Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pozbyłem się kołpaków

Featured Replies

Napisano

Wczoraj o godzinie 7:43 moje kołpaki zmieniły właściciela. Mam nagranie z kamery przemysłowej... niestety jest ono na tyle kiepskiej jakości że nie widać twarzy złodziei frown.gif wielka szkoda. Kołpakami nacieszyłem się tydzień - założyłem je po zmianie na zimówki. Cholera mnie bierze jak pomyślę że juz ich nie zobaczę a sprawcom ujdzie to oczywiście na sucho. Dzielna policja nie daje szans... po co oni wogóle są ??? confused.gif Teraz juz napewno nie kupię drugich. Będę jeździł bez. Zyjemy w chorym kraju. Tylko patrzeć jak ukradną mi listwy boczne, wycieraczki, znaczki (znowu) i, co teraz jest w modzie, spuszczą mi paliwo uszkadzając przy tym bak !!! Zaczynam żałować że mam samochód.

Napisano

Kołpaki były oryginalne czy z marketu?

Napisano
  • Autor

Na szczęście nieoryginalne. Kupione w sklepie z bajerami do samochodów. Lepsze niż marketowe. Z daleka wyglądały jak alusie. Już nawet nie chodzi o cenę tylko o sam fakt że kolejny raz ktoś bezczelnie mnie okrada i uchodzi mu to na sucho. Nie po to się dba o samochód kupuje różne bajery żeby ktoś je kradł.

Napisano

Pociesze cię.

Na parkingu pod pracą widziałem jak gnoje klęczeli przy moich. Wrzasnołem przez okno ( bo to drugie piętro) i prysneli. Jak zszedłem do autka to się okazało że robili drugi nawrót po ostatni który został.

Po kilku dniach widziałem swoje kapselki na sciana.gif Polonezie furious.gif. Profanacja mlotek.gif

pzdr

Napisano

Po tym jak zwinęli moje oryginały kupiłem sobie najtańsze jakie były w markecie i mam spokój. Co zrobić, taki kraj.

Napisano

> Nie po to się

> dba o samochód kupuje różne bajery żeby ktoś je kradł.

Teraz POLSKA ! K**wa mać !

Mi kiedyś 2 koła za***ali akurat te z nowymi oponami które dzień wcześniej kupiłem nówki ! angryfire.gifangryfire.gif

Napisano
  • Autor

> Pociesze cię.

> Na parkingu pod pracą widziałem jak gnoje klęczeli przy moich.

> Wrzasnołem przez okno ( bo to drugie piętro) i prysneli. Jak

> zszedłem do autka to się okazało że robili drugi nawrót po

> ostatni który został.

> Po kilku dniach widziałem swoje kapselki na Polonezie .

> Profanacja

> pzdr

Zgłosiłeś na policję, że Twoje kołpaki jeżdżą na tym polonezie???

Napisano
  • Autor

> Po tym jak zwinęli moje oryginały kupiłem sobie najtańsze jakie były

> w markecie i mam spokój. Co zrobić, taki kraj.

Nie bój się, znajdą się i amatorzy na najtańsze. To są gnoje którym opłaca się za 5 zł ukraść. Ja bym takich kastrował albo łapy obcinał.

P.S. Wszystkie kawały o policji są jak najbardziej prawdziwe. Kumacja ich jest na "najwyższym" poziomie. Przy spisywaniu zgłoszenia nie wiedziałem czy mam się smiać czy płakać. A patrol ktory przyjechał nawet nie wiedział patrząc na Astrę co to za samochód... nie wspomne o ty mże od razu mi powiedzieli że na pewno nie złapią złodziei. Po co jest policja...?

Napisano

> Zgłosiłeś na policję, że Twoje kołpaki jeżdżą na tym polonezie???

Nie bo poldka raz tylko widziałem ale ciśnienie mi skoczyło bo sobie gość podwyższył wartosć auta

o 1/3

Napisano
  • Autor

> Nie bo poldka raz tylko widziałem ale ciśnienie mi skoczyło bo sobie

> gość podwyższył wartosć auta

> o 1/3

Ja bym zapisał numery i na policję, że kolo ma moje kołpaki. A swoją droga to co za [kurza twarz] żeby do poldka wstawiać kołpaki od Astry - masakra. Ale może po jakimś czasie też mu ukradli. Bo po co w takim złomie ładne kołpaki.

Napisano

>. Bo po co w takim złomie ładne kołpaki.

To chyba były jedyne elemnty nowe, błyszczące i zadbane. Poldek miał innego kolory karoserię, innego drzwi i tylną klapę hahaha.gif.

No i oczywiście wartość auta znaczenie wzrosła hahaha.gifbeksa.gifhahaha.gif

pzdr

Napisano

> Nie bój się, znajdą się i amatorzy na najtańsze. To są gnoje którym

> opłaca się za 5 zł ukraść. Ja bym takich kastrował albo łapy

> obcinał.

Racja, ale wtedy już tak nie będzie bolało;)

Napisano

> To chyba były jedyne elemnty nowe, błyszczące i zadbane. Poldek

> miał innego kolory karoserię, innego drzwi i tylną klapę .

> No i oczywiście wartość auta znaczenie wzrosła

> pzdr

noo w płocku czesto się słyszy o kradzieżach kołapków. Nawet na plocmanie czytałem niedawno że zatrzymali 2 gnojów którzy mieli w piwnicy bloku 60 kołpaków , oczywiście nie byle jakich tylko Pasat, Opel, i inne. Ciekawe co im zrobili? Pewnie kolegium 80zł hehe.gif a za jeden komplet przytuli 50zł jak nie lepiej. Na szczęście moje nikomu się jeszcze nie spodobały. Raz jednego zgubiłem ale potem znalazłem w rowie 500 m od domu. Na szczęscie na wiosenke zakładam alu i bez problemu. A na kradzież kół też są patenty na dać po jednej śróbie na każde koło. Sprzedają takie na allegro razem ze specjalnym kluczem który nadaje sie tylko do odkręcenia tej śróby. Niczym innym go nie odkręci.

Tyle że jak nie będą mogli nic zaje**ć to pewnie porysują samochód albo wybiją szybę.W końcu to polacy!

Przypomniała mi się jedna historia z zeszlego roku jak facetowi ukradziono samochód, zostawił również w środku telefon.Gdy się zorientował że mu skradziono auto,zanim wezwał policję zadzwonił do nowego właściciela i opowiedział mu o swojej cieżkiej sytuacji, cieżko chorym dziecku. icon_rolleyes.gif No i co się okazało.?? Następnego dnia samochód stał rano na ulicy przed domem.

Już nie pamiętam w którym to kraju ale napewno któryś z naszych sąsiadów. No i pozatym były to święta Bożego narodzenia.

Nie zmyślam,tak było.Słyszałem o tym w radiu.

Napisano

> Tyle że jak nie będą mogli nic zaje**ć to pewnie porysują samochód

> albo wybiją szybę.W końcu to polacy!

Pewnie zostanę wzięty za dewota, ale mam to gdzieś. Wypraszam sobie takie określenia, że Polacy (to słowo pisze się z dużej litery) są synonimem złodziejstwa i chamstwa. Poznałem gorycz po kradzieży auta. Samóchód był dodatkowo narzędziem pracy, więc mam prawo się wypowiedzieć.

Zadajmy sobie wszyscy pytanie, kto te kołpaki, radia, koła i inne gadżety z naszych aut kupuje. Zgadzam się, że policja w tych przypadkach działa bez przekonania, a często bagatelizuje uznając, że kołpaki to nic wielkiego (za to żółta kartka), ale dopóki będą kupcy, doputy będą złodzieje.

Pozdrawiam

Napisano

przecież nie tylko ja tak twierdze ale połowa Polski i reszta Europy. Mają nas za złodzieji i oszustów. Przykład? Zanim wprowadzono euro do obiegu polacy zrobili już falsyfikaty lepsze od oryginałów!

Napisano

> przecież nie tylko ja tak twierdze ale połowa Polski i reszta Europy.

> Mają nas za złodzieji i oszustów. Przykład? Zanim wprowadzono

> euro do obiegu polacy zrobili już falsyfikaty lepsze od

> oryginałów!

Ok. Ale czy my sami się musimy dostosowywać do stereotypu, za kogo mają nas w europie. Nie możemy sami się gnębić bo będą się z nas śmiać cały czas.

Np. Jakiś Helmut najpierw oddaje złodziejowi z Polski (niestety) kluczyki i papiery do auta, a później krzyczy, że Palacy mu samochód ukradli. Jeszcze gorsza menda jak ten złodziej, bo udaje uczciwego.

Dobra, nie ciągnijmy tematu bo do północy nie skończymy.

CIESZMY SIĘ WCZORAJSZYM WYDARZENIEM W BRUKSELI.

Pozdróweczki

Napisano

> przecież nie tylko ja tak twierdze ale połowa Polski i reszta Europy.

> Mają nas za złodzieji i oszustów. Przykład? Zanim wprowadzono

> euro do obiegu polacy zrobili już falsyfikaty lepsze od

> oryginałów!

heh slyszalem o tym smile.gif mowiliw telewizji w owych czasach smile.gif Zastanawiam sie czy warto pakowac kase na kolpaki jak tak je kradna... :/ ALe moze nowy patent trzeba wymyslic smile.gif kupic 4 kolpaki ale rozne i na kazde kolo zalozyc inny wedy malo kto sie ich czepi wink.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.