Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Airbag failure

Featured Replies

Napisano

Co jakis czas moj cud techniki zapodaje mi taki komunikat a chodzi o poduszke kierowcy ,czasem wystarczy wylaczyc silnik albo poruszac raptownie kierownica i znika a czasem sam znika !Ma ktos w swoim stilonie takie objawy ,a moze ktos wie co zmajstrowac zeby mi nie dyndolil ten komunikat ? Jakas kostka,bezpiecznik czy cos bardziej francowatego ? Trace juz po malu cierpliwosc sciana.gif Czekam na podpowiedzi 20.GIF30.GIFwaytogo.gif

Napisano

ja miałem problemy z poduszkami bocznymi co przesune fotel to komunikat angryfire.gif

ale pewnego dnia powiedziałem tacie żeby mi dał kluczyki to pokombinuje z tymi wtykami zeby.GIF

zrobiłem tam swoim zposobem i od sierpnia jest spokój rotfl.gif jak bede miał chwilę wolnego zrobię zdjęcia wink.gif jest to prowizorka ale działa wink.gif teraz moge fotelem jeździć i jeździć i się nie właczy zeby.GIF

a jezeli chodzi o kierownicę to się nie dotykam bo jest to najbardziej nie bezpieczna poduszka i zrobi najwięcej krzywdy w razie wybuchu. frown.gif z tego co wiem jest ona na 3 śrubach bodajze 6mm z tyłu kiery i możesz odkrecić na wyłączonym zapłonie kluczyki najlepiej zostaw w domu żeby cię nie korciło rotfl.gif przekręcić wink.gif i przeczyść tą kostkę (zapewne jest taka jak inne) i załącz spowrotem wink.gif

Napisano

imo problemem sa styki pod siedzeniami; ja pozbylem sie swojego rozlaczajac calosc (na odpietym akumulatorze) i po kolei wyciagajac, czyszczac i doginajac styki. Przemywalem plynem kontakt (do pielegnacji stykow elektrycznych) i od tego czasu problem przestal istniec (juz ponad rok)

Napisano

Moze jestem przewrazliwiony ale ja tam sie do poduch wlasnymi silami nie zabieram smile.gif Jak Kolega napisal to dziadostwo moze spowodowac duze obrazenia jesli wybuchnie nie wtedy kiedy trzeba, dlatego kiedy mi wywalil blad airbagu udalem sie do kogos kto ma choc troche wieksze pojecie o tym niz ja (aso) - zawsze bedzie chociaz na kogo zwalic smile.gif

pozdrawiam

edit: naturalnie jesli mowimy o samych poduchach, a nie o legendarnym problemie z kostka pod siedzeniem smile.gif

Napisano

> Co jakis czas moj cud techniki zapodaje mi taki komunikat a chodzi o

> poduszke kierowcy ,czasem wystarczy wylaczyc silnik albo

> poruszac raptownie kierownica i znika a czasem sam znika !Ma

> ktos w swoim stilonie takie objawy ,a moze ktos wie co

> zmajstrowac zeby mi nie dyndolil ten komunikat ? Jakas

> kostka,bezpiecznik czy cos bardziej francowatego ? Trace juz po

> malu cierpliwosc Czekam na podpowiedzi

nie ma co kombinowac- do aso i przynajmniej ustala, ktora to jest dokladnie poduszka- przynajmniej powinni:) ...rozwiazan jest wiele w zaleznosci od tego, o ktora poduszke chodzi....mnie np wycieto kostki w desce rozdzielczej... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Wlasnie bylem zobaczyc gdzie te kostki sa hmm.gifi znalazlem je ale jak tam reke wlozyc ja mam pod fotelami szuflady i chcac sie dostac do kostek trzeba je zdemontowac sciana.gifNie wiesz jak to sie robi jakies srubki bo probowalem na sile ale trzyma sie dosc mocno i nie chce nic urwac hmm.gifNormalnie mozna dostac jobla chcac cos zrobic ,trzeba zdemontowac cos innego faint.gifsciana.gifpiesc.gif

Napisano

> Wlasnie bylem zobaczyc gdzie te kostki sa i znalazlem je ale jak

> tam reke wlozyc ja mam pod fotelami szuflady i chcac sie dostac

> do kostek trzeba je zdemontowac Nie wiesz jak to sie robi

> jakies srubki bo probowalem na sile ale trzyma sie dosc mocno i

> nie chce nic urwac Normalnie mozna dostac jobla chcac cos zrobic

> ,trzeba zdemontowac cos innego

kostki są ta takim plastiku i bez problemu można się dostac do nich wink.gif nie trzeba demontowac szuflad wink.gif tylko zobaczyć dokładnie trochę ten plastki do góry i wyciągnąć on się obraca wink.gif

to jest ten chaczyk

http://forum.autokacik.pl/files/277691082-IMG_0304.JPG

277691082-IMG_0302.JPG

277691082-IMG_0302.JPG

post-52762-14352475105669_thumb.jpg

Napisano

dokladnie a samo wyjecie szuflad tez jest proste na prowadnicach sa metalowe jakby slizgacze trzeba je podwazyc i szuflada daje sie wyjac

Napisano
  • Autor

> dokladnie a samo wyjecie szuflad tez jest proste na prowadnicach sa

> metalowe jakby slizgacze trzeba je podwazyc i szuflada daje sie

> wyjac

Dzieki w poniedzialek sie biore za strupa rotfl.gifbiglaugh.gifpiesc.gifwaytogo.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki Ampi za manual 20.GIFwaytogo.gif

Napisano

> Dzieki Ampi za manual

waytogo.gif nie ma za co wink.gif chociaz specjalnie poleciałem wink.gif zrobić wink.gif

a tu dam swoje rozwiązanie na kostki które zostały ściśnięte opaskami wink.gif juz 3 m-c mija i nie było żadnego airbag failur rotfl.gif

277695538-IMG_0303.JPG

post-52762-1435247512672_thumb.jpg

Napisano

> nie ma za co chociaz specjalnie poleciałem zrobić

> a tu dam swoje rozwiązanie na kostki które zostały ściśnięte opaskami

> juz 3 m-c mija i nie było żadnego airbag failur

nam też na początku uzytkowania te kostki wypadły z tej szuflady pod siedzeniem pasazera i Mirek załozył na nie ściągacz i od tego czasu jest ok

ok.gif

Napisano
  • Autor

> nam też na początku uzytkowania te kostki wypadły z tej szuflady pod

> siedzeniem pasazera i Mirek załozył na nie ściągacz i od tego

> czasu jest ok

Jutro sie za to biore ,chociarz na razie mam spokoj nie jeczy ale na wszelki wypadek i profilaktycznie posprawdzam hmm.gifwaytogo.gif

Napisano
  • Autor

Zrobione !!!! ok.gif faktycznie banalnie proste jak sie wie gdzie nacisnac a gdzie szarpnac biglaugh.gif Powypinalem wszystkie zlacza podoginalem przeczyscilem i na koniec pozakladalem zlaczki zaciskowe tak zeby jeszcze mocniej sie trzymalo ok.gifSie zobaczy narazie spokoj nic nie jeczy hehe.gifoby tak dalej 20.GIFzeby.GIFbiglaugh.gifpalacz.gif

Napisano

No, wlasnie rano mi wyskoczyl ten komunikat plus ENGINE STOP, a autko jezdzi po staremu wink.gif I widze, ze to jakis znany problem. Trzeba sie bedzie przyjrzec kostkom...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ktoś może wie która kostka pod siedzeniem pasażera jest od maty?? U mnie wyskakuje failur - obecność pasażera mimo że nikt nie siedzi na fotelu. W serwisie stwierdzili uszkodzenie maty, wymontowałem ale stwierdziłem że wszystko jest z nią ok. Na czym polega jej uszkodzenie ??

Napisano

> Ktoś może wie która kostka pod siedzeniem pasażera jest od maty?? U

> mnie wyskakuje failur - obecność pasażera mimo że nikt nie

> siedzi na fotelu. W serwisie stwierdzili uszkodzenie maty,

> wymontowałem ale stwierdziłem że wszystko jest z nią ok. Na czym

> polega jej uszkodzenie ??

mata się faluje. pomaga rozprostowanie i podlkejenie inna ( trochę sztywniejszą folią). do kostki dochodza z tego co pamiętam przewody w kolorze filetowym.

Napisano
  • Autor

> Ktoś może wie która kostka pod siedzeniem pasażera jest od maty?? U

> mnie wyskakuje failur - obecność pasażera mimo że nikt nie

> siedzi na fotelu. W serwisie stwierdzili uszkodzenie maty,

> wymontowałem ale stwierdziłem że wszystko jest z nią ok. Na czym

> polega jej uszkodzenie ??

Najlepiej posprawdzaj wszystkie kostki podoginaj ,wyczysc i podociskaj szybkozlaczkami /takie paski plastikowe/mozna kupic w elektrycznym ok.gif Ja tak zrobilem i spokoj 20.GIF

Napisano

> mata się faluje. pomaga rozprostowanie i podlkejenie inna ( trochę

> sztywniejszą folią).

A Czy ma ktos foto z podklejania maty ??

Napisano

> A Czy ma ktos foto z podklejania maty ??

ja przez 3 lata walczyłem z tym fajlurem,..najpierw kostka pod fotelem pasazera potem mata OCS.........podklejenie pomogło na pare miesiecy.........pękają tam scieżki miedziane i w końcu przestaje działac dziadostwo,a jednak bezpieczeństwo rzecz najważniejsza-PAMIETAJ , TEN FAJLUR WYŁĄCZA WSZYSTKIE PODUSZKI!!! I NAPINACZE PASÓW!!! w ASO wymieniają całe siedzisko fotela pasażera (na twardsze i mata ma troszke inną konstrukcję (choc też ulega falowaniom)) - potem poluzowana kostka pod fotelem kierowcy.

Teraz zamiast kostek mam polutowane druty, nowa matę i od pol roku wszystko gra.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.