Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa ustawa PiS

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Pozwoliłem sobie tylko popprawić podlikowanie

> klikamy

juz naprawilem zeby.GIF

Napisano

> juz naprawilem

Czyli "naprawialiśmy" jednocześnie hehe.gif

Napisano

Jeszcze jeden powód, żeby naprawiać bezgotówkowo.

"Ubezpieczyciel da 50zł zamiast 200zł i powie, że przecież nie musi pan kupować lampy firmy Hella. Może pan kupić firmy Ciangciong z Taiwanu".

Ustawa jak każda ma swoje plusy, ale i minusy.

Napisano

> Jeszcze jeden powód, żeby naprawiać bezgotówkowo.

> "Ubezpieczyciel da 50zł zamiast 200zł i powie, że przecież nie musi

> pan kupować lampy firmy Hella. Może pan kupić firmy Ciangciong z

> Taiwanu".

No właśnie irked.gif

> Ustawa jak każda ma swoje plusy, ale i minusy.

Podstawowy minus według mnie to ten, że do naszych samochodów będzie w ramach naprawy (czy to z OC czy z AC) ładowany coraz większy szmelc. cfaniak.gif

Pzdr.

Napisano
  • Autor

> No właśnie

> Podstawowy minus według mnie to ten, że do naszych samochodów będzie

> w ramach naprawy (czy to z OC czy z AC) ładowany coraz większy

> szmelc.

> Pzdr.

dokladnie slinka.gif

jeszcze np w moim przypadku gdzie moja asterka ma te 16 lat to juz mala roznica czy np blotnik bedzie oryginalny czy zamiennik. Wazne zeby był dobrze spasowany. A jak ktos kupi sobie nowy samochod i jakis baran wjedzie mu w d..e i wrzuca mu szmelc ktory na 1 rzut oka bedzie widac ze to zamiennik

Napisano

> dokladnie

> jeszcze np w moim przypadku gdzie moja asterka ma te 16 lat to juz

> mala roznica czy np blotnik bedzie oryginalny czy zamiennik.

> Wazne zeby był dobrze spasowany. A jak ktos kupi sobie nowy

> samochod i jakis baran wjedzie mu w d..e i wrzuca mu szmelc

> ktory na 1 rzut oka bedzie widac ze to zamiennik

kurcze tez mam astre z 92r ale moja ma jeszcze 14 lat a u kolegi 16 yikes.gif

a na powaznie do tych czesci to samo dopasowanie takiego elementu to szczegol w porownaniu z materialem jaki zostal uzyty w produkcji dajmy jako przyklad blotnik czy maske najczesciej te nieoryginalne chocby niewiadomo jak dokladnie polakierowac i zabezpieczyc od wewnatrz to za dlugo to nie wytrzyma taki element wkoncu zgnije nie zardzewieje tylko zgnije wystarczy maly odprysk od kamienia aby sie rozpoczelo a sol ktora posypuja drogi pomoze

rudej albo taka lampa ja mialem w audi b3 na tyle nieoryginalne lampy w szczeliny dostala sie woda przyszedl mroz i sie im spekalo a wyglad jak byly nowe super jak oryginal (nie pamietam ale chyba firmy sonar byly)

Powiem tak jesli chodzi o czesci to ja proponuje zakladanie tylko oryinalnych nie wazne czy auto ma 3 lata czy 15

zamiennikom mowimy NIE czerwona.gif

Napisano

Ciekawe czy rządowe auta też będą naprawiać zamiennikami? Jeżeli tak to przynajmniej będzie wesoło wink.gif

Napisano

może dostanę za to od Was ale nie rozumiem czemu tak się burzycie na zamienniki. to czy dany element blacharski szybko zardzewieje to nie jest kwestia czy jest to zamiennik czy oryginał tylko czy blacharz zna się na rzeczy czy jest partaczem. Dobrze zabezpieczona blacha, nie uszkodzona mechanicznie, nie ma prawa rdzewieć.

Poza tym, zamienne części mechaniczne, jeśli mają certyfikat zgodności z oryginałem, są tak samo dobre. Nie piszę tu o made in taiwan, tylko o firmach produkujących części dla producentów samochodów a sprzedających części w pudełku z własną nazwą.

Napisano

witam, chcialbym ay ta ustawa nie obejmowala czesci wplywajacych na wlasciwosci jezdne i bezpieczenstwo ... wszak nie mialem od 3 lat ile mam prawko wypadku to bym zyczyl sobie aby te czesci mimo ceny byly jak najbardziej oryginalne a przynajmniej zblizone jakoscia, bo to chyba wazne ...

pozdr skromny.gif

Napisano

> może dostanę za to od Was ale nie rozumiem czemu tak się burzycie na

> zamienniki. to czy dany element blacharski szybko zardzewieje to

> nie jest kwestia czy jest to zamiennik czy oryginał tylko czy

> blacharz zna się na rzeczy czy jest partaczem. Dobrze

> zabezpieczona blacha, nie uszkodzona mechanicznie, nie ma prawa

> rdzewieć.

> Poza tym, zamienne części mechaniczne, jeśli mają certyfikat

> zgodności z oryginałem, są tak samo dobre. Nie piszę tu o made

> in taiwan, tylko o firmach produkujących części dla producentów

> samochodów a sprzedających części w pudełku z własną nazwą.

dobrze niech ci bedzie ale wiekszosc zamiennikow to bubel a tych co sa naprawde dobre jest zdecydowanie mniej i kosztuja czesto tyle samo co oryginal(i przestaja byc tanimi czesciami) a jesli juz mam wybierac zamiennik a oryginal w podobnej cenie to biore to ze znaczkiem GM

z tym ze jesli element nie ma uszkodzen mechanicznych nie zgnije sie moge zgodzic ale zawsze nam sie moze obic od kamienia albo cos chocby niewiadomo jak uwazac a wtedy taki zamiennik odrazu zaczyna korodowac a na oryginalnym jakos sie ruda nie rozbija za predko

owszem zgodze sie ze sa dobre zamienniki sam mam u siebie kierunkowskazy depo i sie dobrze trzymaja ale jak juz pisal kolega jest cos z certyfikatem i jest cos made in taiwan i tym drugim to napewno powiemy NIE a jesli chodzi o te z certyfikatem to sprawa jest do przemyslenia ale jesli chodzi o elementy blacharskie to wolalbym kupic oryginal chocby uzywany pracuje przy tym i juz sie wiele naogladalem tych czesci

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.