Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup astry

Featured Replies

Napisano

mam okazje kupic opla astre z1997r,z przebiegiem 107tys. co nalezy wymienic lub na co zwrocic uwage, i jeszcze prosba czy ktos poda mi adres dobrego skepu z czesiamii i jakis warsztat w krakowie

Napisano

> adres dobrego skepu z czesiamii

Znam paru Czesiów, ale nie wiem czy chcieliby aby nimi handlować... grinser006.gif

A na poważnie: rozrząd, wszytkie płyny ( nawet jak będzie zapewniał: "panie, 2 tygodnie temu wymieniałem..." ), wizyta na stacji diagnostycznej niech sprawdzą hamukce i zawieszenie, jakiś mechanior niech obejrzy silnik. I jazda...

Napisano

> mam okazje kupic opla astre z1997r,z przebiegiem 107tys. co

> nalezy wymienic lub na co zwrocic uwage, i jeszcze prosba czy

> ktos poda mi adres dobrego skepu z czesiamii i jakis warsztat w

> krakowie

Wymienić rozrząd , filtry olej , płyn chłodniczy , płyn hamulcowy... Raczej standardowe czynności jakie się wykonuje po zakupie każdego pojazdu .... no i najważniejsze należy cieszyć się z bycia posidaczem Astrolotka drive.gif

Napisano

> Witaj w klubie!!

Po pierwsze to nie ten Kolega (SPioH) a po drugie to jeszcze nie kupił. 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Napisano

Witaj

Przede wszystkim zwróć uwagę czy to kombi zlosnik.gif !!!!

a tak serio to koledzy przedemną już wszystko wyjasnili...

Pozdrawiam i witam astrolotnika smile.gif

Napisano

> krakowie

A jaki ta asterka ma silnik? Bo jeżeli X17DTL, to radzę rozpocząć studia na wydziale silników diesla biglaugh.gif

Pozdrawiam wink.gif

Napisano

> A jaki ta asterka ma silnik? Bo jeżeli X17DTL, to radzę rozpocząć

> studia na wydziale silników diesla

Ja na swoją nie narzekam. Silnik już mam tak obcykany że w nocy z zamkniętymi oczami zrobiłbym przy nim prawie wszystko.

Jedyny problem jaki miałem tu podczas wymienay rozrządu, przestawiła sie pompa wtryskowa, a jej włąsciwe ustawienie rozbijało sie o setki mm. spineyes.gif

Napisano

> krakowie

Ja kupiłem astre z 130kkm przebiegu i miałem do roboty sprzęgło. Podobno średnio w astrach pada co 120, ale wiadomo duzo zalezy jak jezdzili poprzednicy. Koszt wymiany sprzęgła - części + robocizna mnie wyszedl 370(sprzęgło Valeo)+100 wymiana.

Napisano

> Ja na swoją nie narzekam. Silnik już mam tak obcykany że w nocy z

> zamkniętymi oczami zrobiłbym przy nim prawie wszystko.

Skoro znasz go na wylot, to raczej były z nim spore problemy. Chyba, że jesteś zawodowym mechanikiem. zlosnik.gif

Napisano

> Ja na swoją nie narzekam. Silnik już mam tak obcykany że w nocy z

> zamkniętymi oczami zrobiłbym przy nim prawie wszystko.

> Jedyny problem jaki miałem tu podczas wymienay rozrządu, przestawiła

> sie pompa wtryskowa, a jej włąsciwe ustawienie rozbijało sie o

> setki mm.

ja swojego klekota nie zamieniłbym na żadnego benzyniaka. Chodzi mi o bezawaryjność i prostotę (np wymiana głupiego termostatu .... 3 minuty) brawo.gif

Tylko tego kopa mu brakuje 275490107-glaszcze.gif

Napisano

Zawodowym to może nie, ale pochodze z rodziny mechaników i kierowców. I z kierownicą techniką jazdy byłem obyty wręcz od urodzenia, a mechaniką... miałem 10 lat i siedziałem z tatem w kanale i robiliśmy remonty generalne silników itp. Kiedyś podczas jednej nocy zrobiliśmy generalke silnika w autosanie H9, włącznie z wyciągnięciem silnika na sankach żeby był lepszy dostęp palacz.gif

Więc po roku użytkowania taki boleśnie prosty silniczek jak X17 DTL nie kryje przedemną większzych tajemnic. Wiadomo zawsze sie coś znajdzie czego sie nie wie i trzeba skorzystać ze skarbnicy wiedzy ludzi z forum Astry waytogo.gif

Silnika w mojej Astrze jeszcze nie rozbierałem na części pierwsze, więc napewno natrafiłbym na coś z czy miałbym problem, ale fachowa rada brata albo ojca i wszystko jest jasne.

No ale np. brat w swoim BMW 525 TDS, po wyciągnięciu pompy paliwa (ciekła sobie), jak zaglądnął do srodka to zzieleniał, zero mechaniki i same układy scalone. Normalnie jak w radiu, i to wszystko pływało w paliwie. Jak to działało to nie wiemy do dziś. Wywaliliśmy uszczelke daliśmy silikon i auto smiga do dziś.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.