Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wycieraczki help

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem z przednimi wycieraczkami na początku wywalało bezpiecznik odrazu jak właczyłem wycieraczki z przodu teraz po wielu wymianach bezpiecznika chądzą ale trzeba delikatnie włanczać bo znowu wywala niewiem o co chodzi moze coś z obwodem niewiem poradzcie. pub2.gifyay.gif

Napisano

Wajchę od włącznika trzeba rozebrać i sprawdzić.

Napisano

> Witam mam problem z przednimi wycieraczkami na początku wywalało

> bezpiecznik odrazu jak właczyłem wycieraczki z przodu teraz po

> wielu wymianach bezpiecznika chądzą ale trzeba delikatnie

> włanczać bo znowu wywala niewiem o co chodzi moze coś z obwodem

> niewiem poradzcie.

a moze mechanizm trza przesmarować

Napisano

Wygląda ,że mechanizm się zaciera i przez to wywala bezpiecznik.

• 1 rok później...
Napisano

Witam,

Mam prawie dokładnie ten sam objaw (Astra-I, F). Zależności od delikatnego włączania na razie nie zauważyłem. Za to zauważyłem, że włączenie tylnej wycieraczki nie prowadzi do problemu, a przednich: tak. Problem nie musi się pojawić od razu. Za ostatnim razem wycieraczki zdążyły zrobić 1/2 obrotu i teraz są pionowe... Szyba, oczywiście, była mokra.

Pytania:

1. pawloxx: i co było przyczyną u ciebie?

2. Często się mówi na kąciku o wyjęciu i obejrzeniu wajchy. Na prawdę to może być przyczyna? Łatwo znajdę post z opisem rozkładania wajchy?

3. Odnośnie smarowania tego mechanizmu. Chodzi o mechanizm wewnątrz obudowy silnika wycieraczek, czy na zewnątrz?

4. Jak myślicie: jak założę tylko jedną przednią wycieraczkę, to może już nie wywalać bezpiecznik? oslabiony.gif

Pozdro, KL

Napisano

> Zależności od delikatnego włączania na razie nie zauważyłem.

Zapomniałem powiedzieć: nie zauważyłem żeby się te wycieraczki jakoś dziwnie wolno obracały.

> 2. Często się mówi na kąciku o wyjęciu i obejrzeniu wajchy.

> 3. Odnośnie smarowania tego mechanizmu.

To może jednak przyczyną nie jest niedosmarowany mechanizm, tylko ta wajcha? I od tego powinienem zacząć, co? hmm.gif

Znalazłem jeden link, gdzie podobno sa jakieś zdjęcia: http://klub.chip.pl/krzysiekz/corsa/index.php?art=kat_Zr%F3b%20to%20sam/a

Ale, jak na razie serwer ten jest przeciążony oslabiony.gif

KL

Napisano

Witam,

1. Wajchę rozebrałem, na oko wszystko wygląda ładnie, posmarowane, nic nie jest wygięte, ani nadpalone.

2. Mechanizm koło silnika rozebrałem, pięknie nasmarowałem, przy okazji wymieniłem filtr i zabezpieczyłem komorę. Wielkie dzięki Andy za manual. Przed zakryciem wszystkiego sprawdzam: działa, nic się nie przepala. Więc jest dobrze... Założyłem zatem pokrywę, wszystko przykręciłem i znowu 3 bezpieczniki przepaliłem! klnie.gif / beksa.gif

Poszedłem do teścia, mechanika z zamiłowania / zawodu (na emeryturze), on mówi: - Sprawdź jeszcze z odłączonym silnikiem: może to przekaźnik, ale nie wierzę. (sprawdziłem i nic nie przepaliłem). Ale raczej stawiam na silnik, może być jakieś zwarcie na którymś elemencie. Jeżeli akurat silnik zatrzymał się na tym elemencie, to potem trudno go ruszyć i wywala bezpiecznik. A jak akurat siłą rozpędu przejedzie, to nic się nie przepala.

A Wy co radzicie? Jeżeli silnik, to gdzie go kupić? Czy koniecznie muszę biegać po szrotach, czy nie ma sklepów z takimi częściami-zamiennikami? (Warszawa, Ochota, Raszyn, Janki, Nadarzyn)?

Bardzo proszę o podpowiedź bow.gif. W tej chwili akurat wycieraczki działają, ale co będzie za chwilę to nie wiem... A tu przecież cięgle mamy rainy.gif. Tak jakbym siedział na beczce prochu. frown.gif

PS. Pewnie powinienem założyć nowy wątek, bo wtedy chyba łatwiej o odpowiedź. Ale fajnie byłoby, gdyby ten temat się udało utrzymać "wszystko w jednym". Więc na razie kontynuuję.

KL

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.