Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokrętło siły nawiewu - problem i rozwiązanie

Featured Replies

Napisano

Witam.

Ponieważ nikt nie zareagował na mój problem ( klik ), postanowiłem sam go rozwiązać i podzielić się z wami swoim doświadczeniem.

Do rozebrania części środkowej skorzystałem z opisu zamieszczonego w kąciku: Technika - Wymiana żarówek oświetlenia konsoli środkowej astra G.

Doszedłem do takiego etapu:

277791660-a11.jpg

Następnie trzeba odczepić cały panel sterowania nawiewem. W tym celu odpinamy 2 złącza i 3 cięgna (jedno do temperatury i dwa do kierunku nawiewu).

277791660-a22.jpg

Aby dobrać się do środka panelu, należy odczepić dwa ramiona z kół - trzeba je podważyć, a następnie wyciągnąć te koła sterujące ramionami. Aby wyciągnąć te koła, trzeba je podważyć śrubukrętem - są one połączone zatrzaskiem z pokrętłem z drugiej strony panelu.

277791660-a33.jpg

Po wyciągnięciu kół, otwieramy panel, który jest zapięty 4 zaciskami w rogach. W rezultacie otrzymujemy coś takiego:

277791660-a44.jpg

Wyjmujemy plastiki do rozprowadzania wiązki światła i wyciągamy płytkę laminowaną - najłatwiej wychodzi po zwolnieniu pojedynczego zatrzasku, a następnie dwóch po przeciwnej stronie. W całej tej operacji trzeba uważać, żeby nie wyleciała kuleczka przy gałce do regulacji kierunku nawiewu (strzałka). Mi ona wypadła parę razy i umieszczenie jej z powrotem po paru browarkach nie było łatwe wink.gif

277791660-a55.jpg

W ostatnim etapie lutujemy zimny lut po drugiej stronie płytki (strzałka).

277791660-a66.jpg

Rozwiązało to mój problem, ale może opis przyda się komuś w rozwiązaniu innego problemu z tym panelem. Ja przy okazji przeczyściłem styki środkowego przełącznika i mikrostyków.

Pozdrawiam!

post-79125-14352475658409_thumb.jpg

Napisano

Następny manual na WOA do działu Technika brawo.gif

Napisano

Ekstra. Tylko jeśli dać to na WoA to trza trochę większe zdjęcia. Przynajmniej tak mi się wydaje. wink.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Ekstra. Tylko jeśli dać to na WoA to trza trochę większe zdjęcia.

> Przynajmniej tak mi się wydaje.

> Pozdroofka

Oryginalne mają 5Mb i nie wiem czy taka rozdzielczość przejdzie. Może ktoś zapoda jakiś dobry program, który kompresuje zdjęcia bez większej straty jakości, to je poprawię?

Napisano

> Oryginalne mają 5Mb i nie wiem czy taka rozdzielczość przejdzie. Może

> ktoś zapoda jakiś dobry program, który kompresuje zdjęcia bez

> większej straty jakości, to je poprawię?

Z bezpłatnych to IrfanViev, z "płatnych" ACDSee

Do Twoich celów czyli zmniejszenia do rozdzielczości powiedzmy 800x600 oba się nadają.

Albo podeślij mailem do mnie, przygotujęCi je. Napisz priva, podam adres wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Poprawiłem. Może być?

Jest miodzio smile.gif

Nadaj temu jakąś internetową formę (html, php, itp), napisz priva do Maki'ego, on zapoda Ci adres na jaki wyślesz manual. Jeśli bedziesz miał problem z html czy php to wyslij sam tekst i foty, Maki zrobi to za Ciebie.

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.