Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujnik temperatury

Featured Replies

Napisano

Witam.

mam pytanie odnosnie tych czujnikow, mozecie powiedziec mi ktory jest odpowiedzialny za temperature ktora jest pokazywa na desce rozdzielczej o tutaj smile.gif :

135843269_3.jpg

U mnie ta strzalka w ogole sie nie podnosi obojetnie czy silnik jest zimny czy zrobil 50 kilometrow po miescie. Wymienilem dzis jakis czujnik temperatury znajdujacy sie w tylnej czesci silnika ale nic to nie zmienilo i byl to bodajze ten czujnik:

277701536-cz_komp.jpg

obrazek skopiowany z postu kolegi lelka, thx smile.gif

W jednym z kolejnych postów kolegi lelka znalazlem takowe zdjecie:

277721374-cz_wskaz.jpg

CZy to ten czujnik jest za to odpowiedizalny? CZy mi sie wydaje czy od niego biegnie jakis kabel? Znalazlem u siebie ten czujnik ale ku mojemu zdziwieniu nie odbiega od niego zaden kabel i po przyjzeniu sie czy nic sie nie odlaczylo ze zdizwieniem stwierdzam ze chyba nie... Zrobilem zdjecie telefonem temu zjawisku ale nie moge teraz cos zgradz tej fotki na kompa jak powiecie ze to tenc zujnik to postaram sie wrzucic to zdjecie na forum. Podziekowania z gory wszyskim za jakas podpowiedz.

aha zapomnialem dodac ze moj silnik to x16sz z 94 roku jak jakies inne informacje beda potrzebne to piszcie postaram sie udzielic odpowiedzi.... icon_rolleyes.gif

Napisano

Jakbyś się wczytał to byś zauważył, że kolega Lelek opisał który z nich jest do czego smile.gif

Pierwszy jest do komputera (2-przewodowy), a drugi jest do zegarów (1-prewodowy).

Napisano

Niestety od każdego czujnika jakieś kable odchodzą, najprawdopodobniej spadł ci kabel, a ty nie możesz go zlokalizować.

Asterki mają to do siebie, że szybko łapią temperaturę juz po przejechaniu kilku kilometrów jest ciepło, a co sie dzieje jak włączysz ogrzewanie leci zimne powietrze czy co. spineyes.gif

Napisano
  • Autor

@ Orochimaru - dziekuje za wytlumaczenie laikowi o co loko waytogo.gif

> Niestety od każdego czujnika jakieś kable odchodzą,

> najprawdopodobniej spadł ci kabel, a ty nie możesz go

> zlokalizować.

> Asterki mają to do siebie, że szybko łapią temperaturę juz po

> przejechaniu kilku kilometrów jest ciepło, a co sie dzieje jak

> włączysz ogrzewanie leci zimne powietrze czy co.

poszukam tego kabla jutro jak bedzie jasno bo jak dzis szukalem to z latarka i moglem faktycznie przeoczyc. Co do ogrzewania to nie mam z nim problemu powietrze leci cieple i w miare szybko sie nagrzewa. Mam nadzieej ze ten czujnik ma cos wspolnego takze z wiatrakiem bo on sie choroba nie chce wlaczac i nie wiem czy to dlatego ze ciecz za zimna czy dlatego ze cos z nim lub jakims innym czujnikiem jest nie tak niewiem.gif Niestety mam marne pojecie o samochodach, ten jest moim pierwszym, mam go od miesiaca i od poczatku cos bylo z tym chlodzeniem a dokladnie nie podnoszenie sie tej wskazowki, nie wlaczanie sie wentylatora na chlodnicy i BARDZO powolne nagrzewanie plynu w zbiorniku do uzupelniania plynu. Plyn w nim jest letni po przejechaniu po miesicie dobrych 30 kilometrow i staniu w korkach... Ale czego to wina dokladnie nie wiem z tym jednak wybiore sie chyba do mechanika i poprosze aby sprawdzil termostat i inne rzeczy i doszedl o co chodzi jak nic sie nie zmieni po podlaczeniu tego czujnika. Dzięki za dotychczasowe wskazowki smile.gif

Napisano

Czujnik do zegarów jest tylko do zegarów.

Włącznik termiczny wentylatora jest wkręcony z lewej strony chłodnicy, widać kable z niego wychodzące.

Chcesz sprawdzić wiatrak to odepnij wtyczkę od włącznika i ją zmostkuj jakimś kablem (uwaga na wentylator i ręce). Jeśli wiatrak się włączy, to podejrzany jest włącznik. Jeśli nie to wentylator, bezpiecznik, kable.

Napisano
  • Autor

> Czujnik do zegarów jest tylko do zegarów.

> Włącznik termiczny wentylatora jest wkręcony z lewej strony

> chłodnicy, widać kable z niego wychodzące.

> Chcesz sprawdzić wiatrak to odepnij wtyczkę od włącznika i ją

> zmostkuj jakimś kablem (uwaga na wentylator i ręce). Jeśli

> wiatrak się włączy, to podejrzany jest włącznik. Jeśli nie to

> wentylator, bezpiecznik, kable.

ok dzieki za wskazowki na pewno zrobie jak napisales smile.gif Co do tego czujnika to faktycznie byl wypiety kabel... mlot.gifblush.gif na swoje usprawiedliwienie powiem ze byl on niezle schowany icon_rolleyes.gif Wskazowka zaczela sie w koncu podnosic co mnie cieszy. Z tego co czytalem wiatrak powinien sie wlaczyc jak wskazowka osiagnie 100 lub nawet wiecej stopni (prawda?), sprobuje go tak rozgrzac na miescie i zobacze co sie stanie, jak nic to pogrzebie z tym wiatrakiem smile.gif Jeszcze raz dziekuje wszystkim za pomoc smile.gif

Napisano

Ponieważ zegary trochę przekłamują, to umówmy się, że powinien się włączyć przed czerwonym polem. Gdybyś miał sytuację krytyczną, tzn wiatrak się nie włączy to ogrzewanie na maksa, wiatrak nagrzewnicy na 4 i powinno dać radę smile.gif. To tak na wszelki wypadek.

U mnie włącza się przy 98*C.

Napisano

> wiatrak powinien sie wlaczyc jak wskazowka osiagnie 100 lub

> nawet wiecej stopni (prawda?),

Zanim zaczniesz wyciągać jakiekolwiek wnioski ze wskazań, powiedz jaki masz wskaźnik: czy ostatnia napisana liczba to 100 czy 110 ?

Napisano
  • Autor

> Zanim zaczniesz wyciągać jakiekolwiek wnioski ze wskazań, powiedz

> jaki masz wskaźnik: czy ostatnia napisana liczba to 100 czy 110

> ?

100

Napisano

kolego wskaz linka do tego posta lelka. ja jakos nie moge znalezc :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.