Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alt Delco ...po przebojach wkoncu mam prąd ładowania ok

Featured Replies

Napisano

Witam

Wczoraj postanowilem zbadac altek na prad ladowania gdyz co jakis czas szczegolnie rano lekko zazyła sie kontrolka ładowania ... prad ladujacy mial 13,9 jak zmierzyłem ...ale wtedy kontrolka sie nie swiecila ... postanowilem zajrzec co jest przyczyna tego ze sie czasem(dossc rzadko) swieci...

Zabralem sie do wjecia altka ,,, poza dolną śrubą lekko zapieczoną poszło raczej ok 20 minut i mialem dziada na zewnątrz

Postanowilem go rozebrac gdyz z zewnatrz za ciula nie było szczotek i regulatora angryfire.gifangryfire.gif (by szlak trafił tego co to zaprojektował)

no i tu zaczeły sie schody rozebrac ciezko a co dopiero zlozyc

Okazało sie ze po rozebraniu mam tylko 1 sprezyne przy szczotkach (hmmm wystrzelila? albo nie było)

znalazlem jakąs sprezyne (chyba od szczotek od silnika odkurzacza) no i postanowilem wziasc sie do skladania ....

no i tu uzylem całego slownika wulgaryzmow patrzac na to jak to złozyc za 1 razem mial przebicie i akumulator strzelal przy zakladaniu klem wrrr.gif oczywiscie nie wpadlem na to by sprawdzic miernikiem wczesniej sciana.gif cos podczas skladania musialo opasc odczepic sie ... Skladajac altka ma sie niewielka szczelinke (1cm) przez ktora mozna operowac szczypczykami i zbytnio nie widac co sie robi angryfire.gif

za 2 razem postanowilem inna technika zlozyc .... to oderwala mi sie jedno ze zlaczy(zbierajacych prad ze zwojów) no tu dopiero sie wkurwilem

musialem dorobic koncowke i w dodatku teraz mialem krótszy 1 złącze

W koncu po paru dobrych godzinach i wielu nerwach złozyłem go w kupe jakims cudem i zrecznoscia nieziemska (uzywalem nitek by wciafac sruby do srodka, szczypce profesjonalene od ojca pozyczylem itp)

Efekt -> prad ladowania 14,3 -14,5 czyli takie jak powinno byc dla tego altka

Reasumujac k#wa kto zaprojektował ten alternator angryfire.gif

Osobiscie gdybym wiedzial ze takie problemu dał bym chyba go do serwisu jakiegos palacz.gif

czolem

Oberon

Napisano

tak z ciekawości?

a jakie napięcie masz z właczonymi swiatłami i ogrzewaniem tylnej szyby??

Napisano

dlatego kolego kupuje sie altek boscha za sto pare zlotych, wymienia szczotke za 20zl, zaklada w 10 min i jest sie z siebie dumnym i bladym z dobrze spelnionego zadania smile.gif

a delco albo na zlom - masz na piwo, albo opchnac komus kto jest pasjonatem zeby.GIF

Napisano

> dlatego kolego kupuje sie altek boscha za sto pare zlotych, wymienia

> szczotke za 20zl, zaklada w 10 min i jest sie z siebie dumnym i

> bladym z dobrze spelnionego zadania

> a delco albo na zlom - masz na piwo, albo opchnac komus kto jest

> pasjonatem

popieram przedmówce

Napisano

> Masz jakieś fotki tego altka?

> Bo nie wiem jaki mam?

na altku Firmy Delco masz napis od strony paska jest to napis odlany a na Boshu będą tylko naklejki na plastiku od strony szczotek

Napisano

> Masz jakieś fotki tego altka?

> Bo nie wiem jaki mam?

no bosch ma napis bosch zeby.GIF a delco pewnie delco wink.gif

post-52929-14352475656759_thumb.jpg

Napisano

Mialem podobny problem tyle ze lampka ladowania swiecila sie w zaleznosci od predkosci im mniejsza tym swiecila jasniej, 4 razy z tata rozbieralismy i skladalismy i tez nie bylismy przy tym grzeczni, ale w koncu sie to ja wkur... i kupilem wlasnie na zlomie alternator Boscha fakt dalej 100 zeta ale jak zalozylem go 2 miechy temu to teraz wyciagajac i ladujac akumulator na zime bo mam 1,7d to aku byl mocniejszy i to o czyms swiadczy!!! Niemieckie zawsze bedzie lepsze od francuskiego Delco Remo!!! pozdrawiam Aronmaster

Napisano

byłem w p[piwnicy i wyciągnąłem mego Delco i przy okazji zrobiłem fotki gdzie są napisy na nim

altek.jpg

w miejscach zaznaczonych na biało jak byk jest Delco-Remy GM

oraz made in France, a wiadomo francuzy to francuzy zeby.GIF

Napisano

> Mialem podobny problem tyle ze lampka ladowania swiecila sie w

> zaleznosci od predkosci im mniejsza tym swiecila jasniej, 4 razy

> z tata rozbieralismy i skladalismy i tez nie bylismy przy tym

> grzeczni, ale w koncu sie to ja wkur... i kupilem wlasnie na

> zlomie alternator Boscha fakt dalej 100 zeta ale jak zalozylem

> go 2 miechy temu to teraz wyciagajac i ladujac akumulator na

> zime bo mam 1,7d to aku byl mocniejszy i to o czyms swiadczy!!!

> Niemieckie zawsze bedzie lepsze od francuskiego Delco Remo!!!

> pozdrawiam Aronmaster

no nie udal sie francuzom ten alternator. mieli pecha.

jak zawsze zeby.GIF:P

ps. kolego sklejek jak Ty wstawiasz te zdjecia w tekst?

Napisano
  • Autor

> tak z ciekawości?

> a jakie napięcie masz z właczonymi swiatłami i ogrzewaniem tylnej

> szyby??

nie spada mi ponizej 14.3

Tak wiem ze wymienial ktos nawet ostatnio na bosha no ale tak szkoda mi troche było go zezłomowac ...bo przeciez ładnie sie kreci 893goodvibes.gif hehe

Co do Napisów na moim jeszcze(oprocz tego odlanego napisu) widnieje napis Remanufactured by Valeo ... widac go jak jest wlozony tak od gory

czolem

Oberon

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.