Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

parowanie szyb

Featured Replies

Napisano

witam

wraz z wzmozonymi opadami starsznie paruja mi szyby co chwila musze klime wlaczac podczas jazdy nie daje juz rady,co moze pomoc?

Napisano

> witam

> wraz z wzmozonymi opadami starsznie paruja mi szyby co chwila musze

> klime wlaczac podczas jazdy nie daje juz rady,co moze pomoc?

wysprzątanie wnętrza ( kurz), umycie szyb, wymiana filtra kabinowego. Szyby rosieją dalej ale już nieporównywalnie mniej.

Napisano
  • Autor

w aucie mam raczej czysto,moze ten filtr cos nie teges w sumei auto ma 30kkm przejechane i moze od nowosci nie byl wymieniany.A gdzie go znajde w stilo zeby to wymienic we wlasnym zakresie?

Napisano

> w aucie mam raczej czysto,moze ten filtr cos nie teges w sumei auto

> ma 30kkm przejechane i moze od nowosci nie byl wymieniany.A

> gdzie go znajde w stilo zeby to wymienic we wlasnym zakresie?

ja też miałem, ale jak umyłem szyby od srodka to na papierowych ręcznikach było sporo kurzu. Filtr jest w kanale, dostęp od strony nóg pasażera. Skorzystaj z opcji szukaj, niedawno temat wymiany filtra był mielony smile.gif

Napisano

> witam

> wraz z wzmozonymi opadami starsznie paruja mi szyby co chwila musze

> klime wlaczac podczas jazdy nie daje juz rady,co moze pomoc?

Też tak miałem ale u mnie była moja wina bo miałem włączony obieg wewnętrzny i parowało Teraz też tak czasem mam ale zaraz po zapaleniu i natychmiast dmuchawa to likwiduje Więc posprawdzaj u siebie moze masz nadmuch nie na szybe albo ten guzik od obiegu włączony

Napisano

sprawdz czy nie jezdzisz na wlaczonym obiegu wewnetrznym, sprawdz stan filtra kabinowego, umyj szyby od wewnatrz, wysusz dywaniki

Napisano

> wraz z wzmozonymi opadami starsznie paruja mi szyb, co moze pomoc?

Wynika to zapewne z dużej ilości wody, która jest nagromadzona wewnątrz auta. Przyczyn może być kilka.

1. Brudny filtr przeciwpyłkowy - wymienić w celu polepszenia wentylacji.

2. Brudne wnętrze samochodu - wysprzątać, poodkurzać, wytrzepać z piachu dywaniki, umyć szyby, zostawić na noc dużą ilość porozkładanych gazet wewnątrz całego samochodu (papier chłonie wodę). Rano to wszystko pozbierać i wyrzucić. W razie potrzeby kupić kolejne gazety.

3. Niezamknięte tylne szyby w czasie deszczu - zamknąć i użyć gazet. Pilnować, aby szyby były podomykane.

4. Wilgotna podłoga w okolicach nóg pasażera - zatkany lub wysunięty wężyk odprowadzający wodę ze skraplacza klimatyzacji. Poprawić i wysuszyć wszystko.

5. Dziury w podłodze - wyjąć dywaniki i maty spod nóg, porządnie wysuszyć, zrobić porządek z podłogą

6. Otworzyć nawiew powietrza z zewnątrz. wink.gif

Napisano

> w aucie mam raczej czysto,moze ten filtr cos nie teges w sumei auto

> ma 30kkm przejechane i moze od nowosci nie byl wymieniany.A

> gdzie go znajde w stilo zeby to wymienic we wlasnym zakresie?

będą parowac w czasie deszczu - fizyka palacz.gif

Napisano

> wraz z wzmozonymi opadami starsznie paruja mi szyby

Mam ten sam problem bez klimy w czasie deszczu to raczej nie pojeżdzę. Odrazu mówie że auto w środku czyściutkie i obieg powietrza przełączony na zwnętrzny. Problem zupełnie ustąpił po wymianie fitra ale dokładnie na miesiąc czasu i trochę nie pyla mi się co miesiąc filtr wymieniać.

Napisano

moze przed filtrem lezy teraz kilka lisci? wink.gif

Napisano

> moze przed filtrem lezy teraz kilka lisci?

Jest na to prosty sposób. Wycina się tekturkę wielkości filtra p-p i wkłada zamiast niego tuż przed parownik. Potem odpala wentylator na maksa, który wydmuchuje liście z kanałów pod nogi pasażera przez otwarty otwór filtra. Tekturka zabezpiecza parownik przed wylatującym syfem. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.