Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biedna asterka! Ała boli..... (z rana stłuczka)

Featured Replies

Napisano

Jadę sobie rano do pracy główną drogą, patrze z daleka widze że stoi asterka na parkingu na wstecznym i na coś czeka więc jade sobie dalej nagle patrze a kobita cofa....no i nie było żadnych szans na wyhamowanie!Wygląda nie najgorzej ale muszę wymienić reflektor , migacz, zderzak (pęknięty) wyklepać maskę wyklepać błotnik najgorsze jest to że przedni pas pod zderzakiem jest wgnieciony i kierownica się przekrzywiła! Ile to może kosztować? U niej jest dosyć gorzej bo ma naruszoną podłogę! Jak pech to pech dobrze że to nie moja wina i że nie było większych problemów z dogadaniem się choć na początku chłopak sprawczyni wypadku miał jakieś zarzuty że może to moja wina że może pijany jestem itd. poszła krótka piłka to dzwoń pan na policje i wtedy już nie dyskutował! Potem wyskoczył że se starą lampę ze szrotu kupie za 200zł i po sprawie wyśmiałem chłopa wyciągnąłem telefon i chce dzwonić po niebieskich wtedy gościu całkiem zmięk i spisaliśmy oświadczenie i pójdzie z ich OC. Oto foty auta sprawczyni wypadku :

278002688-KopiaZdj%EAcie010.jpg278002688-Zdj%EAcie006.jpg278002688-Zdj%EAcie013.jpg

A to moja asterka beksa.gif

278002688-Zdj%EAcie018.jpg278002688-Zdj%EAcie019.jpg278002688-Zdj%EAcie020.jpg

Napisano

dobrze ze sie przyznali

Ktos kiedys opisywal historje jak babka przed przejazdem kolejowym zaczela cofac bo sie bala. Zadzwonila po chlopaka a tamten stwierdzil ze to ten z tylu jej wjechal w dupe sick.gif

Napisano

> A Twojego auta ?

Przyznam szczerze ze ja wole w takich sytuacjach wzywac niebieskich... kumplowi sie baba wykrecila ze byla pod wplywem szoku i ze ma swiadka ze to nie jej wina. Jakby wezwal niebieskich to by sprawy nie bylo. Oświadczenie to jak dla mnie dosc sliska sprawa.

Napisano

Dobrze ze haka nie miała

PS. ja za zbity kierunek i lekko odprysnieta farbe na blotniku placiłem gosciowi 500 zł sick.gif

czolem

Oberon

Napisano

w sumie to nie ma tragedii...

no wiem boli icon_rolleyes.gif

ale bedzie jeszcze pikna nie łam sie ok.gif

Napisano
  • Autor

> w sumie to nie ma tragedii...

> no wiem boli

> ale bedzie jeszcze pikna nie łam sie

Mam nadzieje że będzie Ok ale martwi mnie ta przesunięta kierownica! Jak myślicie jaki koszt oceni rzeczoznawca??

Napisano

> Dobrze ze haka nie miała

ja ostatnio widzialem kolizje Asterki ze Skoda z hakiem. Skodzie nic sie nie stało a z astry wyciekala woda z chłodnicy, zderzak wgięty, grul polamany i maski nie mogli otworzyc. Nie wiem jak to mozliwe bo jednak hak jest nizej niz gril ale straty byly nie male

Napisano

dlatego ciesze sie ze mam hak .. mimo ze nie woze przyczepek .... zawsze to jakieś wzmocnienie w razie tfu tfu dzwona ....

czolem

Oberon

Napisano

uuuu icon_rolleyes.gif świadków masz? mogłeś jednak wezwać policmajstrów...

btw. gdzie to było? obstawiam W.Polskiego albo Piastowską grinser006.gif

Napisano

> dlatego ciesze sie ze mam hak .. mimo ze nie woze przyczepek ....

> zawsze to jakieś wzmocnienie w razie tfu tfu dzwona ....

> czolem

> Oberon

mój znajomy po klapsie w tyłek też tak myślał wink.gif dopiero po jakimś czasie wyszło że jeździ czterośladem... a na pierwszy rzut okiem w aucie nie było nic uszkodzone bo miał hak biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> uuuu świadków masz? mogłeś jednak wezwać policmajstrów...

> btw. gdzie to było? obstawiam W.Polskiego albo Piastowską

Na piastach za kościołem jechałem od strony Azot. Jak myślicie ile wyjdzie remont?

Napisano

> Na piastach za kościołem jechałem od strony Azot.

fakt ok.gif

Jak myślicie ile

> wyjdzie remont?

Najpierw musiałbyś sprawdzić geometrię, bo tak to można wróźyć z fusów... Blachy i oświetlenie to pryszcz, gorzej jak podłużnice masz icon_rolleyes.gif pokrzywione.

Napisano

> Jadę sobie rano do pracy główną drogą, patrze z daleka widze że stoi

> asterka na parkingu na wstecznym i na coś czeka więc jade sobie

> dalej nagle patrze a kobita cofa....no i nie było żadnych szans

> na wyhamowanie!Wygląda nie najgorzej ale muszę wymienić

> reflektor , migacz, zderzak (pęknięty) wyklepać maskę wyklepać

> błotnik najgorsze jest to że przedni pas pod zderzakiem jest

> wgnieciony i kierownica się przekrzywiła! Ile to może kosztować?

> U niej jest dosyć gorzej bo ma naruszoną podłogę! Jak pech to

> pech dobrze że to nie moja wina i że nie było większych

> problemów z dogadaniem się choć na początku chłopak sprawczyni

> wypadku miał jakieś zarzuty że może to moja wina że może pijany

> jestem itd. poszła krótka piłka to dzwoń pan na policje i wtedy

> już nie dyskutował! Potem wyskoczył że se starą lampę ze szrotu

> kupie za 200zł i po sprawie wyśmiałem chłopa wyciągnąłem

> telefon i chce dzwonić po niebieskich wtedy gościu całkiem zmięk

> i spisaliśmy oświadczenie i pójdzie z ich OC. Oto foty auta

> sprawczyni wypadku :

> A to moja asterka

Przez 4 lata bylem likwidatorem szkod w jednej z firm ubezpieczniowej.

Co do kwoty odszkodowania wszystko zalezy jak bedziesz ja chcial rozliczyc no i od likwidatora

-masz wariant bezgotowkowy odstawiasz auto do mechanika likwidator sobie przyjezdza do mechanika ocenia szkode i razem z mechanikiem ocenia koszty naprawy i firma ubezp. rozlicza sie z mechanikiem ktory bedzie klepac, ty odbierasz zrobione autko i smigasz:)

-Na kosztorys opcja nieraz lepsza nieraz gorsza.

Likwidator ocenia szkode oblicza i mowi ci ze te uszkodzenia sa warte np. 2tys i przelewaja ci kase na konto.

Wtedy mozesz kombinowac z uzywkami robienie na sztuke itp.

Najlepiej pojezdzij po mechanikach i podowiaduj sie mniej wiecej ile wyniusl by koszt naprawy tak orientacyjnie, podzwon po szrotch za czesciami, wtedy bedziesz mial obraz sytuacji co ci sie bedzie lepiej oplacac smile.gif

Co do busted.gif to sprawa wygla tak:

Jesli jestes pewien ze to nie twoja wina dzwon nawet sie nie zastanawiaj nie baw sie w oswiadczenia itp Znam mnustwo przypadkow kiedy sprawca wypadku ktory przyznal sie spisal oswiadczenie puzniej albo zmienil zeznania i wyszlo ze to on jest poszkodowany i mial swiadkow, albo calkowicie sie wyparl ze wogule uczestniczyl w jakies kolizji.

Jak przyjada niebiescy spisuja protokol i jest wszystko czano na bialo albo niebiesko na bialo smile.gif

Ja stosuje taka zasade: nie moja wina bez zadnego gadania dzwonie po ekipe w niebieskim aucie i mam sprawe z glowy.

Ale jezeli jest moja wina jeszcze to sie nie zdazylo bronie sie rekami i nogami policial.gif zawsze to pare 100 w kieszeni za mandat no i punkciki nie leca smile.gif

Pozdrawiam i zycze milego zakonczenia tej nieprzyjemnej sprawy

Napisano
  • Autor

Mam nadzieje że wszystko będzie Ok!

Napisano

> Jak myślicie jaki koszt oceni rzeczoznawca??

oni bazują na eurotaxie. Moją asterkę kiedyś skopali mi pod blokiem i poszło z AC. Jeśli chodzi o wycenę to części wyceniają niezbyt wysoko np. prawe lusterko zewn w elektryce wycenili mi na ok 100 zł frown.gif Ale dobrze wyceniają robociznę i jak porównywałem z warsztatami to w sumie oddali mi ok chć zabrali jakiś % zniżki na 2 lata

Przy oględzinach każdy odprys lakieru trzeba pokazać żeby fotki porobili. Ja musiałem puścić rzeczoznawcy kilka !!!!!!!!!!!!! to dopiero porobił fotki tym miejscom które mnie interesowały, Choć i tak zawaliłem bo mogłem jeszcze troche wyciągnąć.

W sumie Asterki nie robiłem a z kasy żona najbardziej się ucieszyła i tyle beksa.gif

Napisano

> Mam nadzieje że będzie Ok ale martwi mnie ta przesunięta kierownica!

> Jak myślicie jaki koszt oceni rzeczoznawca??

Mialem kiedys to samo, tyle ze prawa strona. Straty dokladnie identyczne. Pas przedni kupilem nowy, czytaj caly w jednym kawalku. Reszte wyklepalem. Lampe i kierunek znalazlem akurat na alegro. Gosc mial akurat ta strone. Mialem prostowane podluznice, ale robil mi to dobry bliski kolega i wierze ze sa zrobione dobrze. Potem ustawienie zbieznosci i autko smiga elegancko. Za samo malowanie klepanie maski, blotnika zaplacilem cos okolo 1200 zl. Dodam jeszcze, ze moja ofiara miala hak.

Napisano

szkoda astrolotow, dobrze ze nic powaznego ok.gif

tylko zastanawia mnie kierownica hmm.gif

daj znac po ogledzinach irked.gif

Napisano
  • Autor

Asterka po oględzinach facet z PZU powiedział, że będzie blisko szkody całkowitej frown.gif! Asterka już stoi u blacharza ile zaśpiewa nie wiem, ale wiem na pewno, że to dobry fachowiec i dobrze to zrobi! Blacharz powiedział, że nowego pasa przedniego nie trzeba, bo tego da się wyklepać maskę i błotnik też się klepnie! A podłużnicę naciągną i będzie gitara! Blacharz mówi, że przy takim uderzeniu gdzie nie jest tak źle jak by się mogło wydawać szkoda pruć auta żeby wymieniać podłużnicę i most no i może ma racje! Po świętach się okaże! A wy jak sądzicie? A co do kierownicy to może się zbieżność przestawiła? No i dzisiaj się okazało że jeszcze nagrzewnica poszła bo wszystko bardzo paruje wręcz skroplona woda leci tylko mnie zastanawia czy to też może być spowodowane tą stłuczką?!

Napisano

Miałem podobnie rozwalona miesiąc temu, oprócz problemów z kierownicą.

Za nowy błotnik, nowy reflektor, klepanie maski i zderzak zapłaciłem 1500 w jakimś malutkim zakładzie. W miescie wołali minimum 1800 bez gwarancji, że nie zapłacę więcej.

W PZU oczywiscie szkoda całkowita, dostałem 1600 odszkodowania.

W załaczniku zdjęcie asterki.

post-83037-14352476863642_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Miałem podobnie rozwalona miesiąc temu, oprócz problemów z

> kierownicą.

> Za nowy błotnik, nowy reflektor, klepanie maski i zderzak zapłaciłem

> 1500 w jakimś malutkim zakładzie. W miescie wołali minimum 1800

> bez gwarancji, że nie zapłacę więcej.

> W PZU oczywiscie szkoda całkowita, dostałem 1600 odszkodowania.

> W załaczniku zdjęcie asterki.

Oj to malutko 1600?????? shocked.gif za moją kochaną asterkę?? mad.gif Jak oni mogą!!! W sumie u mnie jest troche gorzej bo cały przedni pas do wymiany!!Takie fajne autko 1600? chyba coś nie tak! Zobaczymy ile mi dają? 275123014-zielony.gif

Moja biedna asterka nie dość że rozbita to jeszcze tak nisko ją cenią ehhh buu.gif

Napisano
  • Autor

> Oj to malutko 1600?????? za moją kochaną asterkę?? Jak oni mogą!!!

> W sumie u mnie jest troche gorzej bo cały przedni pas do

> wymiany!!Takie fajne autko 1600? chyba coś nie tak! Zobaczymy

> ile mi dają?

> Moja biedna asterka nie dość że rozbita to jeszcze tak nisko ją cenią

> ehhh

Zaraz idę do PZU i zobaczymy co powidzą! Lepiej żeby było dobrze bo tuk.gif

Napisano

> Zaraz idę do PZU i zobaczymy co powidzą! Lepiej żeby było dobrze bo

Jak wrócisz opowiadaj co Ci powiedzieli...

Napisano
  • Autor

> Jak wrócisz opowiadaj co Ci powiedzieli...

Asterkę wycenili na 2300 nie za dużo ale na remont wystarczy cały remont wyniesie około 2000-2400zł tak się wycenił blacharz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.