Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy była "bita" ?

Featured Replies

Napisano

Witam! Mam taki problem: zamierzam kupic astrę sedan z grudnia 97r, i podczas ogledzin zauwarzylem, że w bagazniku po podniesieniu dywanika, przez cała szerokość podłogi bagaznika,w odległosci jakieś 0.5 m od końca samochodu jest linia wysmarowana silikonem.Wyglada na to, że jest to jakieś łączenie blach zaklejone warstwa silikonu szerokości ok 2 cm.Pytanie jest takie, czy jest to łączenie fabryczne, czy tez dostała strzał w tyl i jest to robota blacharza? O ile pamietam, ogladałem sedana z 99 r i takiego czegos nie zauwazyłem. Prosze o odpowiedzi własciciali sedanów. Pozdrawiam!

Napisano

poprzedni wlasiciel mogl zabezpiczyc w ten spoob to laczenie bo mozliwe ze sie tam zbierala woda.

Trzebab popytac wlascicieli sedanow

Napisano

W odległości pół metra od końca samochodu jest wnęka na koło zapasowe i w tym miejscu nie powinno być łączenia. Natomiast jest takie między tylną ścianką i wnęką. Biegnie przez całą szerokość.

Jak kolega wyżej słusznie zauważył połączenie powinno być w kolorze nadwozia.

Napisano

No więc sprawa jest czysta i klarowna - była bita niestety.

Blacharz wycinał tylny pas i troche podłogi. Łączenie nie powinno być żadnego nawet w kolorze nadwozia.

Sam tak mam w moim autko ale robione było ASO OPEL.

Proponuje w tami wypadku przed kupnem pojechać na geometrię autka. Tam wyjdzie czy to było niewielkie walnięcie czy porządny wjazd w d.....

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ten pasek siliconu jest w kolorze nadwozia. Kurcze nie pamietam juz, dokladnie w jakiej odległosci od konca samochodu to jest. Ponadto na końcu bagaznika w narożnikach po obu stronach są wstawki blach. To jest akurat fabryczne, ale w tym modelu od zewnatrz w pionowym rowku (na łaczeniu) sa pekniecia lakieru i pęcherzyki rdzy. Czy swiadczy to o naprężeniu po uderzeniu, czy tak po protsu w tym miejscu lubi pękac? Pozdrawiam!

277966066-ty%B3.jpg

Napisano

> Ten pasek siliconu jest w kolorze nadwozia. Kurcze nie pamietam juz,

> dokladnie w jakiej odległosci od konca samochodu to jest.

> Ponadto na końcu bagaznika w narożnikach po obu stronach są

> wstawki blach. To jest akurat fabryczne, ale w tym modelu od

> zewnatrz w pionowym rowku (na łaczeniu) sa pekniecia lakieru i

> pęcherzyki rdzy. Czy swiadczy to o naprężeniu po uderzeniu, czy

> tak po protsu w tym miejscu lubi pękac? Pozdrawiam!

Tak to sobie można gdybać - zapodaj fotki to się okaże.

Napisano

Z tego co obserwuję, to w zaznaczonych na zdjęciu miejscach b. często występuje rdza.

Nie wiem czy jest to skutkiem uderzenia czy kolejne słabe miejsce w A I sedan.

Moja w tym miejscu nie rdzewieje, ale za to w innych crazy.gif jak najbardziej.

Co do łączenia w bagażniku - tak jak mówili przedmówcy. Pasek biegnie w poprzek od lewego do prawego błotnika ale między blachą końcową a wnęką na koło.

W wersji nie bitej pokryty jest grubą warstwą mazidła , pomalowaną w kolorze nadwozia.

Napisano
  • Autor

Przypominam sobie, że faktycznie to łaczenie na całej szerokości jest za wneką koła zap. Krawedzie, szczeliny pokrywy bagaznika sa rowne, wiec jest nadzieja, ze nie miała "dzwonu". Pozdrawiam.

Napisano

> Przypominam sobie, że faktycznie to łaczenie na całej szerokości jest

> za wneką koła zap. Krawedzie, szczeliny pokrywy bagaznika sa

> rowne, wiec jest nadzieja, ze nie miała "dzwonu". Pozdrawiam.

A musisz ją brac? jezeli masz watlipowosci juz na starcie to sobie lepiej ją odpusc

Napisano
  • Autor

I musze i nie musze, w sumie wydaje sie dość korzystna cena.

Grudzień 97r, 116 tys km, w sumie bez dodatków, ma alarm tylko i multilock, silnik 1.6 8V, instalka gazowa 1- roczna, sedan, zadbana, z przodu nie walona, z tyłu chyba tez nie. Złoty metalik, zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia. Ma kosztowac 10 tys., u nas trudno cos takiego w tej cenie kupic, mimo,że bez wypasu.

Szukam juz dość długo wozu, bylem nawet w rajchu w poszukiwaniu asterki i wrocilem z niczym. Mam juz tego dość, zona mi ciągle marudzi i chyba chce miec to za sobą mimo wszystko. A wiem, że ta asterka jeździ aktualnie w trasach, wiec wydaje sie pewna. Jeśli macie ciekawsze propozycje, to poproszę! Jestem z Inowrocławia, kujawsko-pomorskie.

Napisano

Drogo hmm.gif

ja swoją w styczniu kupiłem za 10,5 tyś 1.4 16v sedan 1998 krajowa przebieg 42830 km poducha centralny zamek, halogeny zderzaki w kolorze nadwozie kolor butelka. Fakt była walnięta z tyłu ale zrobiona w ASO OPEL MUCHA.

(Geometra bez zastrzeżeń)

Powiem tak : kobietą sie nie przejmuj tylko szukaj. My byliśmy bez auta prawie dwa miesiące trudno było ale jakoś wytrzymaliśmy klotnia.gif

Szukaj szukaj i jeszcze raz szukaj i się nie napalaj.

Pozdrawiam

Napisano

> Szukaj szukaj i jeszcze raz szukaj i się nie napalaj.

O i to jest dobre motto na kupno auta. Napalony kupiec, czesto ma klapki na oczach i niezuawaza wazniejszych rzeczy, najlepiej wziąc kogos obeznanego w temacie i nie mającego w tym interesu, wtedy przynajmniej sprowadzi na ziemię realnie podchodząc do sprawy. Kiedys tak z ojcem kupowalismy golfa 4 kombi z 2001, taki byl napalony, az nie docieralo do niego ze to auto bylo wczesniej bite, on to widzial, ale go poprostu chcial i koniec, w koncu sprowadzilem go na ziemie i kupilismy ladnego niebitego i w super stanie paska b5 z 98r, za duzo mniejsza kase niz ten golf, znacznie lepszego w wyposazeniu i z mocniejszym dieslem. A wydawac by sie moglo ze moj stary jako mechanik, nie do przekupienia smile.gif, tak to jest jak sie czlowiek napali i ubzdura ze musi miec. Tego samego i ja doswiadczylem jak kupowalem eskorta kombi, napalilem sie na niego nieslychanie, az mi sie jesc odechcialo, po kupnie i przyjechaniu do polski, zacząłem go bardzo szybko załowac, w koncu sprzedalem , potem smignelismy do niemiec i szukając jakiegos auta dla siebie, na spokojnie kupilem (ze starym w roli "wsparcia technicznego") ową asterke i jestem zadowolniony ok.gifok.gifok.gif. Czyli spokojnie i nie napalać sie zbytnio.

Napisano

> I musze i nie musze, w sumie wydaje sie dość korzystna cena.

> Grudzień 97r, 116 tys km, w sumie bez dodatków, ma alarm tylko i

> multilock, silnik 1.6 8V, instalka gazowa 1- roczna, sedan,

> zadbana, z przodu nie walona, z tyłu chyba tez nie. Złoty

> metalik, zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia. Ma kosztowac 10

> tys., u nas trudno cos takiego w tej cenie kupic, mimo,że bez

> wypasu.

> Szukam juz dość długo wozu, bylem nawet w rajchu w poszukiwaniu

> asterki i wrocilem z niczym. Mam juz tego dość, zona mi ciągle

> marudzi i chyba chce miec to za sobą mimo wszystko. A wiem, że

> ta asterka jeździ aktualnie w trasach, wiec wydaje sie pewna.

> Jeśli macie ciekawsze propozycje, to poproszę! Jestem z

> Inowrocławia, kujawsko-pomorskie.

hmm.gif a ten przebieg, trochę mały jak na ten wiek, a wdodatku na trasach jeździ. Jeśli jest udokumentowana historia samochodu, jest zadbany i wszystko jest ok, to może warto dołożyć i nie mieć problemów.

A z wyjazdem po autko to ciężka sprawa, ja kupiłem za pośrednictwem znajomego, który na coś konkretnego polował około miesiąca, ale warto było zaczekać.

Napisano

> Ten pasek siliconu jest w kolorze nadwozia. Kurcze nie pamietam juz,

> dokladnie w jakiej odległosci od konca samochodu to jest.

> Ponadto na końcu bagaznika w narożnikach po obu stronach są

> wstawki blach. To jest akurat fabryczne, ale w tym modelu od

> zewnatrz w pionowym rowku (na łaczeniu) sa pekniecia lakieru i

> pęcherzyki rdzy. Czy swiadczy to o naprężeniu po uderzeniu, czy

> tak po protsu w tym miejscu lubi pękac? Pozdrawiam!

ja miałem taką od nowości - kupiona w salonie - (w sumie 10 lat) i w tych miejscach nietety pojawiała się "ruda" a bita nie był.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.