Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alpine 9855R czy Pioneer DEH-P88RS

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jak w temacie mam dylemat, ktore radio? Ewentualnie w gre wchodzilby jeszcze Clarion DXZ 858 RMC lub 958. Bylem dzis w jednym ze sklepow CA po rade i niestety jeszcze bardziej nie wiem co wybrac. Moze inne propozycje?

Napisano

> Witam,

> Jak w temacie mam dylemat, ktore radio? Ewentualnie w gre wchodzilby

> jeszcze Clarion DXZ 858 RMC lub 958. Bylem dzis w jednym ze

> sklepow CA po rade i niestety jeszcze bardziej nie wiem co

> wybrac. Moze inne propozycje?

IMO :

- Clarion 958

- Pioneer 88

- Alpine 9855

Napisano

> Witam,

jesli mozesz wez tego clariona skromny.gif

Napisano

> IMO :

> - Clarion 958

ciekawe ile dni pochodzi wink.gif

Napisano

> ciekawe ile dni pochodzi

jak masz jakąś wiedzę na temat "niesprawności" tego modelu to może byś nią podzielił cfaniaczek.gif

Napisano

> jak masz jakąś wiedzę na temat "niesprawności" tego modelu to może

> byś nią podzielił

sorry nastapiła pomyłka numerki mi sie pomyliły wink.gif

raz jeszcze sorry ok.gif

Napisano

> sorry nastapiła pomyłka numerki mi sie pomyliły

> raz jeszcze sorry

a ja mam clariona od ponad poł roku, wcale zaden hajend, działa i sie nie psuje zlosnik.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> IMO :

> - Clarion 958

> - Pioneer 88

> - Alpine 9855

A moglbys bardziej rozwinac? Plusy i minusy tych modeli... I jezeli jeszcze cos wiesz na temat 9857.

Napisano

> ciekawe ile dni pochodzi

Ale Wisior zasiał ziarno niepokoju...:D

Napisano

jako alternatywę dla powyższych chciałem polecic odsłuchom Nakamichi CD-400. ja właśnie zamierzam sie przesiąśc z pioneera 77MP

Napisano
  • Autor

> A moglbys bardziej rozwinac? Plusy i minusy tych modeli... I jezeli

> jeszcze cos wiesz na temat 9857.

Podlacze sie do pytania. Jakie sa plusy i minusy tych modeli. Glownie wasza opinia bede sie sugerowal zakupujac radyjko wiec ucieszy mnie kazda opinia na ich temat smile.gif

Napisano

> A moglbys bardziej rozwinac? Plusy i minusy tych modeli... I jezeli

> jeszcze cos wiesz na temat 9857.

po "plusy i minusy" odsyłam do prasy fachowej

wymieniłem je w kolejności w jakiej MNIE podobało sie ich brzmienie

w zasadzie można byłoby tam jeszcze dorzucić Kenwooda i JVC - i tez znalazłyby sie IMO przed Alpine'ą

Napisano
  • Autor

> w zasadzie można byłoby tam jeszcze dorzucić Kenwooda i JVC - i tez

> znalazłyby sie IMO przed Alpine'ą

Kenwood i JVC przed Alpina? Czyli mam rozumiec jak najdalej od Alpinki?

Napisano

nie jestem jakimś tam specjalistą czy dilerem i z car audio mam natyle wspólnego na ile mam to zainstalowane w aucie ale bacznie się przyglądam różnym modelom z racji zainteresowań.

Alpine - niestety z roku na rok oferowane modele są coraz gorsze, coraz mniej podoba mi się ich dźwięk

Pioner 88RS, udoskonalona wersja poprzednika 77MP, dodano kilka ficzersów jednakże brzmienie jest podobne, dość ostra góra i podrasowany bas. posiadam 77MP i nie kupiłbym 88RS jako następcy. DO HipHopu, techno, disko b.dobry wybór. IMO pioniery zaczynają "grać" właśnie od tego modelu (tzn od 88RS/77MP w górę).

Clarion - tendencja zupełnie odwrotna niż w alpine, co roku lepiej a na 958RMC sam bym się skusił smile.gif wybiore jednak nakamichi bo buduję zestaw pasywny i te wszystkie rozbudowane ficzersy Clariona nie sa mi potrzebne. IMO ten Clarek posiada najwięcej ficzersów więc zarówno sprawdzi się w pasywnym jak i aktywnym zestawie:D ( o ile ktoś lubi jego brzmienie - cieplejsze niż pioniera)

dla niezdecydowanych mam trzy rady:

-odsłuchy

-odsłuchy

-odsłuchy

(imo lepiej wydać na bilet czy paliwo niż być później niezadowolony z wydatkowanej kasy - i to nie małej kasy)

Napisano

> Czyli mam rozumiec jak najdalej od Alpinki?

jakoś nie popadam w uwielbienie na widok tego sprzetu

no moze poza Status F#1 cool.gif

Napisano
  • Autor

Ok smile.gif A co sadzicie o Clarku 948?

Napisano

> Ok A co sadzicie o Clarku 948?

nie zawracac sobie nim głowy

Napisano

> jakoś nie popadam w uwielbienie na widok tego sprzetu

ale jak za radio z opoznieniami czasowymi i kilkoma gadzetami za cene ok 1kpln to uwazam ze alpine nie jest zła propozycją wink.gif

Napisano

a na jakiej podsatwie tak twierdzisz cfaniak.gif,zalozylem go pare dni temu i uwazam ze naprawde gra pieknie...za te pieniadze nie kupisz lepszego radia.Masa ustawiec,rozbudowny procesor,24 bitowy przetwornik ,duzy wew.wzmak (jesli ktos nie krzysta z zewn.) i dotykowy panel...jednym slowem jednosta referencyjna,badz co badz kosztowal nowy ponad 4 tys zl,a alpine 9855 kupisz nowa za 1500zl ,wiec chyba troche inna klasacenowa i jakosciowa wink.gif

Napisano

Odnośnie Pionka deh-p88rs, przekonam się na własnej skórze, bo prawdopodobnie za parę tygodni zagości u mnie w autku grinser006.gif

Miałem ochotę kupić Alpinke, ale jednak Pioneer

Napisano

hm oki fakt alpine obnizyl koszt produkcji gra troszke cyfrowo mowa o 9855 ale i tak nie do uslyszenia przy sredniejklasy glosnikach dwa jak mozna porownac radia odsluchujac je w polce sklepowej i nie wystrojone jak nalezy i na zupelnie innym sprzecie niz bedziesz mial w autku i innych warunkach jedyny racjonalny odsluch to wlozenie radyjka do autka pobawienie sie nim wszystkimi ustawieniami i dopiero mozna cos powioedziec kiedys uwielbilem tylko clariony lecz po modelu 960 jakos mnie juz nie przekonuja co do pionkow to fakt sa dosc agresywne a co do zawodnosci to jak jestem u znajomego w warsztaci CA to jakos zawsze pionek lub sony lezy w naprawie osobiscie posiadam 9833 od 2 lat i jakos niemialem z nia zadnych problemow bardzo wytrzymala konstrukcja:) tez polecam clariona 9375 staruszek ale brzmienie przepiekne:)

Napisano

na podstawie odsłuchów

miałem kiedyś wybór Pioneer 9400 lub Clark 948

i jakos Clark nie przypadł mi wtedy do gustu - w autku zagościł 9400 zlosnik.gif (którego mile wspominam)

w tym roku posłuchałem sobie 958 i jest to zdecydowanie lepsze źródło dźwięku

czyli jednak niektóre firmy mogą rozwijać się we właściwym kierunku bez pogoni za nowinkami technicznymi i "fiuczersami"

Napisano

Alpinka, ewentulanie poszukaj czegoś w Blaupunktach

Napisano

> na podstawie odsłuchów

> miałem kiedyś wybór Pioneer 9400 lub Clark 948

> i jakos Clark nie przypadł mi wtedy do gustu - w autku zagościł 9400

> (którego mile wspominam)

> w tym roku posłuchałem sobie 958 i jest to zdecydowanie lepsze źródło

> dźwięku

> czyli jednak niektóre firmy mogą rozwijać się we właściwym kierunku

> bez pogoni za nowinkami technicznymi i "fiuczersami"

kwestia gustu,mialem wczesniej rozne radia, pionner 8200 pozniej 8600 ,clariona 7370,potem dwa blaupunkty referencyjne czyli San Francisco cd 70 i cd 72(ten byl tez dosc wypasiony),na tej podstawie stwierdzam ze Clarion 948 u mnie sprawdza sie najlepiej wink.gif

Napisano

> Witam,

trzeba jeszcze nadmienić iż Pionek dostał nagrode EISA za ww model ok.gif

EISA_Mobile.gif

Napisano
  • Autor

a takie cos byloby lepsze od Alpinki? JVC KD-SHX 751. Przyznam ze wyglada ciekawie... i ma 5v wyjscia.

Napisano
  • Autor

Mozecie cos napisac o nim? Mam okazje go wziasc tylko zastanawiam sie czy bedzie lepszy od tej Alpinki i np JVC 99, 909 oraz Pionka 77.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.