Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubywa płynu

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Od jakiegoś czasu ubywa mi plynu w chlodnicy i slychać bulgotanie w okolicach nagrzewnicy co może być tego przyczyną?

Napisano

a posprawdzales czy nie masz gdzies wyciekow??

na laczeniu zbirnika plynu z chlodnica czesto sie dziurki robia i cieknie tamtedy ... mowisz ,ze kolo nagrzewnicy cos nie tego ... a nie masz mokro pod dywanikiem ??

ps. no i najgorsza ewentulanosc chyba . pod korkiem oleju nie masz dziwnej substancji ?? moze upg? nie czujesz nic niepokojacego jadac?

u mnie ubywalo to sie okazalo ze wlasnie wyciek byl w okolicach laczenia zbiornika plynu z chlodnica - zalalem uszczelniaczem do chlodnic i od tamtej pory wyciekow brak smile.gif czego i Tobie życze zlosnik.gif

Napisano

> Witajcie.

> Od jakiegoś czasu ubywa mi plynu w chlodnicy i slychać bulgotanie w

> okolicach nagrzewnicy co może być tego przyczyną?

wsyp se uszczelniacza w proszku...powinno pomoc.trzeba tez odpowietrzyc uklad bo to bulgotanie to powietrze.natomiast jesli chcesz miec wszystko tip top to musisz sie dokopac do nagrzewnicy (smieci) i sprawdzic czy to strzelila ona czy uszczelka na laczeniu...jesli to nagrzewnica to koszta...

aha i radze sie pospieszyc bo jak ci zaleje centralke poduszki 9mieszka pod nagrzewnica)to koszta beda wieksze...

Napisano

ma mało płynu w układzie to i mu bulgocze w nagrzewnicy, ja miałem tak samo, znalazłem wyciek, zrobiłem go i tera zjest okey

Napisano

> Witajcie.

> Od jakiegoś czasu ubywa mi plynu w chlodnicy i slychać bulgotanie w

> okolicach nagrzewnicy co może być tego przyczyną?

Może być niedokładnie odpowietrzony układ .

Napisano

Zobacz ile masz plynu.

Mi jak bulgotalo to mialem poziom plynu duuuuzo ponizej minimum w zbiorniczku. Chociaz nie wiem jakim cudem ubylo, bo wszedzie jest sucho.

Moze faktycznie są mikroszczeliny i dmucha...

Napisano

napewno ma niski poziom płynu, układ powinien być szczelny i nie powinno być wycieków to jest pewne. Jak za dużo ubywa to musi być wyciek, tylko trzeba dobrze go poszukać.

uzupełnij układ i dobrze go odpowietrz

Napisano

Daruj sobie rady z uszczelniaczami. Największe gówno jakie tylko jest, zaraz Ci się zatka nagrzewnica i przestanie lecieć ciepłe powietrze, a jak masz nieszczelność w okolicach głowicy (znikanie płynu) to na pewno Ci uszczelniacz nie pomoże.

Napisano
  • Autor

Bulgotanie występuje nawet jak uzupelnie plyn. Dziwne jest też to że po odkręceniu korka do odpowietrzania(na górze chłodnicy) nie leci tam ani powietrze ani płyn, nawet jak jest wystarczająco plynu.

Nagrzewnice raczej wykluczam bo nie ma mokrego dywaniku ani nie parują szyby. Pod korkiem od oleju też ok. Jutro popatrze na ten zbiorniczek.

Napisano

> Bulgotanie występuje nawet jak uzupelnie plyn. Dziwne jest też to że

> po odkręceniu korka do odpowietrzania(na górze chłodnicy) nie

> leci tam ani powietrze ani płyn, nawet jak jest wystarczająco

> plynu.

jak to nie leci? na zimnym Ci nie będzie lecieć. Na gorącym silniku ostrożnie odkręć - ciśnienie w układzie powinno dać o sobie znać. Jeżeli nie będzie oznak to masz sporą nieszczelność...

> Nagrzewnice raczej wykluczam bo nie ma mokrego dywaniku ani nie

> parują szyby. Pod korkiem od oleju też ok. Jutro popatrze na ten

> zbiorniczek.

Napisano

> plynu.

bo nie odpowietrzyłeś dobrze układu, zrób to dobrze tak aby płyn poleciał odpowietrznikiem, a jaki masz silnik?

Napisano

> plynu.

> Nagrzewnice raczej wykluczam bo nie ma mokrego dywaniku ani nie

> parują szyby. Pod korkiem od oleju też ok. Jutro popatrze na ten

> zbiorniczek.

Odpowietrzaj na zimny silniku, gdy odkręcisz korek powinno być widać jak pomału ubywa płynu w zbiorniczku wyrównawczym. Węże powinny być miękkie jak je ściśniesz ręką, jak są naprężone to układ jest zapowietrzony, lub może być walnięta uszczelka pod głowicą i robi w układzie ciśnienie. Pozdrawiam. vibra.gif

Napisano

> Daruj sobie rady z uszczelniaczami. Największe gówno jakie tylko

> jest, zaraz Ci się zatka nagrzewnica i przestanie lecieć ciepłe

> powietrze, a jak masz nieszczelność w okolicach głowicy

> (znikanie płynu) to na pewno Ci uszczelniacz nie pomoże.

na male nieszczelnosci jest ok.moze wsypales se za duzo i ci zatkalo nagrzewnice?? hmm.gifhehe.gif.a jak masz nieszczelnosc na laczeniach itp to nie bedzie znikal?

Napisano

Dobrze niech Ci będzie. Dla mnie to najgorszy syf.

Napisano

> Dobrze niech Ci będzie. Dla mnie to najgorszy syf.

a ja cyknalem deko i nie musze pakowac kasy w nowa chlodnice...(puscilo na laczeniu plastiku z alu sick.gif)

Napisano

> a ja cyknalem deko i nie musze pakowac kasy w nowa

> chlodnice...(puscilo na laczeniu plastiku z alu )

coz predzej czy pozniej szarpnie cie za kieszen to ze teraz oszczedziles. Uszczelniacze do hlodnic tak samo jak rozne cuda na kiju w stylu moto doctor i no smoke kojarza mi sie z nie do konca uczciwymi handlazami samochodow. Zasypia i zaleja tym syfem zeby bylo ok, a po paru przejechanych kilometrach martw sie czlowieku co najpierw wymienic ...

Napisano

> coz predzej czy pozniej szarpnie cie za kieszen to ze teraz

> oszczedziles. Uszczelniacze do hlodnic tak samo jak rozne cuda

> na kiju w stylu moto doctor i no smoke kojarza mi sie z nie do

> konca uczciwymi handlazami samochodow. Zasypia i zaleja tym

> syfem zeby bylo ok, a po paru przejechanych kilometrach martw

> sie czlowieku co najpierw wymienic ...

moja propozycja-martw sie o swoja padake palacz.gif a i z handlarzem tez mnie raczej nie kojarz...nie ta liga zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.