Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

x17dtl - kilka pytań nowego użytkownika

Featured Replies

Napisano

> Witam,

> moja asterka ostatnio zaczel apalic sporo ON. W miescie kotluje nawet

> 10L/100km. Macie pomysly dlaczego tak sie dzieje ?

Witam. Moja tak paliła z powodu wycieków paliwa . Były popękane przewody odprowadzające nadmiar paliwa z wtrysków i nieszczelna pompa wtryskowa . Po uszczelnieniu spalanie spadło do 6l .Pozdr.

Napisano

> A jak skomentujecie moje dzisiejsze wyniki przyśpieszeń.

Moim zdaniem nie ma większego sensu mierzyć czas tego czy tamtego. W niewysilonych silnikach i tak nie ma co się łudzić na osiągi przez "O".

Za to elastyczność jest nawet niezgorsza... a na swoim przykładzie muszę przyznać że z kulturą pracy też nie jest źle. W obecnych warunkach silnik klekocze tylko w chwili gdy go odpalam i wyjeżdżam z garażu... Po zamknięciu "interesu" wsiadam i już jest całkiem nieźle. A jak się podgrzeje to bziuczenie pod maską robi się nawet przyjemne grinser006.gif

Może to niezbyt obiektywne, ale przyznam że od jakiegoś czasu nie mam powodów do narzekania na mój sprzęt. Osiągi są dla mnie wystarczające, spalanie w normie, korzystam z auta w zasadzie codziennie i jeszcze mnie nie zawiodło. Za takie dalsze sprawowanie może dostanie ode mnie na wiosnę kapcie i alu hmm.gifpalacz.gif

Napisano

Sprawdzilem wtryski, pompe, zadnych wyciekow nie mam. Okolice turbo tez suche. Nowka sztuka nie smigana a pije tyyyle... Po wczorajszych pomiarach pali ponad 9l. Jakies inne propozycje co do przyczyny?

Napisano

byc moze masz ustawioną zbyt duża dawke podawania paliwka,to taka sróba przy pompe (zaraz przy węzu który do pompy podaje paliwo,jest ona skątrowana nakretką,byc moze ją masz zle utsawioną,podaje wiecej paliwa niz powietrza i stąd te spalanie,sprawdz czy mocno dymi,czym wiecej paliwa (sróba bardziej wkrecona) wieszksza moc, czym bardziej jest wykręcona (to dostaje wiecej powietrza) wtedy jazda bardziej ekonomiczna, regulacja powinna sie odbywac nie wiecej jak o 1/4 obrotu tą srubą,trzeba popróbowac moze to pomoże, filtry jeszcze moze sprawdz,

Napisano

> Sprawdzilem wtryski, pompe, zadnych wyciekow nie mam. Okolice turbo

> tez suche. Nowka sztuka nie smigana a pije tyyyle... Po

> wczorajszych pomiarach pali ponad 9l. Jakies inne propozycje co

> do przyczyny?

moja tez pali 10 i wszystko mam powymieniane i posprawdzane a przyczyny brak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.