Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cos padlo. Zasilanie pompy?

Featured Replies

Napisano

Witam i do rzeczy.

Odpalam wczoraj Asterke wszystko cacy pali pieknie jednak po chwili auto zgaslo (?) odpalam znowu odpalila wyjezdzam z garazu zamykam garaz zjezdzam w dol (caly czas nie dodawalem gazu bo mam z gorki). Dojezdzam do bramy i tutaj sie zaczynaja dziac cuda wyjezdzam za brame i dodaje lekko gazu i zero reakcji, puszczam sprzeglo do konca dodaje gazu a auto nie idzie a wrecz przygasa frown.gif

Patrze pali sie rezerwa ale wiem ze paliwa troche jest po chwili zatrzymuje sie nie chce jechac niewiem.gif , szybki telefon moze jakies dziadoskie paliwo ? dzwonie po pomoc pchnelismy go na stacje zalalem 98 i krece i nic frown.gif. Patrze do silnika pompka nie podaje paliwa beksa.gif Hol i zaprowadzam auto do domu szukajac juz pompki na necie frown.gif. Przesiadajac sie pare godzin pozniej na inny samochod postanawiam sprobowac jeszcze raz i o dziwo auto odpala odrazu icon_eek.gif i wjezdzam nim do garazu bez najmniejszego problemu shocked.gifniewiem.gif

I teraz pytanie co to moglo byc ? Czyzby pompka paliwa nie dostawala napiecia ? Gdzies masy niema ? jak to sprawdzic? moze sie ktos spotkal z podobnym przypadkiem ?

Napisano

Przyczyn może być kilka: bezpiecznik nie łączy, pada pompa, pada przekaźnik, brak dobrych styków w kostkach.

Napisano

Parę dni temu miałem podobne cyrki z autem. Okazało się, że pompa padała. Parę dni takich cyrków i w końcu wogóle nie mogłem odpalić auta. Diagnoza - pompa kompletnie padła, kupiłem i wymieniłem nową tego samego dnia i było cacy.

Napisano

Potwierdzam! Pompy zanurzane padają "po trochu", pisałem juz o tym tutaj oraz tutaj . Bywa, że wyjeżdżasz z domu sam, ale wracasz na holu. Od razu kup nową pompę, diagnoza trafna na 90%. Przekaźniki tak nie padają, jak raz padnie to na amen. Raczej kabelki też "same" się nie podłączają na powrót...

Napisano
  • Autor

Dzisiaj wystawilem samochod z gorki pod gorke przejechalem okolo 100km zapalalem w tym czasie auto z 20 razy i nic sie nie dzieje niewiem.gif podjechalem dla pewnosci do znajomego fachowca wyjal pompe jakas ja sprawdzil i powiedzial ze jest okej, mowil cos o zasniedzialej wtyczce przy pompie paliwa do ktorej mogla sie dostac wilgoc ponoc zdarza sie cos takiego w Oplach. Dla pewnosci pewnie i tak wymienie pompe bo przeglad auta niedlugo...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.