Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SPALANIE BENZYNY W BRAVO 1,4 12 V - 14 l miasto. Pomocy!

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem ze spalaniem. Kiedys pisalem o spalaniu gazu teraz po naprawach sondy sprawdzilem beznyne pali 14 l na 100 w miescie. Udalem sie wiec do serwisu fiata a oni stwierdzili ze 12 pali normalnie czy to prawda? co moge zrobic pomocy!

P.S. znajomy ma silnik w toyocie camry 2.2 132km i pali mu 10 l na 100 w miescie nie moge tego przezyc ma 2 razy wiekszy samochod i 2 razy wiecej mocy.

Napisano
  • Autor

przysiegam sprawdzalem nie raz i caly czas tak samo i jeszcze w serwisie mi to poteirdzili czytam czasami ze po 8 pali dla mjie to jest niemozliwe.

Napisano

> przysiegam sprawdzalem nie raz i caly czas tak samo i jeszcze w

> serwisie mi to poteirdzili czytam czasami ze po 8 pali dla mjie

> to jest niemozliwe.

Przede wszystkim uzupełnij profil - jakbym wiedział, że jesteś z Wrocławia to moze nawet bym uwierzyl w to 14l. czasem w trasie pali nawet 7. Czynników wpływających na wysokie spalanie jest tak duzo ze nie sposób ich wymienić. z najwazniejszych to zły stan świec/kabli/cewki, złe cisnienie w oponach, same opony ( zimówki zwiększają spalanie ), inne opory powietrza ( bagaznik dachowy ), uszkodzona lambda, brudne filtry ( powietrze, paliwo ), kiepska jakość paliwa i kilka innych a przede wszystkim nieekonomiczny sposób jazdy autem.

Napisano
  • Autor

Przepraszam.

Jestem z Krakowa pomiary robie w Krakowie i na trasie Kielce - Kraków. Na trasie pali mi jesli jade spokojnie jakies 8 - 9 litrow benzyny wiec znosnie gazu zas pali 10 litrow. przy dynamicznej trasie pali 12 litro 140 - 150 kmh.

Od czego mam zaczac??

Napisano

> Przepraszam.

> Jestem z Krakowa

to wpisz to do profilu

> pomiary robie w Krakowie i na trasie Kielce -

> Kraków. Na trasie pali mi jesli jade spokojnie jakies 8 - 9

> litrow benzyny wiec znosnie gazu zas pali 10 litrow. przy

> dynamicznej trasie pali 12 litro 140 - 150 kmh.

> Od czego mam zaczac??

Zacznij od użycia opcji szukaj bo takich watków było juz kilka i to całkiem niedawno, w ogole poszukaj wątków o wysokim spalaniu - będziesz miał dużo opinii i opcji.

Zacznij od podstaw - sprawdz cisnienie w oponach ) - ja mam 2,4-2,5 - dość wysokie ale jeżdze autem sam i bez obciążenia.

zlikwiduj nie potrzebne opory powietrza, wymień świece - koszt jest niewielki ( na śmietniku znajdziesz fotki, które pomogą zdianozować stan poprzednich świec - to BARDZO dużo mówi o stanie silnika ). Tankuj tylko na dobrych stacjach, przeczyść raz silnik płynem-dodatkiem do paliwa STP ( wg mnie to nie działa, ale wiele osób sobie chwali ). Wymień filtr paliwa i powietrza ( też niewielki koszt ). Jesli to nie pomoże jedź na egzaminer - niech Ci tam sprawdzą wszystkie napięcia, ciśnienia, skład spalin - może coś wydumają. tak dużo on nie może palić!

Napisano
  • Autor

Zastosuje sie do Pana zalecen kazda rade sie liczy bo ten samochod mnie pochlania finansowo.

Dziekuje. Uzupelnilem profil.

Napisano

lambada bezposrednio za sklad mieszanki odpowiada (czytaj za spalanie) lub/i mozesz miec wadliwe wysokie napiecie (swiece, przewody,cewki)

Napisano
  • Autor

a czy przez cewke pali wiecej przy odpalaniu?? bo zdaje mi sie ze kiedy jezdze na samym gazie a odpalam zawsze z benzyny to wydaje mi sie ze za duzo mi pali jak na nadpalanie. czy to moze byc tez od cewki??

Napisano

> Witam.

> Mam problem ze spalaniem. Kiedys pisalem o spalaniu gazu teraz po

> naprawach sondy sprawdzilem beznyne pali 14 l na 100 w miescie.

> Udalem sie wiec do serwisu fiata a oni stwierdzili ze 12 pali

> normalnie czy to prawda? co moge zrobic pomocy!

> P.S. znajomy ma silnik w toyocie camry 2.2 132km i pali mu 10 l na

> 100 w miescie nie moge tego przezyc ma 2 razy wiekszy samochod i

> 2 razy wiecej mocy.

Pierwsza zasada: nigdy nie wierz w to co mowia Ci w ASO Fiata - zawsze łżą jak psy i patrza jakby tu najwiecej kasy wyciagnac od frajera.

Ja mam Fiata Brava i w lecie po miescie pali 8-9l/100km a w zimie 9-10l/100km.

Tylko ja nie przyspieszam gwaltownie, hamuje praktycznie tylko silnikiem, nie wykonuje zbednych hamowan - mowiac krotko nauczylem sie jezdzic oszczednie.

Zwiekszone spalanie moze byc spowodowane np. uszkodzonym termostatem (termostat nie domyka sie i w rezultacie silnik jest niedogrzany).

Inni twierdza, ze moze temu byc winna rowniez sonda lambda.

pzdr

Rostek

Napisano

> Pierwsza zasada: nigdy nie wierz w to co mowia Ci w ASO Fiata -

> zawsze łżą jak psy i patrza jakby tu najwiecej kasy wyciagnac od

> frajera.

Prawda,

chociaż nie we wszystkich

ja mam w jednym ASO znajomych i wydaje sie że nie sa jeszcze do konca zepsuci:)

> Ja mam Fiata Brava i w lecie po miescie pali 8-9l/100km a w zimie

> 9-10l/100km.

Zapomniałem dopisać do powyższych - zima też zwiększa spalanie, chociaż co teraz za zima smile.gif

> Tylko ja nie przyspieszam gwaltownie, hamuje praktycznie tylko

> silnikiem, nie wykonuje zbednych hamowan - mowiac krotko

> nauczylem sie jezdzic oszczednie.

Oszczędna jazda to podstawa - można pokonać ten sam dystans w podobnym czasie i spalić 7 litrów, a można 10 litrów. Ja się tego nauczyłem w corolli gdzie jest wskaźnik chwilowego i średniego spalania. Silnikiem toyotki (1.6, 105KM ) można zejść do 5,6-5,8 benzyny na trasie przy prędkości 90-120km/h - kwestia wprawy. W bravo mi tego brakuje.

> Zwiekszone spalanie moze byc spowodowane np. uszkodzonym termostatem

też bardzo wazna sprawa, szczególnie zimą. Niedogrzany silnik pali więcej ale uszkodzenie termostatu łatwo wykryć ( niskie wskazania temp. silnika )

> (termostat nie domyka sie i w rezultacie silnik jest

> niedogrzany).

> Inni twierdza, ze moze temu byc winna rowniez sonda lambda.

Nie również ale przede wszystkim ( jeśli chodzi o elementy silnika ) - to czujnik który bezpośrednio wpływa na dawkowanie paliwa.

> pzdr

> Rostek

Napisano

> a czy przez cewke pali wiecej przy odpalaniu?? bo zdaje mi sie ze

> kiedy jezdze na samym gazie a odpalam zawsze z benzyny to wydaje

> mi sie ze za duzo mi pali jak na nadpalanie. czy to moze byc tez

> od cewki??

Przy odpalaniu zawsze najwięcej spala ( chwilowo ) i przez pierwsze km jazdy gdy jest zimny silnik. Cewka to elemet który bardzo rzadko ulega uszkodzeniu w tych silnikach. Jeśli jest uszkodzona to silnik niedopala mieszanki co bardzo łatwo można stwierdzić oglądając świece lub badając skład spalin. Cewką bym się martwił na końcu.

Napisano

zanim zaczniesz cos zmieniac to zrob tak. pojedz na stacje benzynowa i zatankuj beny pod korek tak zeby np. 3 razy odbil dystrybutor, nie wlanczaj wogole gazu i zrob jakies 200km na benie wroc na stacje zatankoj na tym samym dystrybutorze w taki sam sposob i zobacz ile spalil. to jest chyba najdokladniejsze sprawdzenie jakie mozna zrobic w warunkach domowych. potem zrob test taki sam na gazie ta sama stacja niech ci koles zatankuje i wroc do niego za 200km niech zatankuje ponownie. masz wtedy spalanie na benie i gazie. wracasz tu z wynikiem spalania a koledzy ci mowia czy jest ok czy nie. moja padaka palila 14l beny na 100km po wymianie cewki zeszlo do 8l oba testy w miescie ale moja cewka miala przebicia gdzies w srodku nie widoczne noca na oko i walila mi na gazie. tak czy inaczej zrob testy i wtedy bedziemy sie wszyscy martwic

Napisano
  • Autor

tak wlasnie zrobilem zawsze tankuje na tej samej stacji bo zbieram punkty wiec test jest dobry. moze to jest ta cewka. jak sprawdzic to wszytsko na examinerze czy po wlasnych obserwacjach. termostat wydaje mi sie ze moze byc padniety bo tylko w korkach sie szybko grzeje przy normalnym jechaniu na trasie powiedzmy nie dochodzi nawet do 1,3 polowy jak sprawdzic czy napewno jest uszkodzoy termostat czy cewka?? poprostu wymienic??

Napisano

>musisz wypiac i zagotowac wody wsadzic do garnka zalac woda i bedziesz wiezial. wskaznik wskaznikiem a faktyczna temp silnia to inna sprawa. moj nie pokazuje za dobrze ale mam termometrtaki specjalistyczny i pomierzone temp. uchylenia pelnego zalaczenia went. i wszystko jest ok a nie mam tak jak tutaj inni ze wskaznik na srodku skali

Napisano
  • Autor

wsadzic termostat do goracej wody?? i kiedy bede wiedzial ze popsuty??

Napisano

jak plyn jest zimny to termostat jest zamkniety i uklad chlodzenia dziala na tzw malym obiegu jak sie plyn nagrzeje to termostat sie otwiera na tzw duzy obieg plynu. pelne otwarcie z tego co pamitam jest na 89'C . jesli jest zwalony i sie nie zamyka to auto sie grzeje i duzo pali jesli jest zamkniety i sie nie otwiera to sie gotuje - opcja dwa to nie ty

Napisano

> tak wlasnie zrobilem zawsze tankuje na tej samej stacji bo zbieram

> punkty wiec test jest dobry. moze to jest ta cewka. jak

> sprawdzic to wszytsko na examinerze czy po wlasnych

> obserwacjach. termostat wydaje mi sie ze moze byc padniety bo

> tylko w korkach sie szybko grzeje przy normalnym jechaniu na

> trasie powiedzmy nie dochodzi nawet do 1,3 polowy jak sprawdzic

> czy napewno jest uszkodzoy termostat czy cewka?? poprostu

> wymienic??

termostat masz do wymiany......lu mnie też tak było że niedochodził do p.ołowy (tylko jak stał potrfił dojść). Wymieniłem i jest spoko.

Napisano

> termostat masz do wymiany......lu mnie też tak było że niedochodził

> do p.ołowy (tylko jak stał potrfił dojść). Wymieniłem i jest

> spoko.

Potwierdzam to jest pewne ze 14 l to przez termostat zeby.GIF ja czekam na swoj az przyjdzie z allegro !! i potem się zmierzy tylko kiedy on dojdize bo idzie od 18 :/

Napisano
  • Autor

> Potwierdzam to jest pewne ze 14 l to przez termostat ja czekam na

> swoj az przyjdzie z allegro !! i potem się zmierzy tylko kiedy

> on dojdize bo idzie od 18 :/

wymienie i ten termostat to nie jest duzy koszt a moze bedzie spokoj...

Napisano

> przysiegam sprawdzalem nie raz i caly czas tak samo i jeszcze w

> serwisie mi to poteirdzili czytam czasami ze po 8 pali dla mjie

> to jest niemozliwe.

Ja raz na jednym baku - pojechalem z Warszawy do Wroclawia i z powrotem i jeszcze przez kilka dni troche jezdzilem po Wroclawiu - ale bez korkow (z Hotelu - jakis wloski hotel nad kanalem do Siemensa na ulice Strzegomska)

Fakt, ze caly czas jechalem max 90-100 km/h, a w terenie zabudowanym zwalnialem do 60 km/h co bardzo nie podobalo sie innym uzytkownikom drogi (zwlaszcza ciezarowkom), ale spalanie wyszlo 5,69 l/100km (do Wroclawia i z powrotem jest okolo 800 km +45 km po miescie) - ladny wynik co? Ale to bylo latem i jak do tej pory nie powtorzylem juz tego wyniku :-(

Dla wtajemniczonych zalaczylem statystyki spalania mojego Bravolota - widac ewidentnie, ze w zimie wiecej pali (nalezy pamietac, ze w zimie 2005 palil wiecej, bo mialem stary termostat - po wymianie termostatu w sierpniu 2006 - widac, ze w zimie 2006 pali mniej - no ale i mrozow takich nie ma teraz jak byly w styczniu 2006).

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0cf6aa78cfad1f4e.html

pzdr

Rostek

Napisano

wskazowka temp w czasie jazdy powinna byc w polowie? czy moze troszke ponizej?? bo mam wymieniony termostat w ASO (nie pytajcie dlaczego w ASO bo sam sie nad tym zastanawiam smile.gif ) i wskazowka jest zawsze ponizej polowy, no chyba ze stoje w korku

Napisano

> wskazowka temp w czasie jazdy powinna byc w polowie? czy moze troszke

> ponizej?? bo mam wymieniony termostat w ASO (nie pytajcie

> dlaczego w ASO bo sam sie nad tym zastanawiam ) i wskazowka

> jest zawsze ponizej polowy, no chyba ze stoje w korku

No właśnie, przyłączam się do pytania. W czasie jazdy mam wskazówke temperatury w 1/4 skali, gdy natomiast stoję w korku, wskazówka stoi na połowie skali. Jak to powinno być? Mam też wrażenie, że w stosunku do mojej jazdy mam za duże spalanie zaczynam to powoli wiązać z możliwością uszkodzenia termostatu...

Napisano

> No właśnie, przyłączam się do pytania. W czasie jazdy mam wskazówke

> temperatury w 1/4 skali, gdy natomiast stoję w korku, wskazówka

> stoi na połowie skali. Jak to powinno być? Mam też wrażenie, że

> w stosunku do mojej jazdy mam za duże spalanie zaczynam to

> powoli wiązać z możliwością uszkodzenia termostatu...

Termostat do wymiany kolego biglaugh.gif chyba ze masz wymieniony to wtedy trzeba układ odpowietrzyć!!

Napisano

> Termostat do wymiany kolego chyba ze masz wymieniony to wtedy trzeba

> układ odpowietrzyć!!

Hmm... w takim razie zaczynam się rozglądać za nowym termostatem... W dodatku gdzieś mi płyn spier... eee... ucieka 270751858-jezyk.gif Tak około pół litra na 2 tys. km.

Napisano

> wskazowka temp w czasie jazdy powinna byc w polowie? czy moze troszke

> ponizej?? bo mam wymieniony termostat w ASO (nie pytajcie

> dlaczego w ASO bo sam sie nad tym zastanawiam ) i wskazowka

> jest zawsze ponizej polowy, no chyba ze stoje w korku

Kiedy wymieniałes termostat?? jakiej firmy?? wskazówke masz zaraz ponizej polowy czy w 1/4??

U mnie po wymienie termostatu tez wskazówka jest 2-3 mm ponizej połowy...

Napisano

> Kiedy wymieniałes termostat?? jakiej firmy?? wskazówke masz zaraz

> ponizej polowy czy w 1/4??

> U mnie po wymienie termostatu tez wskazówka jest 2-3 mm ponizej

> połowy...

termostat wymienialem rok temu, bo wlasnie mialem wskazowke na 1/4. Jaki mam zalozony to niewiem, taki jaki zakladaja w ASO (czyli drogi 270751858-jezyk.gif). Teraz temperature mam ponizej polowy, ale ile mm to nie wiem, nie mierzylem, postaram sie zrobic zdjecie, bylo tak od razu po wymianie, na 2 dzien podjechalem do serwisu z morda ze nie mam w polowie smile.gif i powiedzieli ze nie bede mial, bo tak wlasnie ma byc ... coz moze i faktycznie tak ma byc smile.gif

Napisano

> No właśnie, przyłączam się do pytania. W czasie jazdy mam wskazówke

> temperatury w 1/4 skali, gdy natomiast stoję w korku, wskazówka

> stoi na połowie skali. Jak to powinno być? Mam też wrażenie, że

> w stosunku do mojej jazdy mam za duże spalanie zaczynam to

> powoli wiązać z możliwością uszkodzenia termostatu...

Powinno byc, ze podczas normalnej jazdy wskazowka powinna byc w polowie skali (moze jakis 1mm ponizej) - jak w korku stoisz tez powinna byc w polowie skali - bo wtedy wlacza sie wentylator, ktory nie pozwala wyjsc wskazowce powyzej polowy.

pzdr

Rostek

Napisano

> Powinno byc, ze podczas normalnej jazdy wskazowka powinna byc w

> polowie skali (moze jakis 1mm ponizej) - jak w korku stoisz tez

> powinna byc w polowie skali - bo wtedy wlacza sie wentylator,

> ktory nie pozwala wyjsc wskazowce powyzej polowy.

> pzdr

> Rostek

tak jest w teorii smile.gif i w leonie mojego starego 270751858-jezyk.gif u mnie w padace w czasie jazdy troszke ponizej polowy, w korku + upal + klima = troszke ponad polowe + "plywanie" temperatury, w zaleznosci na ktorym biegu chodzi wentylator

Napisano

fotka wskazówki temp w czasie jazdy, czy tak powinno byc, czy moze glaby z ASO zalozyli mi zly termostat??

tempqo8.jpg

Napisano

Termostat termostat zajeb... termostat. Ja tu kombinuje od 2 miechow co boli moja padake ze tak zre. Wkoncu sie ruszylem ostatnio do znajomych na stacje podpialem serduszko pod komputer i tu sie okazuje ze czysciutko 0 jakich kolwiek bledow yay.gif no to grzebiemy dalej, dzis zmobilizowalem sie i stwierdzilem ze jade na badanie spalin i znow pozytywny zonk panowie na stacji zdziwieni bo wynik idealny. Szkoda ze nie lookalem bo sie na tym nie znam smile.gif Pozostaje mi tylko wymiana termostatu i zobaczymy co bedzie dalej. Moze wkoncu moja padaka sie zagrzeje nim dojade do roboty bo to normalnie masakra w lodowce mam cieplej smile.gif a tak apropo jak odpalacie swoje autko rano w takich warunkach jak mam teraz za okienkiem to tez wam tak ladnie ssanie podkreca obroty do 3tys ?? i trzyma przez dluzsza chwilke ?? czy to umnie "automatyczne" ssanie sie tez sypie niewiem.gif

Napisano

> Termostat termostat zajeb... termostat. Ja tu kombinuje od 2 miechow

> co boli moja padake ze tak zre. Wkoncu sie ruszylem ostatnio do

> znajomych na stacje podpialem serduszko pod komputer i tu sie

> okazuje ze czysciutko 0 jakich kolwiek bledow no to grzebiemy

> dalej, dzis zmobilizowalem sie i stwierdzilem ze jade na badanie

> spalin i znow pozytywny zonk panowie na stacji zdziwieni bo

> wynik idealny. Szkoda ze nie lookalem bo sie na tym nie znam

> Pozostaje mi tylko wymiana termostatu i zobaczymy co bedzie

> dalej. Moze wkoncu moja padaka sie zagrzeje nim dojade do roboty

> bo to normalnie masakra w lodowce mam cieplej a tak apropo jak

> odpalacie swoje autko rano w takich warunkach jak mam teraz za

> okienkiem to tez wam tak ladnie ssanie podkreca obroty do 3tys

> ?? i trzyma przez dluzsza chwilke ?? czy to umnie "automatyczne"

> ssanie sie tez sypie

chyba masz krokowca do czyszczenia......U mnie na ssaniu jest o ile dobrze pamiętam około 1200-1500 obr/min tak na oko.....potem spada na ~850 (dokładnie wg. komputera 845)

Napisano

> fotka wskazówki temp w czasie jazdy, czy tak powinno byc, czy moze

> glaby z ASO zalozyli mi zly termostat??

Hmm, u mnie jest jeszcze niżej, dokładnie w 1/4 skali :-/ Cholera, że też do 1.8 termostat jest sporo droższy niż do innych jednostek (nie licząc TD wink.gif )

Napisano

Dzieki VANT za rade ale nawet mnie nie pocieszaj bo sie zarzne przy tym aucie sciana.gif. Czlowiek baka od 6 do 18 a po godzinach jeszcze przy padlinie ma siedziec. Ciezki zywot uzytkownikow fiatow mlot.gif

Napisano

> fotka wskazówki temp w czasie jazdy, czy tak powinno byc, czy moze

> glaby z ASO zalozyli mi zly termostat??

Dobrze jest - u mnie tez tak jest - no moze odrobinke wyzej.

Wczesniej pisalem, ze jest w polowie skali - ale teraz to koryguje - jest troszke ponizej polowy - mniej wiecej jak u Ciebie - jest OK.

pzdr

Rostek

Napisano

chyba sobie wcisne jakis karton przed chlodnice, bo mam blisko do roboty i mi cale cieplo wywiewa po drodze wink.gif

Napisano

to i oslone pod silnik idac tym tropem zlosnik.gif

Napisano

> to i oslone pod silnik idac tym tropem

i jeszcze do tego kilka puszek pianki, komora silnika bedzie szczelna i dobrze zaizolowana 270751858-jezyk.gif

Napisano

hehe flow widze ze kombinujemy podobnie.

Pierwsza zecza jaka zrobilem dzis pod robota to bylo upchanie kartonika przed chlodnice, zobaczymy jaka bedzie reakcja padlinki na to.

Ale i tak cza wkoncu termostat wymienic frown.gif

Napisano

> hehe flow widze ze kombinujemy podobnie.

> Pierwsza zecza jaka zrobilem dzis pod robota to bylo upchanie

> kartonika przed chlodnice, zobaczymy jaka bedzie reakcja

> padlinki na to.

> Ale i tak cza wkoncu termostat wymienic

mokra dykta w szczelinkach chłodnicy może narobić więcej szkód niz pożytku. Kup Vernet-a i wymień, bo przejdziesz z deszczu pod rynnę nono.gif

Napisano

> mokra dykta w szczelinkach chłodnicy może narobić więcej szkód niz

> pożytku. Kup Vernet-a i wymień, bo przejdziesz z deszczu pod

> rynnę

Witam. Jak ktoś nie chce mieć kłopotów z mokrym kartonem to proponuje żeby wsadził za miast tego kawałek plastikowej tabliczki. Ja mam taką z napisem GŁĘBOKIE WYKOPY - zrobiłem w niej troszkę dziurek wiertarką i jest cool. Tabliczka jest już w użyciu przy drugim autku. Takie tabliczki do nabycia są w każdym sklepie z materiałami budowlanymi. Cena około 6 zeta. Pozdrawiam.

Napisano

> Witam. Jak ktoś nie chce mieć kłopotów z mokrym kartonem to proponuje

> żeby wsadził za miast tego kawałek plastikowej tabliczki. Ja mam

> taką z napisem GŁĘBOKIE WYKOPY - zrobiłem w niej troszkę

> dziurek wiertarką i jest cool. Tabliczka jest już w użyciu przy

> drugim autku. Takie tabliczki do nabycia są w każdym sklepie z

> materiałami budowlanymi. Cena około 6 zeta. Pozdrawiam.

dobry pomysl smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.