Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chcę założyć Alarm ... może Magicar?

Featured Replies

Napisano

Witam

Chcę założyć sobie alarm...

Wiem że jego skuteczność jako faktycznego zabezpieczenia jest niewielka, ma on głównie odstraszać bandę wieśniaków(bez obrazy do ludzi mieszkających na wsi a zachowujących się przyzwoicie) na mojej dzielnicy przed wybiciem szyb dla tzw. sportu.

Ważne jest żeby miał możlwiość sterowania przynajmniej jednym dodatkowym kanałem, chcę zrobić sobie podgrzewanie szyb na zimę, ew. odpalanie silnika.

Zamek na 4d

Alarm zakładać będę sam...

A więc znalazłem to:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=128713188

Może ktoś ma taki alarm i mógłby się wypowiedzieć...

Z góry dziekuję

----------------------

ASTRA F 1.6 r92. 207kkm

Napisano

Zdecydowanie odradzam- lipa, tandeta itp.

Na poparcie moich słów poszukaj tego alarmu na elektroda.pl

Napisano

> Zdecydowanie odradzam- lipa, tandeta itp.

> Na poparcie moich słów poszukaj tego alarmu na elektroda.pl

i doczytaj wszystkie opinie o w/w alarmie. Miałeś z nim do czynienia? Rozbudowany alarm za niewielkie pieniadze, z wbudowanym sterownikiem centralnego. Fakt, teraz na allegro można kupić nieźle wyposażonego silicona za 220 zł. Ale imo nad magicarem można się zastanowić

Napisano

w swoim czasie założyłem około pięciu sztuk, wszystkie po czasie okolo 3 miesięcy do pół roku do wywalenia.

Napisano

więcej danych poproszę. poczytaj elektrodę, była swojego czasu ponoć trefna partia. Ja mam od ponad pół roku, żadnych problemów. W tej cenie nie kupisz zbyt wiele... a za coś lepszego trzeba dać sporo ponad 300 zł (choćby seo dolphin). nie ma sensu porównywanie magicara do takich alarmów, nie ta półka cenowa. a z tanich alarmów magicar wydaje się być sensownym wyborem

Napisano

> więcej danych poproszę. poczytaj elektrodę, była swojego czasu ponoć

> trefna partia. Ja mam od ponad pół roku, żadnych problemów. W

> tej cenie nie kupisz zbyt wiele... a za coś lepszego trzeba dać

> sporo ponad 300 zł (choćby seo dolphin). nie ma sensu

> porównywanie magicara do takich alarmów, nie ta półka cenowa. a

> z tanich alarmów magicar wydaje się być sensownym wyborem

WItam

Polecam Exus expert v10 - cena podobna a alarm duzo lepszy.

pozdarwiam

Tomek

Napisano

cena podobna do seo czy magicara? podstawowego magicara kupisz za 140-150. "ze wszystkim" to max 190.

Napisano

> Witam

> Chcę założyć sobie alarm...

> Wiem że jego skuteczność jako faktycznego zabezpieczenia jest

> niewielka, ma on głównie odstraszać bandę wieśniaków(bez obrazy

> do ludzi mieszkających na wsi a zachowujących się przyzwoicie)

> na mojej dzielnicy przed wybiciem szyb dla tzw. sportu.

> Ważne jest żeby miał możlwiość sterowania przynajmniej jednym

> dodatkowym kanałem, chcę zrobić sobie podgrzewanie szyb na zimę,

> ew. odpalanie silnika.

> Zamek na 4d

> Alarm zakładać będę sam...

> A więc znalazłem to:

> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=128713188

> Może ktoś ma taki alarm i mógłby się wypowiedzieć...

> Z góry dziekuję

> ----------------------

> ASTRA F 1.6 r92. 207kkm

Jesli chodzi o paramertry to Magicar jest całiem niezły w tym przedziale cenowym, ma bardzo duzo funkcji ale to loteria bo jednym ten alaram pracuje bezawaryjnie a u innych w szybkim czasie siada i nie wiadomo o co chodzi. Inna wada tego alarmu jest słabiutki zasieg pilotów. A tak pozatym to takie alarmy to daja tylko bajer pykania syreny i migania kierunków przy zazbrajaniu alarmu, życie pokazuje ze najlepszym zabezpieczeniem jest pstryczek elektryczek odlaczajacy zapłon(oczywiscie ukryty w trudno dostepnym miejscu) jest to niewygodne roziazanie ale naprawde skuteczne.

Napisano

> więcej danych poproszę. poczytaj elektrodę, była swojego czasu ponoć

> trefna partia. Ja mam od ponad pół roku, żadnych problemów. W

> tej cenie nie kupisz zbyt wiele... a za coś lepszego trzeba dać

> sporo ponad 300 zł (choćby seo dolphin). nie ma sensu

> porównywanie magicara do takich alarmów, nie ta półka cenowa. a

> z tanich alarmów magicar wydaje się być sensownym wyborem

No wlasnie Marcinie... Poczytaj troche na temat Magicara i przygod z nim zwiazanych nawet na przyslowiowej elektrodzie... Seo Delfinka mozesz miec za 300 stowki lacznie z ultradzwiekami i syrenka autonomiczna... Polroczne uzytkowanie alarmu niewiele o nim mowi... Zakladane Piranie przeze mnie chodza juz czasem 10 lat i maja sie dobrze... A konstrukcyjnie sa strasznymi oldtimerami...

Napisano

czytałem czytałem. "Zaliczyłem" chyba wszystkie tematy z magicarem w tle. i te 120-150 zł różnicy w cenie czasem bywa nie do przeskoczenia. Nikt nie kwestionuje tego, że magicar nie jest urządzeniem z górnej, czy choć ze średniej półki. Teraz kupiłbym silicona, bo jest dostępny za 220 zł kompletny. Wtedy nie było wyboru. A wydaje mi się,że porównanie magicara do zestawów za 90-120 zł wypadnie podobnie jak zestwienie mc i seo czy innych urządzeń z półki >300zł. i o to w tym wszystkim chodzi. Lepiej mieć magicara i go porządnie założyć, niż nie mieć nic. lepiej mieć seo niż magicara, lepiej mieć xxx niż seo. I tak w nieskończoność. Z lektury elektrody wyraźnie rzuciła mi się wtedy w oczy jedna sprawa - nie da się wyłączyć alarmu, otworzyć auta pod marketami. Nie zauważyłem.

Podsumowując: uważam że magicar jest wart tych 150 zł. Gdybym miał do wydania na alarm 300 zł szukałbym czegoś innego. I myślę, że właśnie o to w tym wszystkim chodzi.

Napisano
  • Autor

Kupiłem MAGICAR za 190 zł z ultradźwiękami,udarem,dodatkową srenką ...

Musze jeszcze dokupić central i będzie komplet...

Podejżewam, że 3/4 problemów z tym alarmem spowodowane jest błędnym montarzem...

Nie mogę być pewny , ale wiadomo jak się ma połowe kabli skęcone i zaklejone taśmą to jak to ma działać...

Porównywałem alarmy za około 300zł (i tak bym tyle nie dał) i część z nich wygląda jak by była robiona na jedno kopyto, co magicar, to tylko moja opinia.

Jak już mówiłem, ten alarm ma odstraszać ew. złodzieji radyj i innych...

Wiadomo że ukryty przełącznik i tak trzeba zrobić do zapłonu albo pompy paliwa.

Napisano

> Musze jeszcze dokupić central i będzie komplet...

dokupić to musisz tylko siłowniki. Magicar ma wbudowany sterownik centralnego i przekaźniki smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.