

Napisano

> Piszesz teraz o Prandoty, czy o Wadowickiej?

o Prandoty (przeglady REJESTRACYJNE) smile.gif

Napisano

> o Prandoty (przeglady REJESTRACYJNE)

Na Wadowickiej też robią przeglądy 270751858-jezyk.gif

Napisano

> jakiś tekst

Kupowałem u nich w salonie Bravę. To jest subdealer Polinaru i faktycznie zarazem PZMot (jakos tak namieszane).

Niezle cwaniaki w serwisie! Natomiast bardzo mila ekipa w salonie smile.gif

Na gwarancji miałem problemy z prądem (rozładowywał się aku) - ich elektryk stwierdził, że to może być jakiś poważny problem i wypadałoby wymienić co najmniej alternator.

Samochód stał u nich kilka dni!!! nie dali auta zastępczego, po czym okazało się że wymienili TYLKO akumulator. Kłopoty mam do tej pory, zwłaszcza w zimie lub jak jest mokro - czyli nie zrobili prawie nic.

Kolejna sprawa u nich - wymiana lozyska w przednim kole na gwarancji. Tak sciemniali, kombinowali, wypytywali, aby dopasowac sobie wymyslone z czachy warunki gwarancji do przebiegu mojego samochodu i w efekcie powiedziec, ze juz za pozno na wymiane gwarancyjna. Oczywiscie b. chetnie wymienia za pare stowek.

Wk...... sie i pojechalem do Polinaru. Wymienili od reki na gwarancji (co jeszcze nie swiadczy o tym ze do Polinar-u nie mam watow o inne "naprawy" mojego dawnego Uno).

Podsumowując - normalka, jak to w ASO - chca cie orznac na kazdym kroku.

Napisano

A ja jednak mimo wszystko polecalbym Viamot! Sasiad tam robi i mam do niego zaufanie! Coprawda bylem tylko raz bo mam swojego fachure z diagnostyka ale wrazenie robia dobre i naprawde poradzili sobie bez problemu z moja Siena wtedy! Jeszcze jest ASO w Wieliczce (8kM) autostradą od Viamotu ALE NIE POLECAM podobno przekręty tam robia! 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A ja jednak mimo wszystko polecalbym Viamot! Sasiad tam robi i mam do

> niego zaufanie! Coprawda bylem tylko raz bo mam swojego fachure

> z diagnostyka ale wrazenie robia dobre i naprawde poradzili

> sobie bez problemu z moja Siena wtedy! Jeszcze jest ASO w

> Wieliczce (8kM) autostradą od Viamotu ALE NIE POLECAM podobno

> przekręty tam robia!

Zgadza sie, na Viamot nie powiedzialem jeszcze nigdy zlego slowa. Piszemy o PZMocie przy al. Jana Pawla II 200 w Nowej Hucie (ul. Bp.Tomickiego 4).

Napisano
  • Autor

Po lekturze postow zdecydowalem sie - jednak - na Viamot. Zadzwonilem i faceci sprawiaja wrazenie kompetentnych i uczciwych, wiec mam nadzieje ze fakt wczesniejszego serwisowaniu u nich nie wplynie na ocene wink.gif

Sprawa sie nieco opoznia, wiec jak ktos ma osobistego znajomego w tejze firmie, niech da cynk. Zawsze to inaczej pogadac z czlowiekiem poleconym wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.