Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kody usterek

Featured Replies

Napisano

Nie wie ktos jak wykasowac bledy w Astrze 1.6 XEL Kody sa 4-ro cyfrowe. Dlaczylem akumulator na kilka minut ale ona i tak pamieta bestia frown.gif

Napisano
  • Autor

> Uzupełnij profil, zwłaszcza dane auta, model rocznik itd...

Asterka jest rocznik 1997 silnik 1,6 XEL MULTEC-S

Napisano

Profil nadal nie uzupełniony, za każdym postem będziesz monitowany... Najlepiej dane auta wpisz sobie do podpisu, jak ja.

A teraz do rzeczy. Kasowanie błędów, potrzebny komputer z portem COM oraz interfejs.

Interfejs i program wersja oryginalna

oraz program:

Opel Tech2PL by Yast

I to wszystko tanim kosztem. Pozdr.

Napisano

> A teraz do rzeczy. Kasowanie błędów, potrzebny komputer z portem COM

> oraz interfejs.

a czy w mioim x16szr kasowanie błędów też tylko komputerem, czy odłączenie akumulatora?

błędy mam 4-ro cyfrowe (miałem kłopoty z EGR'em, wymrugałem 1405 - więc tego pewny jestem)

pzdr

Napisano

Odłącz akumulator i sprawdź. Dla pewności na 20-30 minut. Chociaż... może to nie dać efektu: dany błąd może się wpisywać w momencie gdy włączasz stacyjkę przed miganiem kodów.

Najlepiej zrobić tak:

odłączyć jakieś na 100% sprawne urządzenie, np. sondę lambda, czyjnik temp. powietrza lub silnika, tylko nie czasem poduszkę powietrzną - jej błąd można wykasować TYLKO poprzez złącze diagnostyczne! Spróbować uruchomić silnik. Najlepiej kilka razy, żeby błąd się wpisał jako stały. Odczytać kody. Podłączyć z powrotem sondę lub ten czujnik. Odłączyć zasilanie ECU na np. 1 minutę. Odczytać kody - jeśli te nowe znikły to ok, jesli nie, odłączać ECU na dłużej i sprawdzać stan skasowania.

Jeśli odłączenie zasilania na ponad 30-40 minut nie skasowało błędów, to raczej tak się nie da lub nie opłaca - lepiej podłączyć interfejs niż czekać całą noc na skasowanie błędów.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.