Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Straz Miejska M. St. Warszawa i wezwanie ....

Featured Replies

Napisano

.... i kilka pytan ktore nasuwaja sie w mojej sytuacji ...

wczoraj dostalem wezwanie do stawiennictwa osobistego w Inspaktoracie SM .... z Dowodem osobistym i prawem jazdy .... w przypadku niestawiennictwa - Sad Grodzki itd itp ...

szoku doznalem w momencie kiedy uprzejma "pani oficer" oink.gifzlosnik.gifok.gif zanim zadala mi pytanie czy potwierdzam zdjecie i zakaz zatrzymywania, ktory zlamalem, powiedziala mi jakie mam mozliwosci .... z uwagi iz od popelnienia wykroczenia minelo 31 dni (od 9 czerwca pisali wezwanie - dodam ze za wycieraczka nie znalazlem wezwania .....) pani przedstawila mi 3 wyjscia:

- przyznaje sie do winy, potwierdzam zajscie, sprawa zostaje skierowana do Sadu Grodzkiego, gdzie spotyka sie funkcjonariusz SM oraz ja, kazdy opowiada swoja wersje, sad mnie pyta, ile deklaruje w ramach zadoscuczynienia, jest akceptacja SM albo nie, place, dostaje punkty, ide do domu zlosnik.gifzlosnik.gif

- nie przyjmuje do wiadomosci tego iz popelnilem wykroczenie, kloce sie, klamie ze to nie moj samochod zlosnik.gif, olewam SM .... - SM kieruje sprawe do sadu, sad dowala mi kare w wysokosci jaka sobie wymysli, dostaje punkty, place, rozchodzimy sie do domu ..... alien.gif

W OBYDWU POWYZSZYCH PRZYPADKACH - MA MIEJSCE ORZECZENIE SADU WS MOJEJ WINY .... JEST WYROK, KTORY MOGE ZASKARZYC .... GENERALNIE - TECZKE JUZ MAM clown.gif

- mozliwosc trzecia - przyznaje ze jest to moje auto, ale odmawiam (nie pamietam, nie wiem, nie znam sie, nowy jestem zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif) podania personaliow osoby ktora tym autem kierowala tego dnia ..... SM W TAKIEJ SYTUACJI WYSTAWIA MANDAT KARNY KREDYTOWANY, PLATNY W CIAGU 7 DNI W WYSOKOSCI 150 PLN .... PUNKTY NIE SA PRZYDZIELANE, BO NIE WIADOMO KTO PARKOWAL hehe.gifhehe.gifzlosnik.gif

niech mi ktos, prostemu czlowiekowi, powie, dlaczego PRAWDOMOWNOSC NIE POPLACA ...... icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

wyglada na to ze powiedzenie " ... jak Cie zlapia za reke - mow ze nie Twoja reka ..." dziala i w POLSKIM PRAWIE .....

PS. sprawa zakonczyla sie wg schematu nr 3 .... tak mi DORADZILA PANI Z SM hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

jeszcze stargowalem ze 150 na 50 w ramach "znizki resortowej" i pojechalem do domu zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

reasumujac - BRAK MI SLOW swiety.gif

Napisano

> niech mi ktos, prostemu czlowiekowi, powie, dlaczego PRAWDOMOWNOSC

> NIE POPLACA ......

Czepliwy jesteś. Większość osób na Twoim miejscu podskakiwałaby z radości, że uniknęła punktów, a Ty byś chciał u nas mieć standardy jak w Zurychu czy innej Szwajcarii.

A tak poważnie - przedstawiono Ci 3 mozliwości, wybór był Twoj.

Napisano
  • Autor

> Czepliwy jesteś. Większość osób na Twoim miejscu podskakiwałaby z

> radości, że uniknęła punktów, a Ty byś chciał u nas mieć

> standardy jak w Zurychu czy innej Szwajcarii.

> A tak poważnie - przedstawiono Ci 3 mozliwości, wybór był Twoj.

ja sie ciesze ze mialem prawo wyboru, tylko zadaje pytanie: GDZIE TU LOGIKA ..... cfaniaczek.gif

Napisano

> ja sie ciesze ze mialem prawo wyboru, tylko zadaje pytanie: GDZIE TU

> LOGIKA .....

Świetnie wiem w czym jest problem, ale mam wrażenie że akurat w PL logika nie jest elementem decydującym. Niestety, zresztą.

Napisano

> ja sie ciesze ze mialem prawo wyboru, tylko zadaje pytanie: GDZIE TU

> LOGIKA .....

w polskim prawodastwie nie wystepuje logika ani przewidywalnosc-tak to jest jesli prawo tworza chlopki oderwane od pluga, nie obrazajac rolnikow ktorzy sobie normalnie pracuja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.