Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to jezdzi Stilo 1.2 16v 3D

Featured Replies

Napisano

Witam i chcialem sie zapytac a wlaściwie pytanie jest za kumpla ktory planuje zakupic takie Stilo 1.2 16v 3D jak to sie sprawuje i na co uwazac przy zakupie auto jest z rocznika 2003 roku i mam niewielki przebieg bo tylko 19 tys i cena jest nawet fajna bo 24 tys co wchodzi w sklad to nie bede wnikal zlosnik.gif

Napisano

> Witam i chcialem sie zapytac a wlaściwie pytanie jest za kumpla ktory

> planuje zakupic takie Stilo 1.2 16v 3D jak to sie sprawuje i na

> co uwazac przy zakupie auto jest z rocznika 2003 roku i mam

> niewielki przebieg bo tylko 19 tys i cena jest nawet fajna bo 24

> tys co wchodzi w sklad to nie bede wnikal

Przejrzyj tytuły wątków z ostatniego miesiąca i wszystko będziesz wiedział. Silnik 1.2 jest najmniej kłopotliwym silnikiem. Niestety przebieg wskazuje, że auto albo dużo stało ok.gif, albo jeździło na bardzo krótkich dystansach, co jest niezdrowe dla silnika. crazy.gif

Napisano

Poszperaj w postach Pado. Nastukał juz 140 000 km właściwie bezawaryjnie biorąc po uwagę normalne czynnosci obsługowe przy takim przebiegu. Ja mam dopiero 40 000 km i mechanicznie auto ok.gif (po przeglądzie w sierpniu)

Napisano
  • Autor

> Poszperaj w postach Pado. Nastukał juz 140 000 km właściwie

> bezawaryjnie biorąc po uwagę normalne czynnosci obsługowe przy

> takim przebiegu. Ja mam dopiero 40 000 km i mechanicznie auto

> (po przeglądzie w sierpniu)

oki poszperam i zobacze co wyczytam a nie jest to zaslaby silnik na takie auto cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Przejrzyj tytuły wątków z ostatniego miesiąca i wszystko będziesz

> wiedział. Silnik 1.2 jest najmniej kłopotliwym silnikiem.

> Niestety przebieg wskazuje, że auto albo dużo stało , albo

> jeździło na bardzo krótkich dystansach, co jest niezdrowe dla

> silnika.

no wlasnie ten przebieg mnie zdziwil tylko troche bo ja tyle rocznie robie zlosnik.gif

Napisano

> oki poszperam i zobacze co wyczytam a nie jest to zaslaby silnik na takie auto

Do normalnego jeżdżenia jest w sam raz. Doskonały na miasto. Ale w trasie mogą wyjść braki mocy i momentu obrotowego. Pocieszę Cię jednak, że wszystko jednak zależy od techniki jazdy. wink.gif

Napisano

> Do normalnego jeżdżenia jest w sam raz. Doskonały na miasto. Ale w

> trasie mogą wyjść braki mocy i momentu obrotowego. Pocieszę Cię

> jednak, że wszystko jednak zależy od techniki jazdy.

Mi jakoś trudno sobie wyobrazić 1.2 w samochodzie tych gabarytów. IMHO 1.8 jest kapkę za słaby... A 2.4 już za duży, optymalny byłby 2 litrowy.

Napisano

Ja mam 1,2 5D. Samochód po przebiegu 63tyś (2003r.). Na razie bez najmniejszych problemów. Do miasta idealny. Świetny, rodzinny wózek. Oczywiście ekonomiczny. Na trasie jednak musiz się pogodzić, że mocy trochę brak . Polecam

Napisano

> oki poszperam i zobacze co wyczytam a nie jest to zaslaby silnik na

> takie auto

A ten nie za słaby, silnik 1,4, mniejsze auto i tylko 5 koników mniej a do setki spineyes.gif. I ta masa własna icon_eek.gif. Powiem tak, zawsze mocy za mało wink.gif

Napisano

> oki poszperam i zobacze co wyczytam a nie jest to zaslaby silnik na

> takie auto

grinser006.gif

polecam 1.2 . moc 80 konikow wystarcza do normalnej jazdy.

malo pali, silnik bezawaryjny bym powiedzial- ja np tylko leje olej i wymieniam filtry zlosnik.gif (przeglady oczywicie regularne co 20 000 tys.)

przejechane 142 000 km.

ustreki do tej pory są związane z normalna ekspolatacja po polskich drogach ( u mnie to bylo lozysko kola przedniego) o dziwo amorki w porzadku, łaczniki stab. wymienilem tylko profilaktycznie (nie musialy byc wymienione na juz)

w najblizszyn czasie czeka mnie wymiana sprzegla...ale to normalne chyba, ze sie zuzywa....

jestem bardzo zadowolony, a mam autko z 200x roku (gdzie x to 2) grinser006.gif

Napisano

O i przed tym też nie wymięknie zlosnik.gif Jeśli zechce nie bedzie zawalidrogą wink.gif

Napisano

> polecam 1.2 . moc 80 konikow wystarcza do normalnej jazdy.

> malo pali, silnik bezawaryjny bym powiedzial- ja np tylko leje olej i

> wymieniam filtry (przeglady oczywicie regularne co 20 000

> tys.)

> przejechane 142 000 km.

> ustreki do tej pory są związane z normalna ekspolatacja po polskich

> drogach ( u mnie to bylo lozysko kola przedniego) o dziwo amorki

> w porzadku, łaczniki stab. wymienilem tylko profilaktycznie (nie

> musialy byc wymienione na juz)

> jestem bardzo zadowolony, a mam autko z 200x roku (gdzie x to 2)

Dokładnie to samo. Nawet żaróweczka mi sie nie przepaliła. Jak mi ktoś cos nie zepsuł (jakiś plastik) to samo na 100 % sie nie zepsuło.

Z wymian też tylko łaczniki wymieniłem ,a tak to olej i filtry. Mam 50 000 km,a auto jest z końca 2002 roku.

Co do mocy na naszych drogach to uważam, że jest wystarczająca, a jeżdżę nieraz jak dromader obładowany. Wielkich prędkości nie osiągniesz, bo nie wiesz kto siedzi i za którym krzakiem i czy się czai. Co innego w Niemczech, gdzie są same autostrady i bez limitu km. zlosnik.gif Ale bądźmy realistami.

Napisano

> Mi jakoś trudno sobie wyobrazić 1.2 w samochodzie tych gabarytów.

> IMHO 1.8 jest kapkę za słaby... A 2.4 już za duży, optymalny

> byłby 2 litrowy.

A po co się pakować w Stilo. Toyota Celica 1,8 jest super. Ma 192 KM wyposażenie full wypas i też tylko 3 dr. Czyli: mała pojemność i liczba drzwi, duża moc i porządne wyposażenie i raczej tak jak Stilo 1,2 nie psuje się zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.