Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szalony pomysł? co wy na to?

Featured Replies

Napisano

pomysł jest taki smile.gif)

moje UNO z '93 przez przypadek pokazałao ze podłoge ma w oplakanym stanie...do poki przykrywala wszystko stara konserwacja wyglagało ładnie pieknie...sztywne było...malina...

wymeniałem wahacz...podnosnik zrobił swoje...podłoga SITO sie okazuje...

sam nie mam ani czym ani umiejetnosci do spawania

znajomego po tym fachu brak

a blacharz....oj majateczek cos mi sie wydaje...

wiec wpadłem na pomysła zeby.GIF

chodza po allegro rozne Uniacze z Niemiec i nie tylko w przyzwoitym stanie za przyzwoita kaske...

jakby taki kupic....i zaaplikowac na numery mojego Uniacza...wszystko legl...znaczy przełozyc karoserie...pomijam kwestie numeru nadwozia...ponoc to jest do miniecia....

co sadzicie?

Napisano

Po co nie lepiej dac do blacharza ( napewno znajdziesz jakiegos dobrego ) i wymienic cala podloge?? taniej napewno wyniesie niz kupowac uniaka...

Napisano

Podobno to przestępstwo.

Napisano
  • Autor

> Podobno to przestępstwo.

juz samo jezdzenie Uniakiem z 1993 powinno byc przestepstwem zeby.GIF wg Fiata zeby.GIF

jak bylem ostatnio po jakis tam mało chodliwy drobiazg...powiedzieli ze juz nie ma na magazynie w Bielsku...bo sie skonczyly a juz nie produkuja...fiat gwarantuje czesci do 10 lat od zakonczenia danej wersji...a pozniej to juz auta maja nie jezdzic zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Po co nie lepiej dac do blacharza ( napewno znajdziesz jakiegos

> dobrego ) i wymienic cala podloge?? taniej napewno wyniesie niz

> kupowac uniaka...

ile rozsadine powinno kosztowc takie zrobienie podłogi???

Napisano

> ile rozsadine powinno kosztowc takie zrobienie podłogi???

Kolego moim zdaniem lepiej jest polatac cala podloge,gdyz bedziesz wiedzial na czym sotisz!Kupisz,sciagniesz z niemiec bude i nie bedziesz mial pewnosci czy za kilka miesiecy nie bedziesz musial jej robic!

Jaka jest cena za polatanie? Tego nie wiem, ale na pewno nie jest az tak wysoka(uzaleznione od blacharza-warsztatu)...

Napisano

> juz samo jezdzenie Uniakiem z 1993 powinno byc przestepstwem

biglaugh.gif

Ja proponuje dac jakiemus blacharzowi mysle ze bedzie to tansze i pewniejsze (po blacharzu ladnie zakonserwowac + wysuszyc)

Napisano

najlepsza metoda to blacharz bo buda sprowdzona nie bedzie tez zbyt młoda a nawet jeśli w dobrym stanie to jak dostanie w zime polskiej soli to na wiosne podłogi nie bedzie a dobry blacharz powinien sie wymieścić do 1500zł z konserwacją

Napisano

Ja tam sam łatałem podłoge. mam taka cienka blache ocynkowana i tylko gdzie dziura byla to oczyscilem z obu stron, wycialem takie duzo wieksze kawalki tej blachy niz dziura, poklepalem mloteczkiem zeby sie spasowala do ksztaltu podlogi i nie spawalem tylko nitowalem (o wiele prosciej o ile jest jeszcze zdrowa blacha za ktora nity zlapia). Jak kiedys bede sprzedawal to powiem ze czesciowo ocynkowany uniak zlosnik.gif. A do blacharza to szkoda kasy jak na moj gust, lepiej samemu zrobic bo sie zrobi porzadnie.

Napisano

> Ja tam sam łatałem podłoge. mam taka cienka blache ocynkowana i

> tylko gdzie dziura byla to oczyscilem z obu stron, wycialem

> takie duzo wieksze kawalki tej blachy niz dziura, poklepalem

> mloteczkiem zeby sie spasowala do ksztaltu podlogi i nie

> spawalem tylko nitowalem (o wiele prosciej o ile jest jeszcze

> zdrowa blacha za ktora nity zlapia). Jak kiedys bede sprzedawal

> to powiem ze czesciowo ocynkowany uniak . A do blacharza to

> szkoda kasy jak na moj gust, lepiej samemu zrobic bo sie zrobi

> porzadnie.

Musialem to napisac. Na nity to mozesz sobie przyczepic tablice rejestracyjna a nie kawalki blachy do podlogi!! Podloga powinna byc pospawana!!

pozdro

Napisano

> najlepsza metoda to blacharz bo buda sprowdzona nie bedzie tez zbyt

> młoda a nawet jeśli w dobrym stanie to jak dostanie w zime

> polskiej soli to na wiosne podłogi nie bedzie a dobry blacharz

> powinien sie wymieścić do 1500zł z konserwacją

a mnie zrobiono 3 mega dzióry (pod nogami kierowcy,pasażera i środek tył do tego progi) za 400PLN tylko że bitex dałem sfuj (ok30zł) bo mi leżał. IThankYou.gif

Napisano

> a mnie zrobiono 3 mega dzióry

hmm.gifA co to są te "dzióry" 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Musialem to napisac. Na nity to mozesz sobie przyczepic tablice

> rejestracyjna a nie kawalki blachy do podlogi!! Podloga powinna

> byc pospawana!!

> pozdro

Na nity można spokojnie łatać małe dziurki. Kiedyś z braku spawarki i spawacza to przynitowałem progi do malucha. Wyszło tanio i trzymało sie to nawet. I jeszcze jedna sprawa: nitowane połączenie można bardzo dobrze zabezpieczyć przed rdzą a spawanego to już tak dokładnie nie zabezpieczysz. Chodzi mi dokładnie o miejsce blisko sppoiny pomiędzy blachami. Nawet jak pomalujesz tam to i tak sie wypali farba.

Napisano

> pomysł jest taki )

> moje UNO z '93 przez przypadek pokazałao ze podłoge ma w oplakanym

> stanie...do poki przykrywala wszystko stara konserwacja

> wyglagało ładnie pieknie...sztywne było...malina...

> wymeniałem wahacz...podnosnik zrobił swoje...podłoga SITO sie

> okazuje...

> sam nie mam ani czym ani umiejetnosci do spawania

> znajomego po tym fachu brak

> a blacharz....oj majateczek cos mi sie wydaje...

> wiec wpadłem na pomysła

> chodza po allegro rozne Uniacze z Niemiec i nie tylko w przyzwoitym

> stanie za przyzwoita kaske...

> jakby taki kupic....i zaaplikowac na numery mojego Uniacza...wszystko

> legl...znaczy przełozyc karoserie...pomijam kwestie numeru

> nadwozia...ponoc to jest do miniecia....

> co sadzicie?

nie ma sensu kupować budy z Niemiec...czemu? bo w najlepszym wypadku to kupisz z 1993 roku a w najgorszym z 1990...czyli tak czy siak nie będziesz miał nowszej budy niż masz a to że będzie ona z Niemiec to nic nie znaczy...Twoja jeżeli jest z 1993 to też jest niby włoska tak jak te które szły na rynek niemiecki...a buda z niemiec też będzie miała na sobie rdzę tylko taką której jeszcze nie widać a która ujawni sie po zimie oslabiony.gif niestety ale wiem robi swoje...jeżeli tak bardzo chcesz zmienić budę to bym radził raczej jakąś po 1998 roku i porządnie ją zabezpieczyć w profilach zamkniętych i podłogę...na pewno dłużej wytrzyma wink.gif ale i tak najlepszym wyjściem będzie spawanie 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.