Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vw Polo 1.4 60 KM z 1999 roku - pytanko

Featured Replies

Napisano

Witam! Wujas napalił się na Vw Polo z 1999 roku z silnikiem 1.4 60 KM. Przebieg 108 kkm.

Autko jest praktycznie w idealnym stanie, kupione i serwisowane w ASO (jest ksiązka i faktury). Do tego opony, felgi i inne pierdoły.

Przejechałem się dzisiaj tym autkiem i niby wszytko okay, jednak znalzłem wyciek w okolicy paska rozrządku (tzn. na obudowie są ślady oleju ktróre ściekają dalej na miskę olejową). Pewnie jest to simmering od wałka rozrządu..

Ile może kosztowac taki simmering + ewentualnie koszty wymiany???

Proszę ponadto podpowiedzi czy opłaca sie kupować takie autko? Jakie są jego plusy, a jakie minusy??

I na koniec cena. Gość chce 16 tysiaków, ale powiedziałem mu że tyle nie dostanie

Napisano

> Witam! Wujas napalił się na Vw Polo z 1999 roku z silnikiem 1.4 60

> KM. Przebieg 108 kkm.

> Autko jest praktycznie w idealnym stanie, kupione i serwisowane w ASO

> (jest ksiązka i faktury). Do tego opony, felgi i inne pierdoły.

> Przejechałem się dzisiaj tym autkiem i niby wszytko okay, jednak

> znalzłem wyciek w okolicy paska rozrządku (tzn. na obudowie są

> ślady oleju ktróre ściekają dalej na miskę olejową). Pewnie jest

> to simmering od wałka rozrządu..

> Ile może kosztowac taki simmering + ewentualnie koszty wymiany???

> Proszę ponadto podpowiedzi czy opłaca sie kupować takie autko? Jakie

> są jego plusy, a jakie minusy??

> I na koniec cena. Gość chce 16 tysiaków, ale powiedziałem mu że tyle

> nie dostanie

Auto jest bardzo fajne, niestety są dziwne awarie (na szczęście raz na ruski rok) które są wybitnie kosztowne... ostatnio kolega w czymś takim wymieniał coś tam przy przepustnicy i się okazało, że jakiegoś frendzla trzeba było za 2.400, zlnalazł na szrocie za 800, ale poza tym jak kupił... tak jeździ od chyba 2000 roku i niewiele przy tym aucie robi.

Co do wymiany uszczelniaczy wałków rozrządu to zależy gdzie chcesz to robić. Warto zobaczyć czy przy okazji rozrządu nie zrobić... w normalnym warsztacie nie powinno to być jakieś super drogie bo w zasadzie nie ma tam nic skomplikowanego. No i przy okazji siłą rzeczy wypadałoby zmienić uszczelkę pod pokrywą zaworów.

A co do samego auta, to poza tym, że silnik słaby jak na tą pojemność, to bardzo trwały i ekonomiczny smile.gif w aucie trochę telepie, bo jest małe... ale dobrze i pewnie się prowadzi. W skrócie - fajne autko.

Napisano

> A co do samego auta, to poza tym, że silnik słaby jak na tą

> pojemność, to bardzo trwały i ekonomiczny w aucie trochę

> telepie, bo jest małe... ale dobrze i pewnie się prowadzi. W

> skrócie - fajne autko.

Prawie wszystko co napisales jest prawda. Prawie, bo silnik ekonomiczny na pewno nie jest wink.gif

Napisano

> Prawie wszystko co napisales jest prawda. Prawie, bo silnik

> ekonomiczny na pewno nie jest

tia.... pojeździj kurde lanosem... to on na serio będzie ekonomiczny hehe.gif wierz mi na słowo biglaugh.gif

Napisano

> Wiesz, idac tym tropem moge go porownac do mojej almery i wychwalac

> pod niebiosa

wiesz co.... nie powiem, żeby to była ta sama klasa - lanos i polówka.... postawiłbym polówkę wyżej hehe.gif jeśli chodzi o jakość, model ten nie jest awaryjny..... silnik jest trwały i w porównaniu do innych aut w TEJ KLASIE CENOWEJ I ROCZNIKU jest naprawdę ekonomiczny

Napisano

> wiesz co.... nie powiem, żeby to była ta sama klasa - lanos i

> polówka.... postawiłbym polówkę wyżej jeśli chodzi o jakość,

> model ten nie jest awaryjny..... silnik jest trwały i w

> porównaniu do innych aut w TEJ KLASIE CENOWEJ I ROCZNIKU jest

> naprawdę ekonomiczny

Polowke mialem, lanosem jechalem chyba raz w zyciu. Co do polowki wiem swoje, duzo dobrego mozna o niej powiedziec.

Co do lanosa wierze Ci na slowo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Prawie wszystko co napisales jest prawda. Prawie, bo silnik

> ekonomiczny na pewno nie jest

No właśnie a propos polówki. Jak sie sprawował u Kolegi??? wink.gif

Napisano

Witam

Jestem wlasicielem takiej Polowki od 1 miesiaca (wlasciwie moja druga połowa)

Hmm silnik slabiutki

spalanie duze (nie rekompensuja osiagi)

wyposazenie super (klima itp wszystko dziala )

2000r moj model i zero sladow uzytkowania

raczej materialy dobrej jakosci

Pozdrawiam

Napisano

> No właśnie a propos polówki. Jak sie sprawował u Kolegi???

Powinnismy dyskutowac na kaciku VW ale niech Ci bedzie wink.gif

Mialem polo niecale 3 lata. Generalnie, poza wspomnianym sporym jak na ta pojemnosc i moc spalaniem bylem zadowolony.

Z awarii na ktore trzeba zwrocic uwage mialem problemy z cewka (pekniecie) przez co wariowala elektryka. Dlugo nie moglismy dojsc co sie dzieje wink.gif

Od poczatku do dnia sprzedazy bylo slychac lozysko walka w skrzyni biegow. Nic powaznego sie nie dzialo, wiec skrzyni nie ruszalismy. Aha, to jest bardzo popularna usterka.

Mialem tez chwile problemy z niska temperatura, okazalo sie ze termostat, a raczej jego mocowanie peklo, przez co nie zamykal sie do konca.

Tlumik wykazywal tendencje do korozji, chwile przed sprzedaza wymienilem kompletny.

Zawieszenie dobre na nasze drogi - jak dla mnie za miekkie, ale solidne. Przez kilkadziesiat tys. km. wymienilem tylko jeden sworzen wahacza.

Reszta bez zastrzezen wink.gif

Napisano

> Proszę ponadto podpowiedzi czy opłaca sie kupować takie autko? Jakie

> są jego plusy, a jakie minusy??

jeżeli silnik to AKK to mam taki sam ale w budzie ibizy. potwierdzam to co napisał SataN że zdarzające się usterki potrafią być kosztowne, nawet głupie świece zapłonowe do tego silnika są droższe niż przeciętne np. PZFR5D-11 w ASO po 50zł/sztuke a na allegro 35/szt co i tak daję 150zł za komplet z wysyłką.

motor lubi benzin, miasto 8/100 chociaż instrukcja mówi że może być nawet 8,9/100 i bedzie w normie, trasa 6/100

Napisano
  • Autor

To czyli łykniemy to autko. Wujas nie chche dużego, więc polo z dobrego źródła powinno mu długo służyć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.