Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaśnie... czy to tylko zapchane filtry?

Featured Replies

Napisano

Hej,

Zacznę może od tego, że jestem w tych sprawach totalnym laikiem, więc proszę o odpowiedzi "łopatologicznie" 270751858-jezyk.gif

Ale od początku:

Gaz przełącza mi się automatycznie po osiągnięciu wysokich obrotów (niestety nie wiem dokładnie jakich - na moje ucho - jakieś 2500)

Od jakiegoś czasu samochód gaśnie mi na gazie (oczywiście w tę porę roku to normalne przy zimnym silniku) jednak nawet po przejechaniu 10 km zdarza się że jak przełączę ręcznie na gaz to samochód gaśnie.

Aby nie gasł trzeba go mocno przegazować.

Wcześniej nie miałam takich problemów, wszystko działało ok nawet zeszłej zimy i wielkich mrozach.

Czy możliwe że to tylko np. zapchane filtry?

Niecałe pół roku temu musiałam zmienić mechanika, a nowy mechanik nie zajmuje się gazem, tak więc nie mam kogo spytać, a sami wiecie jak to jest jak kobieta przyjedzie do nowego mechanika.... ehh... szkoda gadać...

Instalację gazową zakładał poprzedni właściciel gdzieś na zadupiu dolnym (żeby było taniej). Czy znacie jakiś dobry warsztat, który zajmuje się serwisem niezakładanych przez nich instalacji w Warszawie?

Słyszłam gdzieś coś o Modlińskiej ale nie znam dokładnego adresu.... :/

A może znacie jakiś dobry zakład na Woli?

Dzięki z góry za pomoc

Napisano

Hmmm wymiana fiktrów przeważnie nie szkodzi autku więc jeśli dawno nie były wymieniane można to zrobić ale nie sądzę, że to one są przyczyną-na wolnych obrotach paliwka (nie ważne w jakiej postaci) potrzeba mniej niż np. przy gwałtownym przyspieszaniu więc raczej w tej drugiej sytuacji bardziej objawiałyby się zabrudzone filtry.

Moim zdaniem trzeba wyregulować instalację bo nie jest normalne że gaśnie nawet na zimnym-u mnie przełącze bezpośrednio po uruchomieniu nawet na mrozie i jest normalnie.

Nie napisałaś jaka to instalacja ale może ktoś inny poleci warsztaty bo ja jako adoptowany warszawiak aż takich doświadczeń nie mam smile.gif

Pozdrawiam i powodzenia smile.gif

Napisano

Na pewno jedź na regulację gazu - na 99% problem zniknie, a wymiana filtrów......... na pewno nie zaszkodzi wink.gif Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki za pomoc

a znacie jakieś dobre warsztaty, które z kobiety nie zedrą i jej nie oszukają ?

Napisano

> dzięki za pomoc

> a znacie jakieś dobre warsztaty, które z kobiety nie zedrą i jej nie

> oszukają ?

Może orientujesz się jaką masz instalacje LPG ? Bo jeśli np BEDINI to przy ulicy Burakowskiej (boczna Powązkowskiej) jest teraz BREWEL-nie wiem jakie jeszcze regulują ale pewnie większość.

No i np AUTOWIS na Karczewskiej (Praga) tam też robią BEDINIEGO i kilka innych rodzai - sam nie wiem jak jest z cenami ale za tego typu usługe w Wawie tzn regulacja i ogólny przegląd to myślę że max 50PLN powinni brać.

Napisano

> dzięki za pomoc

> a znacie jakieś dobre warsztaty, które z kobiety nie zedrą i jej nie

> oszukają ?

poszlo na priv

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tak mi sie tez zrobiło po jakim czasie. Zmienilem siwece i przewody i jest prawidłowo. Wcale nie musi gasnac po przełączeniu na gaz jak zimny silnik, a wrecz nie powinno.

Ja sie zdziwilem jak zaczal tak gasnac, ale podmianka pomogla.

Napisano

W takich przypadkach czyszczę przepustnicę i silnik krokowy (a tak faktycznie to dwa silniki krokowe) i pomaga ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.