Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[LPG] sruba stala zamiast krokowca

Featured Replies

Napisano

Wywalilem ostatnio krokowca z instalki, wsio ustawilem i wyregulowalem z kompa. W koncu co mi sie bedzie elektronika wtryniala. Od razu roznica! Lepsze przyspieszenie, a Vmax wskoczyle ze 170 na prawie 190km/h. Na szczescie mam dobrze dobrany mikser wiec obylo sie bez zdlawiania dolotu. W kazdym zakresie obr auto pieknie ciagnie, a spalanie sie nie zmienilo. Juz nie sprzedaje autka zlosnik.gif

Napisano

> W kazdym

> zakresie obr auto pieknie ciagnie, a spalanie sie nie zmienilo.

na mixerze? joke jakis

Napisano
  • Autor

> na mixerze? joke jakis

nie jestem wymagajacy skromny.gif

Napisano

> nie jestem wymagajacy

no chyba że masz już prawie komplet pkt

Napisano
  • Autor

> no chyba że masz już prawie komplet pkt

Jakbys zgadl zlosnik.gif Mandaciki studza

Napisano

> Jakbys zgadl Mandaciki studza

trzeba szybciej jeździć... nie dogonią cie

Napisano

tzn. wywaliles tylko krokowca z instalki 2generacji ? masz cala elektronike i srube zamiast krokowca ? hmmm ostatnio juz pisalem z kims kto ma dwa punciaki w taki sposob zrobione bo nie mogl wytrzymac klopotow z lpg - ciagle sie cos dzialo az do chwili gdy sie wyzbyl krokowych silniczkow zlosnik.gif

Napisano

A ze tak spytam w takim razie poco ta cala elektronika od LPG skoro krokowca niema?

Napisano

ja sie na tym nie znam;] mowie ze pisalem z chlopakiem i on ma dwa punciaki ciagle mu sie knocilo wiec wywalil kokowce i zapodal sruby - nic innego nie modyfikowal - czyli dalej przelanczal automatycznie i dalej mial oszukiwanie kompa w sprawie sygnalu z lambady

Napisano
  • Autor

Dokladnie. Od razu chce sie jezdzic! Wczesniej tez zle nie bylo, ale chec dlubniecia zwyciezyla ...i nie zaluje. Dodam, ze swojego czasu wrzucilem jeszcze dystans miedzy mikser, a wtrysk co zwiekszylo przelot i przyspieszylo autko. Teraz mimo mula 1,4, zle sie nie jezdzi

Napisano
  • Autor

Pilnuje mieszanki i ustala stechiometryczna. Po wstawieniu stalej sruby, mozesz wzbogacic mieszanke - roznica jest b. zauwazalna.

Napisano

mnie to by sie zamiast krokowca na przepustnicy linka przydala jak w cc i mialbym chyba pierwsza na swiecie maryske z recznym ssaniem zlosnik.gif

Napisano

> Pilnuje mieszanki i ustala stechiometryczna. Po wstawieniu stalej

> sruby, mozesz wzbogacic mieszanke - roznica jest b. zauwazalna.

Chodzilo mi o to poco elektronika skoro niema krokowca.

Bo elektronika steruje skladem mieszanki wlasnie za pomoca krokowca.

Krokowcem tez mozesz wzbogacic mieszanke - wszystko kwestia ustawienia.

Napisano

elektronika musi zostac jesli wywalasz tylko !! krokowca bo jakos trzeba gaz zalanczac i emulowasc sonde co by bykow komp nie lapal. owszem mozna i inaczej bo widzialem 1,6 na 1 generacji gazu - guzik do zalanczania gazu i przekaznik walacy reset kompa zeby byki wymazac zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Elektronika to nie tylko "straznik" mieszanki ale co najwazniejsze emulator sygnalow, ktore przy zasilaniu gazem zastepuja sygnaly przy benzynie. ok.gif

Napisano

> Wywalilem ostatnio krokowca z instalki, wsio ustawilem i

> wyregulowalem z kompa. W koncu co mi sie bedzie elektronika

> wtryniala. Od razu roznica! Lepsze przyspieszenie, a Vmax

> wskoczyle ze 170 na prawie 190km/h. Na szczescie mam dobrze

> dobrany mikser wiec obylo sie bez zdlawiania dolotu. W kazdym

> zakresie obr auto pieknie ciagnie, a spalanie sie nie zmienilo.

> Juz nie sprzedaje autka

to dziwne bo w zasadzie nic nie zmieniłeś - chyba że tak ustawiłeś instalkę żeby na wysokich było bogato. No ale wtedy powinno wzrosnąć spalanie.

Poza tym po co wywalałeś krokowca - mogłeś go przecież zablokować na danej pozycji.

Z tego co pamiętam bryka bardzo mało Ci paliła jak na 1.4, więc może jeździłeś na ubogiej mieszance.

Na analizatorze go ustawiałeś? Jaki masz mikser?

Napisano
  • Autor

Tak, ustawilem stala PWA ale trzebaby bylo eksperymentowac z liczba krokow, na ktorych najlepiej bylo zostawic silnik. Stala sruba kosztowala mnie 12pln wiec nie bylo sensu sie bawic. Spalanie na wysokich owszem powinno byc wieksze ale przy normalnej jezdzie nie korzystam zlosnik.gif - dziadek w kapeluszu ze mnie, szczegolnie po ostatnim mandacie. Dokladnie, od poczatku pali mi malo. Nigdy nie jezdzilem na eco, zawsze wzbogacalem mieszanke. Kiedys sprobowalem i wyregulowalem go na stychimetryczna i bral 9l, na wzbogaconej max 10l.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.