Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stary grat z Niemiec?

Featured Replies

Napisano

Tak sie trocheczke pochwalic chcialem zlosnik.gif

W piatek mialem przeglad techniczny - autko przeszlo bez najmniejszych problemow, a przetrzepane bylo dosc ostro zlosnik.gif (az sie troche zdziwilem, bo dawno nie widzialem zeby az tak dokladnie sprawdzali autko blush.gif).

I tak mi przyszlo na mysl... przeciez co chwile slychac, jak to do naszego kraju gratow, wrecz złomu naplynelo z zachodu - moje auto rowniez sie do tego "zlomu" zalicza zlosnik.gif - a jednak okazuje sie, ze nie jest tak zle...

Dla porownania - moj kolega krajowym, 7 lat mlodszym eskoretem dwa razy przeglad w tym roku powtarzal...

Jestem tak dumny z mojego autka, ze postanowilem nim jeszcze conajmniej do wiosny pojezdzic zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Aha - z ciekawostek - gosc na przegladzie sprawdzal tez numery silnika blush.gifblush.gifblush.gifblush.gif - po kiego? W DR i tak ich juz przeciez nie ma blush.gif

Napisano

> Aha - z ciekawostek - gosc na przegladzie sprawdzal tez numery

> silnika - po kiego? W DR i tak ich juz przeciez nie ma

20.GIFPrawidłowo, nr silnika jest w dokumentach samochodu w wydziale komunikacji, i w razie wymiany należy tam zgłosić nowy numer,Stacja Diagnostyczna co jakiś czas przesyła dane do W.Kom i ci mogą sobie porównać (jak im się chce).Tak że to nie do końca jest tak, że można zakładać co się chce i skąd się chce.

Napisano

> Prawidłowo, nr silnika jest w dokumentach samochodu w wydziale

> komunikacji, i w razie wymiany należy tam zgłosić nowy

> numer

no chyba nie masz racji co do tego numeru silnika...

Napisano

> no chyba nie masz racji co do tego numeru silnika...

Ma... numery silnika nie figurują tylko w dowodzie rejstracyjnym, ale w UK sa i sluza rowniez do identyfikacji auta. Jak wymienisz silnik, nawet na takiej samej pojemnosci (czyli teoretycznie nic sie w DW nie zmienia) to i tak (TEORETYCZNIE wink.gif) powinno sie to zglosic do UK. Jak zostalem ktoregos razu zatrzymany przez Policję to mi kazali w poldku podniesc maske i sprawdzali nr silnika. Pozniej do auta i porownywali sobie z jakas tam ich baza... dobrze ze to bylo jeszcze zanim wyminilem silnik zlosnik2.gif

Napisano

> Ma... numery silnika nie figurują tylko w dowodzie rejstracyjnym, ale

> w UK sa i sluza rowniez do identyfikacji auta. Jak wymienisz

> silnik, nawet na takiej samej pojemnosci (czyli teoretycznie nic

> sie w DW nie zmienia) to i tak (TEORETYCZNIE ) powinno sie to

> zglosic do UK. Jak zostalem ktoregos razu zatrzymany przez

> Policję to mi kazali w poldku podniesc maske i sprawdzali nr

> silnika. Pozniej do auta i porownywali sobie z jakas tam ich

> baza... dobrze ze to bylo jeszcze zanim wyminilem silnik

zmienialem silnik w mojej astrze i bylem w urzedzie sie pytac, kobieta powiedziala mi ze silnik to rzecz wymienna i jezeli nie zmieniam pojemnosci to nie musze nic zgaszac... a jak policja mnie zatrzyma i beda chcieli odczytac nr to juz im zycze powodzenia bo tego mi nawet na stacji diagnostycznej nie zrobili jak kupowalem auto...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.