Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wymienić ogranicznik drzwi ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jak w temacie...

Czy ktoś ma może jakiś manual wymiany ogranicznika drzwi, jak to w drzwiach "siedzi"?

Przy karoserii sprawa prosta - wybicie jednego bolaca i po kłopocie, ale czy wiecie jak to sie ma w drzwiach??

Czy dam radę sam wymienić - chodzi o dostęp w środku (nie uśmiecha mi się 2 razy ściągać tapicerki).

Z góry wielkie dzięki za sugestie!!

P.S. Przyczyna wymiany ..... strasznie stuka podczas jazdy - już mnie do szału doprowadza.

Pozdrawiam

Napisano

Hej! Mam dokładnie ten sam problem i wiesz co? Poczyniłem odpowiednie kroli ku temu . W sobote odkręciłem tapicerkę( to konieczne ale łatwe) drzwi i wyjąłem ogranicznik. Usztywniłem go myśląc że ma luz. Założyłem wszystko od nowa i co się okazało? Stuka dalej . Ale zaóważyłem że drzwi na zawiasach stukają przy poruszaniu ich na boki , góra dól jest ok ale poobracaj je na boki i jesli bedzie stukać to musisz usztywnić zawiaski i powinno być ok. P.S. Ja aż wyzywam jak to stuka , dlatego jutro mam wolne i musze to zlikwidować. Pobaw sie tym i napisz co zrobiłeś.

Pozdrawiam Mariusz

Napisano

simka Marcinku:)

spytam kuzyna bo u siebie w vectrze robila a mamy identyczny.

Ale z tego co wiem to mozna sie dostać od srodka bez problemu(dla pewności zapytam i dam znać.A tak z innej beczki nie wiesz gdzie ten moj przekaźnik dopływu powietrza moze być??

pozdro..

Astra F 1,6i CARAWAN

Napisano
  • Autor

> Hej! Mam dokładnie ten sam problem i wiesz co? Poczyniłem

> odpowiednie kroli ku temu . W sobote odkręciłem tapicerkę( to

> konieczne ale łatwe) drzwi i wyjąłem ogranicznik. Usztywniłem go

> myśląc że ma luz. Założyłem wszystko od nowa i co się okazało?

> Stuka dalej . Ale zaóważyłem że drzwi na zawiasach stukają przy

> poruszaniu ich na boki , góra dól jest ok ale poobracaj je na

> boki i jesli bedzie stukać to musisz usztywnić zawiaski i

> powinno być ok. P.S. Ja aż wyzywam jak to stuka , dlatego jutro

> mam wolne i musze to zlikwidować. Pobaw sie tym i napisz co

> zrobiłeś.

> Pozdrawiam Mariusz

No właśnie z zawiasami już kombinowałem. Same tulejki już były chyba ze 4 razy wymieniane i zawsze pomagało ale na chwilę, zazwyczaj po ok. 2 tyg. stuki powracały. Dzisiaj się dokładnie przysłuchałem tym stukom i jestem prawie pewien że to ten pier**** ogranicznik. Zreszta potwierdziło to 2 blacharzy, którym kiedys nie chciałem wierzyć smile.gif

P.S. Moze ktoś ma dostep do tańszego ogranicznika ... ja znalazłem za 70zł.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> simka Marcinku:)

> spytam kuzyna bo u siebie w vectrze robila a mamy identyczny.

> Ale z tego co wiem to mozna sie dostać od srodka bez problemu(dla

> pewności zapytam i dam znać.A tak z innej beczki nie wiesz gdzie

> ten moj przekaźnik dopływu powietrza moze być??

> pozdro..

> Astra F 1,6i CARAWAN

Heyah Tomek,

Będę zobowiązany jak się dowiesz czegoś na temat tego ustrojstwa.

A jeżeli chodzi o przekaźnik to ja niewiem.gif, ale popytaj tu na AK ... a może któryś z kolegów się wypowie pod tym postem smile.gif

Sorry ... nie widziałem że już pytałem w osobnym poście wink.gif

P.S. Bedziesz na spocie 30.09w Katowicach ?? Ja się chyba wybiorę wink.gif

Napisano

Cześć

W Bydgoszczy w ASO (Mikałajczak) koszt ogranicznika 30zł.

Pozdrowienia

> P.S. Moze ktoś ma dostep do tańszego ogranicznika ... ja znalazłem za

> 70zł.

> Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Cześć

> W Bydgoszczy w ASO (Mikałajczak) koszt ogranicznika 30zł.

> Pozdrowienia

> > Pozdrawiam

Ogranicznik drzwi 30zł ..... oryginalny ??!!!:O To kup mi takowy i wyślij priorytetem, zrobię przelew.

Pozdrawiam

Napisano

Carrey , jak usuniesz te stuki to prosze pochwal sie tutaj jakim sposobem. Ja ide zaraz dłubac i moze sie uda cos wymodzic.

Pozdrawiam Mariusz

Napisano

Serwós yay.gif

Dziś dam Ci znać co do tego ogranicznika. A co do spotu- to moze sie wybiore tylko daj znać cos wiecej o tym..... gdzie i czy jakieś stroje galowe będą obowiązywać??? zlosnik.gif

Pozdro..

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

No i po kłopocie .... cool.gif

Okazało się, że to stukanie, pukanie itp. nie było winą ogranicznika... to jednak stukały nękające mnie od dłuższego już czasu zawiasy drzwi (bardzo podobne stuki). I wkońcu znalazłem (tu muszę dodać że za pomocą kolegi 51Centa cool.gif) blacharza, który podjął się zrobienia tego ustrojstwa (nikt nie chciał się za to brać bo twierdził że kupa dłubania, a mało kasy).

Blacharz Robert rozwiercił zawiaski, wytoczył odpowiednie sworznie i.....

teraz ani ani drgań i luzów na zawiasach cool.gif

Już nic nie tłucze, nie stuka itp smile.gif (oczywiście z tej strony.. nie wyeliminowało to - niestety - stuków z zawieszenia smile.gif )

Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki dla "Centusia" smile.gif .... wiszę Ci piwo.gif przy najbliższej okazji wink.gif

Napisano

Witam. mam podobny maly problemik i nie wiem czy jest sens sie za to brac. a jezeli ktos to robil i mnie pokieruje abym nie dzialal po omacku to bede dzwieczny. otoz moj problem jest nastepujacy smile.gif

w tylnych drzwiach za kierowca. nie dziala blokada drzwi przy otwarciu. tzn jak je otworze od razu sie zamykaja. troszke uciazliwe jak masz obie rece zajete a cos chcesz wsadzic na tyl. a jezeli autko jest lekko pochylone tzn prawa strona jest troszke nizej od lewej albo przod auta jest wyzej to drzwi leca jak glupie zlosnik.gif

Napisano

Napisz koniecznie ile Cie ta impreza w sumie wyniosła, bo mi też coś stuka przy otwieraniu.

Napisano
  • Autor

> Napisz koniecznie ile Cie ta impreza w sumie wyniosła, bo mi też coś

> stuka przy otwieraniu.

Wcześniej dzwoniłem do ASO i jakos że nie ma takiej części jak zawias drzwi to zaproponowali mi że napawają mi te zawiasy, rozwiercą ponownie i wbiją nowe tulejki, po czym wszystko zabezpieczą na czarno (bez malowania). Pytam więc jai koszt .. a gość 500zł rotfl.gif

Robert - blacharz z Ligoty polecony przez 51Centa powiedział za zrobienie 80zł ... i tyle właśnie mnie to kosztowało smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

Cieszę się że mogłem ci pomóc, i że jestes zadowolony. Teraz to czekam na piwo............ 20.GIFpub2.gif

P.S.

Felgi są jeszcze? jezor.gif

Napisano
  • Autor

> Cieszę się że mogłem ci pomóc, i że jestes zadowolony. Teraz to

> czekam na piwo............

> P.S.

> Felgi są jeszcze?

No heyah Centuś, naprawdę Robert odwalił kawałek dobrej roboty ... ani grama luzu !!

Za polecenie masz umnie to piwko przy najbliższej sposobności 20.GIF

Felgi jeszcze są ... choć przyznam że jak tam jechałem po odbiór to się zastanawiałem czy będzie na cegłach stał zeby.GIF:D:D

P.S. A w poniedziałek to gdzie Ty tak koło 17 z Panewnickiej startowałeś ?? Jechałem kawałek za Tobą i chciałem obtrąbić ale jechałem służbowym Pugiem 307SW i mógłbyś nie skojarzyć... rozbić się etc rotfl.gif

Napisano

W poniedzialek o 17 robilem za pogotowie......

Trza było psiura do weterynarza zawiezć.

Napisano

> Robert - blacharz z Ligoty polecony przez 51Centa powiedział za

> zrobienie 80zł ... i tyle właśnie mnie to kosztowało

Dzieki za info, mnie na razie az tak nie denerwuje to stukanie, ale zobaczymy w jakim stanie bedzie po zimie.

Napisano

jak w najbliższym czsie nie wymienisz to można włożyć kawałek szmaty - zawinąć ogranicznik i tak pozbyć się uciążliwych stuków do czasu wymiany

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.