Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

homologacja na cieżarowy

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pewien problem z wydzialem komunikacji. Otoz mniejsza o to dlaczego moj dowod rejestracyjny jest w WK, ale problem polega na tym, ze mam wyciag z homologacji wystawiony przez Opla, gdzie pisze ze:

dopuszczalna ladownosc wynosi 515 kg

a dopuszczalna masa calkowita to 1560 kg.

w karcie pojazdu mam roznice 10 kg w gore jesli chodzi o te parametry.

Przez ta roznice WK nie chce oddac mi mojego dowodu rejestracyjnego bo to sie nie zgadza... jak to powinno byc?

W WK kazali mi isc do salonu gdzie kiedys bylo auto kupowane i sprawdzic czy sie nie rypneli, dla mnie jest to dziwne ze poprzedni wlascicel jakos mogl normalnie zarejestrowac to auto na podstawie tych samych danych i nie mial problemu

Pozdro

Napisano

Niestety, ale musisz tę sprawę wyprostować.

Jeżeli nie da rady w salownie pozostaje rozszerzony przegląd techniczny ok. 100 PLN.

Tak więc na Twoim miejscu przeszedł bym się do salonu lub importera.

Z kwiatków, które mnie spotkały:

Zakup nowego Tico w salonie wink.gif

Różnica w jednej literce w numerze VIN na fakturze i w realu, po 3 latach musiałem dygać do FSO aby mnie skorygowali fakturę.

Na przeglądzie rozszerzonym zrobiony "czeski błąd" w pojemności silnika, musiałem dygać do Stacji aby poprawić...

Napisano
  • Autor

No i sprawa bardziej sie skomplikowala niz sobie moglem wyobrazic. W WK powiedzieli mi ze potrzebuje pisemnej poprawki od Opla na homologacje zeby mi oddali dowod rejestracyjny. W oplu koles wszystko posprawdzal i okazalo sie ze karta pojazdu jest dobra a homologacje jaka posiada WK jest bledna. Za wydanie takiej poprawki kolesie z Opla (glowny importer na ul. Domaniewskiej 41) krzycza 250 zl yikes.gif i niby to jest "taka polityka firmy" i powiedzial mi kolo zebym sprobowal przez WK dostac taka poprawke na ich prosbe to nie bede musial placic frown.gif ale domyslam sie ze WK zabardzo nie bedzie chcialo sie w tym bebrac bo to nie dokanca ich sprawa mad.gif i pytanie do ludzi znajacych sie na rzeczy, czy samochod kupowany w lipcu 1999 roku wymaga dzis karty pojazdu podczas rejestrowania takiego autka?

pozdro

Napisano

> pytanie do ludzi znajacych sie na rzeczy, czy

> samochod kupowany w lipcu 1999 roku wymaga dzis karty pojazdu

> podczas rejestrowania takiego autka?

Posiadal karte wiec wymaga, jezeli zagubiona/zniszczona zostala potrzebny duplikat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.