Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radiowe ster. C.Z. w PII (FL) - manual praktyczny

Featured Replies

Napisano

Wczoraj założyłem w/w sterowanie centralnym zamkiem i przedstawiam swoje refleksje i przemyślenia :

Jako sterownikiem posłużyłem się modułem Minister ( ver. standart) firmy AMT ze Strzelina można go kupić telefonicznie pod numerem (071) 3932007 koszt ok. 75 PLN + przesyłka , czas oczekiwania ok. 2 dni ...

W oryginalną instalację centralnego zamka wpinamy się w złączu lewych drzwi ( kierowcy) w sposób pokazany na schemacie , nie ukrywam ,że trzeba tu trochę zręczności zlosnik.gif , zasilanie modułu wziąłem z "+" głównej kostki "body kompa" nie da sie grubego czerwonego przewodu przeoczyć ( patrz zdjęcia) , masę wziąłem , ze śrubki mocującej otwieranie pokrywy silnika bo tak mi było wygodnie zlosnik.gif ... jeżeli chodzi o zasilanie to można je brać skąd chcecie ( byle nie z gniazdka w domu zlosnik.gif) pod warunkiem , że "+" pozostaje po wyłączeniu stacyjki zlosnik.gif

Schemat :

272307777-schemat.jpg

Podczas przeciągania przewodów przez złącze drzwi zlosnik.gif

272307779-bebechy.jpg

Kostka zasilania " body kompa "

272307780-kostka_zas.jpg

Wyprowadzone przewody :

272307782-wyp_przew.jpg

Moduł po montażu 270751858-jezyk.gif

272307784-zamont.jpg

Po złożeniu widoczny pilot zlosnik.gif i na kokpicie dioda LED która po zamknięciu drzwi świeci swiatłem pulsującym czerwonym palacz.gif a po otwarciu gaśnie brawo.gif

272307786-final.jpg

To wszystko ... podziękowania dla murdera Bartekm za schematy ... oraz podziekowania dla całej mojej rodziny love_4.gif za cierpliwość podczas mojej trzydniowej nieobecności związanej z montażem w/w bajeru 893goodvibes.gif

Pozdrawiam joe_00 uzbroj_zlo.gif

Napisano
  • Autor

....................

Napisano

Swietne zdjecia i dobry opis smile.gif Nic dodac nic ujac smile.gif Jeszcze Tylko nie dostrzeglem silownika, w ktorym miejscu jest zamontowany i jak smile.gif

Napisano

> Swietne zdjecia i dobry opis Nic dodac nic ujac Jeszcze Tylko nie

> dostrzeglem silownika, w ktorym miejscu jest zamontowany i jak ...dokaldnie mowie o silowniku ktory podnosi i opuszcza zamek. Moj czasami nie opuszcza do konca i chce zobaczyc jak mniej wiecej konstrukcyjnie to wyglada smile.gif

Napisano
  • Autor
Siłowniki centralnego zamka są fabryczne ... to jest opis jak dodać radiowe ( z pilota) sterowanie c.z. fabrycznym ( na kluczyk) 270751858-jezyk.gif
Napisano

> Siłowniki centralnego zamka są fabryczne ... to jest opis jak dodać

> radiowe ( z pilota) sterowanie c.z. fabrycznym ( na kluczyk)

aaaa czyli dobrze ze czytam to forum smile.gif zawsze odnosilem wrazenie ze jak ktos ma central zamek to jest on tez odrazu w pilocie 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> aaaa czyli dobrze ze czytam to forum zawsze odnosilem wrazenie ze

> jak ktos ma central zamek to jest on tez odrazu w pilocie

Fiat myśli inaczej za opcję z pilotem trzeba placić dodatkowo no.gif ale jak widać są sposoby 893goodvibes.gif

Napisano

> Po złożeniu widoczny pilot i dioda LED która po zamknięciu drzwi

> świeci swiatłem pulsującym czerwonym a po otwarciu gaśnie

Ten LED jest na pilocie? To znaczy, że on cały czas miga nawet jak jesteś w domu ?

Napisano

> oraz podziekowania dla całej mojej rodziny za cierpliwość

> podczas mojej trzydniowej nieobecności związanej z montażem w/w

> bajeru

Zabrzmialo jakbys oskara odbieral rotfl.gif

Ladny opis ok.gif

Napisano

Gratuluję robótki. ok.gif

Fajne uczucie podnieść sobie standard Punciawki waytogo.gif

Pozdro,

Napisano

Jak widać dla chcącego nic trudnego!!!

Tydzień temu też montowałem takie coś podobnego bo mój kluczuk z guzikiem już sie kończył. Na allegro kupiłem alarm bastoin + syrenke i mam już prosty alarm. Dodatkowo ma wyjścia na kierunki, ciche /głośne załączanie . Czas pracy to 4 godzinki!!!!

Napisano
  • Autor

> Zabrzmialo jakbys oskara odbieral

Dokładnie pomyślałem o tym samym ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ten LED jest na pilocie? To znaczy, że on cały czas miga nawet jak

> jesteś w domu ?

Nie ... LED jest wyprowadzony na kokpicie ( ostatnie zdjęcie - widać LED tuż przy zegarach)

natomiast na pilocie jest mały LED kontrolka w momencie przyciśnięcia zapala się i gaśnie - pokazuje ,że impuls wyszedł ok.gif

Napisano

dobra robota i ciekawy opis + fotki - napewno przyda sie komus ok.gif20.GIF

• 6 miesięcy później...
Napisano

witam

czy mam rozumieć że wystarczy się wpiąć 2 kabelkami do brązowego i białego przewodu wychodzącego z lewych drzwi??? a czy na tych kabelkach z ministra AMT ma pojawiać się 12V (pomiędzy kabelkami a masą) czy działa to na zasadzie zwierania obwodu???

i jeszcze jedno - czy jest tam jakaś kostka gdzie można się wpiąć czy trzeba brutalnie nacinać oryginalne kable i tam się wlutować.

czy nie ma możliwości aby wpiąc się bezpośrednio do przekażnika sterującego C.Z - tylko gdzie go szukać???

pozdrawiam

Napisano

Phi, mam to w standarcie 270751858-jezyk.gif i do tego sterowanie z kluczyka zlosnik.gif nie no dobra żartuje wink.gif spoko robota, btw ile CIe wyszedł moduł ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.