Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy to sprzęgło się sypie??

Featured Replies

Napisano

Latem, jak były ciepłe noce to wszystko było ok. Teraz natomiast jak auto postoi cał a noc i rano chce je odpalić przy temperaturze powiedzmy 6-8 stopni to przez pierwszą sekundę może dwie coś tak rzęzi jakwy zębatki przeskakiwały na zębach, potem odgłos pracy silnika jest normalny. Ale zauwazyłem jeszcze inny objaw. nie ważne czy silnik ciepły czy zimny na niskich obrotach szarpie jak oszalały. dopiero powyżej 2000rpm dasię jakos przyzwoicue jechać. Co się stało? Jeśli to sprzegło tak chałasuje to dlaczego, skoro odpalam z wciśnietym pedałem? aha jak odpalam silnik po krótszym staniu,tak powiedzmy do 6 godzin, albo jak na zewnątrz jest ciepło to nic nie rzęcholi. Czekam na sugestie.

Napisano

A to czasem nie rozrusznik ma problemy z zazębieniem się z silnikem? I stąd to chrobotanie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A to czasem nie rozrusznik ma problemy z zazębieniem się z silnikem?

> I stąd to chrobotanie

napewno nie rozrusznik. na 100%. Rozrusznik kręci dobrze, dopiero jak silnik zatrybi to z sekundę tak porzęzi

Ale sprzęgło to napewno nie będzie, skoro hałasuje takze przy wciśniętym sprzęgle??

Napisano

W moim dtl-u też coś chrobocze po dłuzszym postoju. U mnie dźwięki te wydobywają się z okolic filtra oleju. Może coś przy pompie oleju?

Pozdr.

Napisano

A u mnie na zimno po odpaleniu jak puszczę sprzęgło słyszę takie chrobotanie trochę terkotliwe, dobiegające gdzies na dole od strony kierowcy, po nagrzaniu silnika przestaje terkotac spineyes.gif

pozdr

> W moim dtl-u też coś chrobocze po dłuzszym postoju. U mnie dźwięki te

> wydobywają się z okolic filtra oleju. Może coś przy pompie

> oleju?

> Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.