Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrusznik a marchewka w 1,4

Featured Replies

Napisano

Zapytuję szlachetne grono, czy istnieje jakaś zależność pomiędzy pojawiającą się marchewką a niedomaganiem rozrusznika. U mnie wygląda to tak, że czasami (rzadko) przy zapalaniu rozrusznik strasznie zarzęzi (tak jakby zębatka nie zaskoszyła do końca) i samochód z wiadomych przyczyn nie zapali. Potem drugie przekręcenie kluczyka i jest OK. znaczy zapali ale już z marchewką. Silnik pracuje normalnie; żadnych efektów ubocznych. Po kolejnych dwóch czy trzech zapaleniach marcheweczka znika. Znowu jest spokój na jakieś parę miesięcy. Ale osotatnio się zdarza coraz częściej.

Wiem, że czeka mnie naprawa rozrusznika (wyjąłem już ze śmietnika referat) a więc pytam: co z tą marchewką? W innych sytuacjach jej nie ogladam.

I jeszcze jedno pytanko: O jakie ustrojstwo mam pytać w sklepie z częściami przy naprawie rozrusznika; bendix czy elektromagnes?

Z góry dziękuję za podpowiedzi bow.gif

Napisano

w 1.4 lubi się marchewa zapalić jak nie zaskoczy za 1 razem. Nie przejmuj się tym i napraw rozrusznik.

Napisano

raczej bendix, w ogole daj rozrusznik do regeneracji. Wymienią bendix, wyczyszczą, wymienią tuleje - mnie to kosztowało 150zł za całość a rozrusznik jak nówka za te cene mozesz też kupić nowy ale nie masz pewności czy Ci nie zastrakuje za kilka tygodni.

Napisano

norma, mam to samo. przy drugim podejsciu (odpaleniu) marchewa gasnie. nie ma sie czym przejmowac. a rzerzenie to szczotki albo bendix. tylko nie wiem dlaczego w trakcie tego zgrzytniecia podnosi sie wskazowka obrotomierza ???

Napisano

U mnie tez tak było. Dasz rozruszniki do regeneracju i bedzie gnot waytogo.gif Marchewa juz Ci sie nie zapali. Mój rozrusznik dosyc ,ze nie chciał krecic to jeszcze cos mu sie pokiełbasiło z pradem i potrzebował go tyle,ze jak zostawiłem auto z włoczonym radiem na 10 min to juz nie chciał odpalic...

Napisano
  • Autor

Dzięki

bow.gif

Widzę, że nie tylko moja Bravka ma takie dolegliwości. Przynajmniej dzieki Wam wiem, że to rozrusznik 20.GIF i nie trza jechać na examiner.

Panowie jeszcze raz SENKJU cool.gifcool.gif

Napisano

> norma, mam to samo. przy drugim podejsciu (odpaleniu) marchewa

> gasnie. nie ma sie czym przejmowac. a rzerzenie to szczotki albo

> bendix. tylko nie wiem dlaczego w trakcie tego zgrzytniecia

> podnosi sie wskazowka obrotomierza ???

marchewa to blad czujnika obrotow walu korbowego

podczas zgrzytniecia natepuje bardzo gwaltowne drgniecie minimalne walu i na czyjnik idzei impuls wysokiej czestotliwosci(podczas cofania sie walu) wartosc ta wykracza po za dopuszczalne wartosci czestotliwoscie na czujniku i traktowane jest jako blad czujnika polozenia walu potem znioka

blad ten zostaje zapisany w p[amieci al nie ma wplywu na prace silnika sklad mieszanki itd

krotko mowiac olac to

Napisano

Wczoraj tak myslalem, myslalem i doszedlem do tego samego wniosku ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.