Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rezystor dmuchawy - Pilne info potrzebne

Featured Replies

Napisano

Witam, potrzebuje pilnie informacji na temat tego ustrojstwa... przestala mi dzialac dmuchawa, najpierw nie dzialal bieg 1 i 2 a dzis przestal dzialac 3 i 4, sprawdzilem i na kostce ktora przychodzi do rezystora napiecie jest, po podlaczeniu kostki silniczek sie nie kreci... czyli padl rezystor (przynajmniej tak podpowiada mi moj chlopski rozum) musze dzis pojechac to kupic tylko nie wiem czy sa rozne wersje tego czegos czy jedna uniwersalna do kazdej astry F.... nadmienie tylko ze moja astra wyposazona jest w klime i posiada 4 stopniowa dmuchawe.... jesli zatem jest kilka rezystorow podpowiedzccie mi ktory mam kupic. z gory dzieki. pozdrawiam

Napisano

> Witam, potrzebuje pilnie informacji na temat tego ustrojstwa...

> przestala mi dzialac dmuchawa, najpierw nie dzialal bieg 1 i 2 a

> dzis przestal dzialac 3 i 4, sprawdzilem i na kostce ktora

> przychodzi do rezystora napiecie jest, po podlaczeniu kostki

> silniczek sie nie kreci... czyli padl rezystor (przynajmniej tak

> podpowiada mi moj chlopski rozum) musze dzis pojechac to kupic

> tylko nie wiem czy sa rozne wersje tego czegos czy jedna

> uniwersalna do kazdej astry F.... nadmienie tylko ze moja astra

> wyposazona jest w klime i posiada 4 stopniowa dmuchawe.... jesli

> zatem jest kilka rezystorow podpowiedzccie mi ktory mam kupic. z

> gory dzieki. pozdrawiam

Do autka z klimą chyba jest inny, u mnie padło latem ale tylko 1 i 2 bieg, kupiłem w ASO. Padło mi to cudo na dzień przed wyjazdem na wakacje, a że była to sobota to trzeba było zaopatrywać się w ASO.

Napisano
  • Autor

> Do autka z klimą chyba jest inny, u mnie padło latem ale tylko 1 i 2

> bieg, kupiłem w ASO. Padło mi to cudo na dzień przed wyjazdem na

> wakacje, a że była to sobota to trzeba było zaopatrywać się w

> ASO.

Ile kosztuje to cudo w ASO??

Napisano

wymontuj to w f-ce jest pod filtrem pyłkowym zeby.GIF tam gleboko ja mialem to samo nie wiedziałem w sklepie gosc mi powiedział ze ok.100 zł ;d mam ich gdzies mysle pomierze i zrobie sam zeby.GIF

ale zauwazyłem tam ja przynajmniej mialem BEZPIEcznik taki jak rezystor wyglada ominołem go bo to sa stare jakies oryginał 5 zł nie chcialomi si eczekac OMINAŁEK bezpiecznik zrobiłem zworke i gra ;D a jeslio nie to pasowałop by zmierzyc ile ma omow na kazdym biegu i zmontowac takie ustrojstow koszt rezystora z 2zł *3 ok 6 zł hehe ale trzeba chciec wink.gif

Napisano

Jezeli dobrze mysle i nie dzialaja Ci 4 biegi to niestety raczej nie rezystory na dmuchawie.

Z tego co sie orientuje na 4 biegu nie biora one udzialu w pracy dmuchawy. Czyli na rezystory wskazywalaby usterka gdybys mial tylko najszybszy bieg. Jezeli sie myle prosze mnie poprawic.

Napisano
  • Autor

qrcze poruszalem tymi kabelkami co sa podlaczane pod ten rezystor i 3 i 4 bieg znowu dziala, ale nadal nie mam 1 i 2 frown.gif.... jakies sugestie teraz?

Napisano

Ja za rezystor do samochodu z klimą nówkę GM kupiłem na Alledrogo (a może tanio) za 70 zł smile.gif

Napisano

Ja od siebie dodam, że u mnie przyczyną nie działania 1 i 2 biegu dmuchawy było poluzowanie się kostki zasilającej.

Napisano
  • Autor

> Ja od siebie dodam, że u mnie przyczyną nie działania 1 i 2 biegu

> dmuchawy było poluzowanie się kostki zasilającej.

kostka zasilająca hmmm to ta co wpina sie ja do tego rezystora czy jakas inna?

Napisano

> kostka zasilająca hmmm to ta co wpina sie ja do tego rezystora czy

> jakas inna?

Tak, ale u Ciebie raczej to nie będzie to, bo już przy kostce coś grzebałeś. Wjechałem niedawno w dziure i dmuchawa zaczeła działać na 2 na moment więc w garażu rozebrałem podszybie, poprawiłem kostke i wszystko śmiga ok.gif

Napisano
  • Autor

> Tak, ale u Ciebie raczej to nie będzie to, bo już przy kostce coś

> grzebałeś. Wjechałem niedawno w dziure i dmuchawa zaczeła

> działać na 2 na moment więc w garażu rozebrałem podszybie,

> poprawiłem kostke i wszystko śmiga

no grzebalem, grzebalem i nic.... wiec raczej nie to... przy okazji zmierzylem napiecie i na kostce jest wiec wina lezy albo w rezystorku albo w niewiem czym :/

Napisano

> No koment!

kolega charly juz kiedys podawal wnikliwe rozwiazanie/ rozrysowanie problemu z rezystorem.

ale czy mozna ten rezystor zastapic zwyklymi - odpowiednio polaczonymi rezystorami??

Napisano

> No koment!

Ale o co chodzi ? Tak jak pisałem wyżej dzięki przypadkowi mój rezystor działa dalej. Wiem, że to nieprawdopodobna historia, ale nie takie cuda w naszych Astrach siędziały. Kostka zasilająca siedzi dość mocno i dziwi mnie troche jak się poluzowała.

Napisano

> Ale o co chodzi ? Tak jak pisałem wyżej dzięki przypadkowi mój

> rezystor działa dalej. Wiem, że to nieprawdopodobna historia,

> ale nie takie cuda w naszych Astrach siędziały. Kostka

> zasilająca siedzi dość mocno i dziwi mnie troche jak się

> poluzowała.

To no koment to nic nie znaczy, przejrzyj wiadomości które gostek wysyła i on pisze ten tekst na wszystkich forach. Jakiś dziwny gość spineyes.gif

Pewnie kolekcjoner ilości wiadomości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.