Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chwalę się - DIY chlapacze :)

Featured Replies

Napisano

Witam,

Z powodu szczuplutkiego portfela i mokrych drog, zostalem zmuszony uruchomic moje rece w celu wytworzenia chlapaczy smile.gif

Za material posluzyl kawal gumy zbrojonej kilkoma warstwami nici, gruby na ok 5-6mm. Mocowanie na 4 wkrety przod, 3 tył. Czas pracy 3,5h, narzedzia: wyzynarka, wiertarka, 2 wiertla, szlifierka stolowa, srubokret i marker smile.gif Efekt wedlug mnie (wizualny) zadowalajacy, zobaczymy w dzien, a jak sie sprawuja w terenie wytestuje jutro. Zdjecia gotowego wynalazku, powiedzice co myslicie:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/00c0e04f787e5d99.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e43af2f919cab8cf.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/899ccf00d1451d86.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d58f0a867bc54c2.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/35d92c2f852fe179.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bbca0be8c1dda0d5.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2129643c59fa174e.html

Jakby nie patrzec, zaoszczedzilem ok 60-70zl, czyli jest za co kupic spojlerek wink.gif A i taka jedna kwestia przy okazji, jak na zdjeciu widac, mam 1 nieoryginalny kolpak, moze ktos z Kacikowiczow chce sie tanio pozbyc 1 sztuki? smile.gif

Napisano

Wyglądają całkiem nieźle. Mi sie podobają. waytogo.gif

Dobra robota brawo.gif

Napisano
  • Autor

893goodvibes.gif Dzieki za dobre slowa winner.gif

Wkrety poszly z przodu w nadkole plastikowe, a z tylu w zderzak. Umarlbym wiercac w blasze asterki, i to jeszcze przy nadkolach, gdzie pelno zlowrogiej wody i soli shhh.gif

Napisano

lepiej wyglądają od moich uniwersalnych. 270751858-jezyk.gif a może zaczniesz masową produkcję? cfaniaczek.gif

ja musze jeszcze pomyśleć na tylnimi chlapaczami bo w HB mam piach na szybie.

Przednie chlapacze nawet spełniają swoje zadanie bo nie mam grud błota na dzwrziach i progach ale tego brudnego pyłu nie da się uniknąć angryfire.gif który podchodzi pod same klamki.

Dzisiaj umyłem swoją niunię i modlę się o to żeby w poniedziałek nie padało. Chociaż jeden dzień chce się nią nacieszyć. icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

smile.gif Masowa produkcja odpada - za duzo sie tych opilkow gumy nawdychalem klnie.gif

Co do mycia to wczoraj swoja pucowalem, a zeby nie wstydzic sie pod szkola postawic samochodu zrobilem chlapacze. Mam nadzieje ze wylapia bloto z mojej wiejskiej drogi, wczesneij nawet przy 20km/h maz wlazila na zderzak frown.gif

A co do Twoich tylnych chlapaczy, to polecam wlasna konstrukcje smile.gif Zrob z kartonu model, przymierz i jak pasuja to do dziela smile.gif

Napisano

CZYSTY SAMOCHÓD POD SZKOŁĄ. skąd ja to znam devil.gifzlosnik.gif

Napisano

yay.gif trzeba najpierw użyć troche życia

a co studiujesz

Napisano
  • Autor

Jak powiedzialem "czeka mnie" hahaha.gif Poki co wspaniale LO smile.gif A dalej samo wyjdzie yay.gif, albo i nie screwy.gif

Napisano

ja kontrolnie siedze sobie na edukacji wczesnoszkolnej z angielskim icon_eek.gif brzmi dziwnie ale przypada ze 12 białogłowych(brunetki blondynki i reszta hehe.gif) na głowe.

No i jak tu można sobie pozwolić na brudne auto jak ciągle ajkiś kursik się szykuje. zlosnik.gif270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Musze zapisac sobie nazwe tego kierunku rotfl.gif Auto zazwyczaj staram sie trzyamc w czystosci, to juz widze ze mam polowe sukcesu hehe.gif Gratuluje pomyslu hehe.gif

Napisano

no a już najważniejsze wnętrze. Musi być na błysk. wtedy panna widzi w tobie przyszłego męża hehe.gif (pod warunkiem że nie jest to Fiat 126p) ze ścierką latającego po kuchni. jezor.gif

Napisano
  • Autor

Nie no jak kolezanki wchodza do srodka to zawsze slychac cos w stylu "o jej, jak tu czysto" albo "o jej, jak nowy" hehe.gif Widac w kazdym rejonie Polski panny maja podobne usposobienie hahaha.gif

Napisano

dokładnie, no w końcu można poczytać coś innego na tym forum niż EGR, termostacie i problemach z gazem. tongue.gif

A wracając do tematu:

Wykształcenie nie piwo : nie musi być pełne 20.GIF

P.S Szykuj się na to że zaraz zostaniemy posądzeni o nabijanie liczników grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Kuzwa, a niech strofuja za te liczniki clown.gif Sobota wieczor, czas poluzowac forum! Ogolnie to by wypadalo jakis 20.GIF szczelic, ale jak wrocimy pozniej do domow pub2.gifyay.gif

Napisano

no ja już po jednym boozing.gif a że siedze sobie w domuku to mi nie przeszkadza że wypije sobie następne. Nie ma teraz imprez więc trzeba trenować w domu.

A tak wogóle to kazdy kto jest troche starszy odemnie to zawsze mi mówi: (odnośnie mani czystaości samochodu)

"Zobaczysz jak będziesz w moim wieku to będziesz miał to w dupie"

ale mi się wydaje że raczej ta mania zostanie mi na zawsze bo w jakimś stopniu samochód świadczy o właścicielu.

Kutwa!Ile ja już sałaty wydałem na to żeby jakoś wyglądała ta asterka spineyes.gif

a jak wiadomo studenci to najbiedniejsza warstwa społeczna w Polsce biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Odnosnie czystosci slysze to samo. Od kazdego. Moj ojciec ma syf w samochodzie, ale to chyab ze wzgledu na to ze juz ma go gdzies, bo zamierza zmienic w przyszlym roku. Ale wójas musi miec wszsytko na blysk, a chlop grubo po 50tce. Ja nie cierpie pyłu na desce rozdzielczej albo piachu obok dywanikow, ptak mnie strzela na miejscu jak ktos wysiadajac sciaga dywanik (mimo ze przykleilem mocne rzepy) i tak zostawia, albo o zgrozo! Wsiada z powortem buciorami na wykladzine angryfire.gif Co do wkladu kasy, to dopiero sie rozkrecam, mam ja ok pol roku, kupiona w swietnym stanie, obaczym co dalej wink.gif Byle nie zapeeszyc tfu tfu... Ale jak mialem motor, to kasa w niego szla gruuubo, na pewno przeplacilem go 2x, ale warto bylo, tego sie nie zapomina wink.gif No i zazdrosci ktora rozwiewalem po Polsce przez internet i na drogach cfaniak.gif

A tak z innej beczki, teraz to jzu nas zbanuja na kilka dni zakrecony.gif

Napisano

Simek respect za wykonane rzemiosło grinser006.gif

Warto docenić tych którzy nawet niskim kosztem poprawiają z głową autko niż lepią kolejne brewki i spojlery tongue.gif

Napisano
  • Autor

Danke! Ale... Ja wlasnie chce sobie machnac spojlerek icon_rolleyes.gif Tyle ze nic ponad standardowy, wiec mysle, ze nie dostane reprymendy za niego (o ile dojdzie do skutku hmm.gif)

Napisano
  • Autor

Ok, gdyby ktos byl zainteresowany, to chlapacze sprawdzily sie pieknie wink.gif Szkoda ze wczesniej ich nie zrobilem, zaoszczedzilbym sobie nerwow i wody wink.gif A spojlerek tez zamowilem biglaugh.gif

Napisano

> Ok, gdyby ktos byl zainteresowany, to chlapacze sprawdzily sie

> pieknie Szkoda ze wczesniej ich nie zrobilem, zaoszczedzilbym

> sobie nerwow i wody A spojlerek tez zamowilem

jaki spojler? mam nadzieje że nie z laminatu

Napisano
  • Autor

Gdziez z lamiantu. Toz to sie tego lakier nie chce trzymac. Oryginal do efki z swiatlem stopu, oczywiscie ok.gif No chyba ze jaikms cudem nie bedzie, to cos sie dopasuje skromny.gif

Napisano

> Odnosnie czystosci slysze to samo. Od kazdego. Moj ojciec ma syf w

> samochodzie, ale to chyab ze wzgledu na to ze juz ma go gdzies,

> bo zamierza zmienic w przyszlym roku. Ale wójas musi miec

> wszsytko na blysk, a chlop grubo po 50tce. Ja nie cierpie pyłu

> na desce rozdzielczej albo piachu obok dywanikow, ptak mnie strzela na miejscu jak ktos wysiadajac sciaga dywanik (mimo ze

> przykleilem mocne rzepy) i tak zostawia, albo o zgrozo! Wsiada z

> powortem buciorami na wykladzine Co do wkladu kasy, to dopiero

> sie rozkrecam, mam ja ok pol roku, kupiona w swietnym stanie,

> obaczym co dalej Byle nie zapeeszyc tfu tfu... Ale jak mialem

> motor, to kasa w niego szla gruuubo, na pewno przeplacilem go

> 2x, ale warto bylo, tego sie nie zapomina No i zazdrosci ktora

> rozwiewalem po Polsce przez internet i na drogach

> A tak z innej beczki, teraz to jzu nas zbanuja na kilka dni

super eufemizm ok.gifhehe.gif , chlapacze też fajne ok.gifspineyes.gif

Napisano
  • Autor

> super eufemizm

Jak sie matke albo ojca wieze w samochodzie, to trzeba jakos inaczej nazywac mniej rozgarnietych kierowcow na drodze wink.gif

> chlapacze też fajne

A dziekuje, sprawdzily sie tez fajnie ok.gif

Napisano

Chyle czola przed kolega .... Ja z lenistwa kupilem na allegro za 55 z przesylka chlapacze juz we wrzesniu .... Chwale bo sa o wiele lepiej dopasowane do ksztaltu nadwozia i wygladaj dosc estetycznbe ... i za mala cene sadze .... Nie myslales nad mala produkcja ?? hehe bo naprawde robota warta pochwalenia pozdrawiam i gratuluje efektu

Napisano

a ile kosztowala Cie ta guma?

czy to zapasy z "przydasi"? masz moze wzory kartonowe? moze jakies foto/skan z wymiarami?

Napisano
  • Autor
spineyes.gif Widze, ze sie spodobaly smile.gif Dzieki po raz kolejny za dobre slowo, nie sadzilem ze moga zrobic na kims wieksze wrazenie, mile zaskoczony jestem smile.gif Co do produkcji to tak jak mowilem, ciezka sprawa, chyba zeby przyodziac sie w maseczke i okulary, wtedy by dalo rade wink.gif Guma znaleziona pod plotem, czego to tam nie ma icon_eek.gif Jest to pozostalosc z materialu kupionego na tasmociag, ktory teraz lezy sobie za stodola nieuzywany biglaugh.gif Ale watpie by ojciec pozwolil mi go pociac... A z reszta, moze juz sam sie rozlecial, to gume sie da odzyskac smile.gif Bo kumpel juz zamowil sobie takie chlapacze do Peugeota, o ile znajde material. Szablony... Sprawdze dzis przy wymianie sprezyny amortyzatora, jak nie poszly jeszcze do pieca, do rzuce na skaner i zapodam tutaj, jesli ktos bedzie chetny. Albo nawet jakis delikatny manualik jak wykonac takei chlapacze machne smile.gif Bo na prawde warto, za te 3,5h zaoszczedzic ~60zl to jest cos smile.gif
Napisano
  • Autor

No niestety szablonow nie ma frown.gif Zrobie jutro dokladniejsze zdjecia moze, jak to wszystko zrobione. Dzis juz nie mam nerwow, zostalem wyru***ny ze sprezyna tylengo amortyzatora, sprzedali mi na gieldzie chyba do kombiaka, mimo ze facet zarzekal sie ze do sedana. Dobrze ze mam do neigo nr, sek w tym ze nie odbiera... 3h w kanale na marne, alez mnie telepie z nerwow wrrr.gif

Napisano

Witam

Gratulacje !!! są ładniejsze niż moje niby orginały !

good job !

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.