Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odcinanie zapłonu?

Featured Replies

Napisano

Zamierzam założyć odcinanie u elektronika (na przycisk-70 zł), na co mam zwrócic uwagę?, macie jakieś pomysły gdzie mozna ukryć przycisk?

U znajomego w aucie trzeba dotknąc dwóch metalowych częsci jednocześnie dwoma rękami, i w ten sposób zamknąć obwód -może ten sposób jest lepszy?

Dzięki za sugestie.

Pozdrawiam

Grzech(u)

Napisano

> macie jakieś pomysły gdzie mozna ukryć

> przycisk?

Ukryj tak, żeby nikt nie wiedział gdzie. Nawet ludzie z forum smile.gif

O takich rzeczach nie pisze się "otwartym tekstem" wink.gif

Pozdroofka

Napisano

ja mam gdzieś ukryty sobie

pstryczek

Napisano

> U znajomego w aucie trzeba dotknąc dwóch metalowych częsci

> jednocześnie dwoma rękami, i w ten sposób zamknąć obwód -może

> ten sposób jest lepszy?

Przypomniałem sobie jak kolega miał takie coś w swoim Fordzie. Owszem, na poczatku to nawet działało ale potem... Do dziś pamiętam jak kolega ślinił palce i dotykał do blaszek hahaha.gif. Czasem miałem czas aby wypalić calego papierosa zanim odblokował... zlosnik2.gif

Napisano

Panowie, może doradzicie, co najlepiej rozłączyć - przewód modułu zapłonowego, wtryskiwacza, a może pompę paliwa? Czy to może zbyt niedyskretne pytanie?

Napisano

> Panowie, może doradzicie, co najlepiej rozłączyć - przewód modułu

> zapłonowego, wtryskiwacza, a może pompę paliwa? Czy to może zbyt

> niedyskretne pytanie? może by się to dało samemu zrobić?

no właśnie jakby ktoś mógł napisać jakie kabelki mozna rozłączyć - tak hipotetycznie - najlepiej kolorami i gdzie ich szukać?

Napisano

> Panowie, może doradzicie, co najlepiej rozłączyć - przewód modułu

> zapłonowego, wtryskiwacza, a może pompę paliwa? Czy to może zbyt

> niedyskretne pytanie?

jesli masz lpg to odcinanie pompy srednio jest skuteczne bo niektore instalki mozna odpalic bezposrednio na gazie

mozesz odciac cewke - podobno kradzieje jak maja czas to pierwsze co to zaczynaja grzebac przy cewce

mozesz odciac rozrusznik (bendix) - ja mialem taki zamiar ale nie wiem ktory przewod i gdzie idzie do bendixa - przeciez nie przetne go na zewnatrz pod silnikiem i nie wstawie tam przekaznika. takie rozwiazanie wydaje sie byc dla mnie najrozsadniejsze. bo przeciez nie beda odpalali na pych. a laweta nie beda ciagac takich trupow jak nasze. zreszta metoda na lawete nie jest wcale taka hop siup. zlodzieje wypowiadali sie, ze sa latwym kaskiem dla policji, zwiac ciezko - bo jak manwerowac taka kolumbryna.

co mozna jeszcze? myslalem nad odcieciem kompa - ale nie wiem czy dlugotrwale (kilka h) przerwy w dostawie pradu bylyby zdrowe dla kompa.

mozna odciac czujnik polozenia walu - ale podobno silnik tez moze pracowac bez tego czujnika - wiec :/

mialem jeszcze kilka pomyslow mnie lub bardziej skutecznych ale z powodu braku wiedzy jak zlokalizowac przewod dalem sobie spokoj wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.