Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford Fiesta opinie jako samochód służbowy

Featured Replies

Napisano

Witam

Zamierzamy w firmie zainwestować właśnie w te auta. Czy ktoś ma o nich jakieś opinie ??? Mam bardzo dobre i potwerdzone opinie o użytkowaniu Focusów i Mondeo, ale niestety nic nie wiem o Fiestach.

Jak awaryjność, serwis i ew. assistance.

Napisano

> Witam

> Zamierzamy w firmie zainwestować właśnie w te auta. Czy ktoś ma o

> nich jakieś opinie ??? Mam bardzo dobre i potwerdzone opinie o

> użytkowaniu Focusów i Mondeo, ale niestety nic nie wiem o

> Fiestach.

> Jak awaryjność, serwis i ew. assistance.

Popatrz na kunciku forda - zdaje sie, że Satan się z miesiąc-dwa temu pytał o troszkę większą siostre fiesty, fusiona...

Napisano

> Witam

> Fiestach.

Nie lepiej yariski...? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Nie lepiej yariski...?

niestety nie. Wszystkie firmy, które to mają nie są zbyt zadowolone. Właśnie dlatego pytam o nowe fiesty, bo najlepsze noty wśród slużbówek zbierają nowe fordy. Niestety nie ma opinii na temat fiest.

Napisano
  • Autor

> Mówiłem ci, żebyś poszukał bo bylo - masz tuatj ...

dzięki, ale to o Fusionie. Nie wiem czy dotyczy to też Fiesty.

Napisano

> dzięki, ale to o Fusionie. Nie wiem czy dotyczy to też Fiesty.

po pierwsze primo - jeden pies, a po drugie - dalej masz opinie zarowno o fusionie, jak i o fiescie posiadzaczy jednego i drugiego...

Napisano

U mnie w pracy jest jedna 1.4 tdci z 2004 roku,na tle focuców wypada na plus, przelatała już po w większości Warszawie 160 kkm, maksymalne spalanie jakie osiągneliśmy to 8.2 minimalne w trasie to niecałe 4.

Zawieszenie oceniam na 4, pamiętam tylko że łatwo się wybijają łączniki stabilizatora.

Raz jakiś rysio wziął ją na wyjazd służbowy na Litwe zatankował do pełna i dojechał z Gocławia do Serocka i stanął, "tłuk" zalał oczywiście benzynę. Fieścina po osuszeniu baku, wymianie filtrów i małym remoncie ( poza aso) jeździ dalej, common rail szwankował ale po skasowaniu błędów jest ok.

Serwis jak serwis do czasu kiedy była gwarancja, było serwisowanie w aso, teraz jakiś domorosły "pan Czesio". O kosztach nic nie powiem, bo nie wiem.

Przypomianam, że mówimy o użytkowaniu auta służbowego, a tu różnie bywa wśród uzytkujących.

Napisano

Ja osobiście polecam. Radzę zainwestować w silnik 1.25 (benzynka) lub 1.4 TDCi.

Trochę poprawili po ostatnich zmianach jakość plastików, ale i tak nie jest tak jak powinno być.

Przy okazji mówiąc lepszym rozwiązaniem do firmy do jazdy po mieście jest Fusion, tylko trzeba się do niego przyzwyczaić.

Napisano

> Witam

> Fiestach.

W rankingach awaryjności wypadają całkiem nieźle, ale ile w tym prawdy niewiem.gif.

Ponadto, jest to model, który jest już od kilku lat produkowany, do tego po FL, więc chyba wyeliminowali większość ewentualnych niedoróbek. W przypadku nowych modeli jest się beta-testerem grinser006.gif

Ja przejechałem dopiero 3 tys. i najbardziej przeszkadzają mi zbyt krótkie siedziska foteli przednich. Za to bardzo fajnie się prowadzi, silnik w miare przejeżdżanych kilometrów staje się coraz żwawszy, do tego przyjemne i przestronne wnętrze. Ogólnie jestem zadowolony waytogo.gif

Usterek na razie nie było, co wydaje się normalne, ale znajomy, który ma Grande Punto przy takim przebiegu zdążył zaliczyć 3 wizyty w serwisie tongue.gif (poza tym samochód jest bardzo fajny).

Jeżeli chodzi o serwis, to chyba nie znam osoby zadowolonej z usług ASO, niezależnie od marki pojazdu czerwona.gif.

W kwestii assistance, to jeżeli działa to tak, jak napisali, to przez 2 lata nic mnie nie interesuje, byle był zasięg GSM, reszta należy do Forda cool.gif Wolałbym jednak nie sprawdzać jak to wygląda w rzeczywistości zlosnik.gif

Napisano

Siedzenia strasznie niewygodne no.gif za krótkie siedziska - źle wyprofilowane oparcia ( nie podparcia - te też są no.gifzlosnik.gif ) Silnik 1.25 słabiusieńki zlosnik.gif za to ekonomiczny.Małe autko o dużej stabilności waytogo.gif Bardzo mocny ręczny waytogo.gif Autko o bogatszych plasticach nawet w basicowej wersji w porównaniu z fusionem

Napisano

> Siedzenia strasznie niewygodne za krótkie siedziska - źle

> wyprofilowane oparcia ( nie podparcia - te też są ) Silnik

> 1.25 słabiusieńki za to ekonomiczny.

Zaś taki słabiusieńki nie jest, tylko mało elastyczny grinser006.gif, trzeba kręcić do wysokich obrotów, broń Boże nie schodzić poniżej 2,5 -3 tys. obr./min., bo faktyczne później ciężko przyspieszyć.

A silnik jest ekonomiczny.................... - na papierze zakrecony.gif, po mieście obecnie pali mi 9,8l/100km (wg komputera pokładowego). Fakt, że trasy krótkie i dużo skrzyżowań, ale mimo wszystko pali chyba trochę dużo. Na trasie splanie ok. 6,5l/100km.

> stabilności Bardzo mocny ręczny

> Autko o bogatszych plasticach

> nawet w basicowej wersji w porównaniu z fusionem

Stabilność faktycznie jak w sportowym samochodzie, precyzja układu kierowniczego wręcz wzorcowa, za to ręczny mocniejszy miałem w Uno, może w Fieście szczęki mi się jeszcze nie dotarły niewiem.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ja osobiście polecam. Radzę zainwestować w silnik 1.25 (benzynka) lub

> 1.4 TDCi.

> Trochę poprawili po ostatnich zmianach jakość plastików, ale i tak

> nie jest tak jak powinno być.

> Przy okazji mówiąc lepszym rozwiązaniem do firmy do jazdy po mieście

> jest Fusion, tylko trzeba się do niego przyzwyczaić.

1.25 to stara jednostka z minionej epoki, a 1.4 Tdci to bardzo głosno pracuje zlosnik.gif

Napisano

> 1.25 to stara jednostka z minionej epoki, a 1.4 Tdci to bardzo

> głosno pracuje

1.25 lepiej niż 1.3 - to jest dopiero relikt. mlotek.gif

Napisano

> Zaś taki słabiusieńki nie jest, tylko mało elastyczny , trzeba kręcić

> do wysokich obrotów, broń Boże nie schodzić poniżej 2,5 -3 tys.

> obr./min., bo faktyczne później ciężko przyspieszyć.

> A silnik jest ekonomiczny.................... - na papierze , po

> mieście obecnie pali mi 9,8l/100km (wg komputera pokładowego).

Ja tam jeżdze zatankowanymą pod korek fiestą zlosnik.gif Wskaźnik paliwa ( słupkowy - elektroniczny no.gif ) jest mało czytelny

> Fakt, że trasy krótkie i dużo skrzyżowań, ale mimo wszystko pali

> chyba trochę dużo. Na trasie splanie ok. 6,5l/100km.

> Stabilność faktycznie jak w sportowym samochodzie, precyzja układu

> kierowniczego wręcz wzorcowa, za to ręczny mocniejszy miałem w

> Uno, może w Fieście szczęki mi się jeszcze nie dotarły

ręczny przy każdym obciązeniu waytogo.gif wyhamowywuje samochód z miejskich prędkości na bartdzo krótkiej drodze waytogo.gif

Napisano

W wypozyczalni mamy wieeeele Fiest (do ok400 latem). Generalnie sie nie psuja, przyjmenie sie jezdzi, choc jak ktos zauwazyl fotele moglyby byc pwygodniejsze. Do sluzbowki dlugodystansowej - miedzymiejskiej proponowalbym 1,4 HDI, sam mam go w pyziu, jednak w miescie kierowcom pewnie nie bedzie sie chcialo czekac na na starcie i po jezdzie, czyli odpal - but - hamulec - stop. Katorga dla turbiny. Czyli takie HDI tylko dla kierowcow myslacych, albo z odpowiedzialnoscia finansowa za zepsucie i podpisaniem odbycia kursu uzywania silnika z T zlosnik.gif

Napisano

> 1.25 to stara jednostka z minionej epoki,

... czyli sprawdzona zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

dzięki wszystkim za opinie !!! wygląda, że jest lepiej niż myślałem ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.