Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marysia - 2,5 godziny przy klapie + 2 pomocniki...

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, temat znany - klamka tylnej klapy.

Przestała się otwierać, czyli przyszła kryska na Maryśkę zlosnik.gif

Okazało się, że od wewnątrz pękł plastik na ozdobnej listwie, do którego przykręcony jest zamek (patrząc od środka trzymanie prawej górnej śruby), a latał zamek cały oslabiony.gif.

Z klejeniem dałem na luz, chcąc by dłużej wytrzymało wywierciłem 3 otworki, dwa wkręty długości 6mm, 3 cm drutu miedź 1,5kw i poxipol na wierzch, by wszystko się nie odkręciło.

Jednym słowem DRUCIARSTWO 270751858-jezyk.gif.

Efektem pozytywnym - porządnie przykręcone, negatywnym, z zewnątrz 2 otworki fi2,5mm, w których można wypatrzeć na równo wkręcona ciało obce również w kolorze czarnym.

Przy okazji porządne mycie sysfów, smarowanie ośki wycieraczki, WD na sprężynkę klamki itd, czyli wszystko co się należało przesmarować.

Czas pracy 20:30 - 22:45 + dla full mocne 9% 893goodvibes.gif

20.GIF20.GIF20.GIF

Napisano

w moim weekendzie pekla sprezyna i klamka nie odbijala. po rozebraniu tylnej klapy sie okazalo ze tak to wszystko zardzewiale ze przy probie wyjecie oscki wszystkoe mocowania popekaly i klamka od spodu tez. klejenie, zalewanie plastikiem, spawanie plastiku i nowa sprezynka plus nowa oska i nowa wkladka zamka i wszystko smiga jak sie patrzy zlosnik.gif zadnych modow nie widac od zewnatrz ani od wewnatrz wszystko ukryte pod plastikowa oslona klapy zlosnik.gif aha jak kto widzial ten plastik blyszczacy na ktorym jest wycieraczka zamek i klamka to wie jaka to badziwewna konstrukcja fiat odwalil taka maniane ze glowa boli zlosnik.gif

Napisano

Dzisiaj przerabiałem podobny temat, mycie syfu, demontaż zamka z czyszczeniem ismarowaniem, oś silnika wycieraczki ledwie wylazła ale już wszystko złożone i... Składałem niemal po ciemku i chyba żle złozyłem cięgła z tym elementem przykręcanym do zamka, bo centealny zamknął i nie mogę otworzyć ni kluczykiem ni centralnym. Druga rzecz to zbaraniał silnik wycieraczki i zatrzymuje sie w dwóch miejscach, a jak ustawię pokrętło na pracę przerywaną to jeden cykl robi na dwa razy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.