Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panowie ale jaja, czyli z serii gdzie moj filtr paliwa!?

Featured Replies

Napisano

Hehe dzisiaj zabralem sie z mechaniorem za wymiane filtra paliwa... no i przesledzilismy caly uklad, od wezykow z pompy do samego silnika, pozdejmowalismy wszystkie oslony, ale nic nie znalezlismy hehe.gif

Co sie dzieje? z tylu przy baku jest taka oslona pod ktora wydawalo sie nam, ze powinien byc ale tam pustka... tak samo z reszta wszedzie. Przewody nie wygladaja jakby byly kiedykolwiek ruszane, ciete, sklejane, na jakis zlaczkach czy cos... ogolnie oba maja juz swoje lata i widac, ze nikt nic nie wymienial, ani nie drutowal...

Takze pytanie? Gdzie jest ten filtr i czy jest mozliwe zebym go w ogole nie mial? zlosnik.gifzlosnik.gif

Dziwne to troszke, ale spoko... smialismy sie dzisiaj wlasnie, ze to wersja GT, czyli dali elektrycznie sterowane lusterka, ale zabrali filtr paliwa zlosnik.gifzlosnik.gif

Pozdro!

Napisano

W 1,2 filtr paliwa jest przy pompie, niewymienny. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale po FL chyba tak jest we wszystkich moelach.

Napisano
  • Autor

a to jak sie zabrudzi to trzeba wymieniac pompe paliwa? hehe.gifhehe.gif Kolejne brawa ode mnie dla konstruktorow Fiata hehe.gifhehe.gif

Napisano

> a to jak sie zabrudzi to trzeba wymieniac pompe paliwa? Kolejne

> brawa ode mnie dla konstruktorow Fiata

Może przestaniesz się naśmiewać z konstruktorów fiata, jak Ci napiszę, że mam przejechane ponad 200 kkm i z filtrem nie miałem problemów.

Napisano

czemu w katalogach części jest filtr paliwa?Skoro niewymienny? I kosztuje 30zł...

confused.gif

Napisano

filterek masz w pompie....

Napisano

> czemu w katalogach części jest filtr paliwa?Skoro niewymienny? I

> kosztuje 30zł...

Pisałem, przed FL były filtry przy nadkolu i trzeba je wymieniać. Dlatego są w katalogu.

Napisano

Ja tez szukałem długo filtra paliwa.. Teraz już wiem ze jest w pompie.. Znajomy mechanik ma jakiś patent na to bo powiedział zebym podjechał to mi go wymieni.. Być może miał na myśli ze wywali a potem wstawi w układ zwykły filtr;) 28 jade do niego więc jak tylko przybędę od razu napiszę co i jak..

Napisano

Witam w instrukcji obsługi nie ma wiele o wymianie filtra paliwa w benzyniakach, cytat z tabeli przeglądów okresowych: co 40 tyś km. "Wymienić filtr paliwa ( tylko wersje benzynowe 80 16V i 115 16V )" i faktycznie w innych wersjach możesz nie znaleźć, u mnie też nie ma, a prawie dwie setki na zegarku i problemów z silnikiem czy pompą paliwa nie było. Auto kupione w kraju.

Napisano

> to da sie go jakos wymienic czy nie da?

A po co?

Skąd Cię naszła taka potrzeba?

Napisano
  • Autor

> A po co?

> Skąd Cię naszła taka potrzeba?

bo zawsze po kupnie zmienialem na wszelki wypadek takie rzeczy, a i tym razem chcialem

Napisano

> bo zawsze po kupnie zmienialem na wszelki wypadek takie rzeczy, a i

> tym razem chcialem

No to producent zdjął z ciebie ten obowiązek. I nie ma sensu tam grzebać aż przyjdzie jakaś okazja np w przypadku padu pompy.

Napisano
  • Autor

> No to producent zdjął z ciebie ten obowiązek. I nie ma sensu tam

> grzebać aż przyjdzie jakaś okazja np w przypadku padu pompy.

trudno buu.gif jakos to przeboleje beksa.gif

Tylko co zrobie z tym filtrm, ktory kupilem? hehe.gif

Napisano

znajduje sie tam aktywny filtr paliwa i to starczy

Napisano

>Kolejne brawa ode mnie dla konstruktorow Fiata

Kolejny qncikowicz co nie czyta forum, siakbyś poczytał a potem robił to bys nie kupował filterka

..na przyszłość najpierw czytaj IThankYou.gif

Napisano
  • Autor

> Kolejny qncikowicz co nie czyta forum, siakbyś poczytał a potem robił

> to bys nie kupował filterka

> ..na przyszłość najpierw czytaj

filterek zwrocilem i problemu nie ma smirk.gif

Napisano

A jak jest w bravie 1.6 16V z 96r??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.