Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szum powietrza

Featured Replies

Napisano

Witam.

Astrę posiadam od kilku dni. Autem jeździ się całkiem spoko, ale nie o tym.

Jedną z niewielu rzeczy, która mi dokucza w moim pierwszym własnym aucie jest szum powietrza zaczynający się czasami już od prędkości 80-90 km/h, od 100 km/h to już standard. Dodam, że autem jeżdżę wyłącznie po Wawie, więc o specjalnym wietrze nie może być mowy.

Moje pytanie brzmi czy to działa na zasadzie: "ten typ tak ma", czy jest jakaś inna przyczyna. A może jest na to rada. Dodam jeszcze, że nie jest to jakoś specjalnie uciążliwe, po prostu syłszę to bardziej niż w innych autach, którymi często jeździłem (Fiat Tipo, Skoda Fabia).

Pozdro

Napisano

Ja się trochę już przyzwyczaiłem ale trochę wkurzające to jest - trzeba przyznać. U mnie jest to spotęgowane tym że mam trochę uszkodzoną uszczelkę drzwi (niedawno odkryłem że te drzwi musiały mieć jakąś przykrą przygodę).

Napisano

> od 100 km/h to już standard. Dodam, że

> autem jeżdżę wyłącznie po Wawie,

To w Warszawie nie ma ograniczeń? icon_rolleyes.gif

A że szumi to normalne. TTTM.

Napisano
  • Autor

> To w Warszawie nie ma ograniczeń?

> A że szumi to normalne. TTTM.

UUUU. Widzę, że trzeba uważać co się pisze smile.gif

A na poważnie to 100 zbytnio nie przekraczam. Tym bardziej, że jeżdżę zazwyczaj po pracy, a wiadomo jak można poszaleć w Warszawie po tych naszych pustych:) ulicach.

Co do szumu powietrza to dzięki, trochę się uspokoiłem.

Pozdro

Napisano

U mnie po kupnie też mocno szumiało szczególnie od drzwi kierowcy. Po poszukiwaniach znalazłem, brak w uszczelce drzwi, który uzupełniłem przez doklejenie kawałka uszczelki. Trochę pomogło, ale moje uszy są wrażliwe i zastanawiam się nad jakimś wyciszaniem matami. Tylko nie wiem na ile się to sprawdzi.

Napisano

U mnie też nieźle szumi. teraz jeszcze mi się mój CAR 300 zepsól to już wogóle wszystko słyszę.

Napisano

Z moich obserwacji to wynika, że jak nie ruszałem uszczelek, to nie szumało, a po malowaniu (ściągali uszczelkę) zaczeło szumieć (wynika z tego, że to uszczelka szyby), drzwi mam wyciszone matami (audio lubię lepsze), i to zdecydowanie chodzi o uszczelkę szyby

Ona ma szkielet metalowy i jak się raz zozegnie to już się ta nie złoży dealnie więc szumi (u mnie tak jest przynajmniej)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.