Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Serwis klimy w Gliwicach i okolicach?

Featured Replies

Napisano

Witam, mam bardzo duzy klopot z zaparowanymi szybami. Po niespelna minucie jazdy szyby sa tak zaparowane ze nie widac nawet maski asterki. Do niedawna nie bylo z tym az takiego problemu bo wlaczalem klime i momentalnie szyby robily sie suche, i tu zaczyna sie kolejny problem pozniewaz klimatyzacja padla? nie wiem co sie stalo po prostu nie dziala.

Moze ktos mi powiedziec od czego mam zaczac i co mam z tym robic, oraz co moglo sie stac z moja klimatyzacja ktora zawsze mnie ratowala? bardzo prosze o pomoc.

Jeszcze jedno: chodzi wlasnie o nawiew na przednia szybe po prostu nawiew jest bardzo slaby nawet na czwartej predkosci ledwo czuc ze cos sie stamtad wydostaje passed_out.gif

ps. wiecie moze czy mozna dostac gdzies taka folie uszczelniajaca ktora orginalnie jest przyklejona pod tapicerka drzwi?

UPDATE:

sprawa teraz wyglada tak:

1. "zrobilem wszystko?" tak jak to jest opisane tylko ze u mnie wszedzie jest sucho, wszystkie odplywy wody sa jaknajbardziej drozne a problem jak byl tak dalej jest... wyczytalem w "Sam naprawiam Opel Astra F" ze przyczyna parowania szyb moze byc nieszczelna nagrzewnica?! juz sam nie wiem co mam z tym robic.

bardzo prosze o pomoc.

2. Czy moze ktos wie czy w okolicach Gliwic i Zabrza jest jakis dobry i wiadomo nie drogi serwis klimatyzacji? a jak juz nie serwis klimatyzacji, to moze jakis inny ktory sie tym tez zajmuje?

Napisano

Kolejnego Kolegę boli "szukajka"

Szukaj "parowanie szyb"

Uzupełnij profil bo nie wiadomo czym jeździsz - astra astrze nierówna

Napisano
  • Autor

ok, dzieki to juz czytalem i to nawet klika razy jutro zabiore sie do tego. A co z reszta pytan? klima - co moglo sie z nia stac, i bardzo slaby nawiew na przod?

Napisano
  • Autor

czytajcie update w temacie. thx.

Napisano

> ok, dzieki to juz czytalem i to nawet klika razy jutro zabiore sie do

> tego. A co z reszta pytan? klima - co moglo sie z nia stac, i

> bardzo slaby nawiew na przod?

Przy jakiej temperaturze na zewnątrz próbowałeś włączyć klimę? Poniżej pewnej granicy po prostu się nie załącza. Sprawdź też czy dmuchawa pracuje jak należy na wszystkich biegach. Jak nastawisz na '4' to z kratek na konsoli dmucha solidnie?

Napisano
  • Autor

ok wiec tak:

doszedlem do wniosku ze szyby zaczynaja mi parowac przy wlaczonym ogrzewaniu i wtedy kiedy przewoze wiecej niz 2 osoby wink.gif. z kratek konsoli na 4 szybkosci dmucha jak nalezy czyli bardzo mocno ale zas nadmuch na przednia szybe jest hmm niedostateczny? po stronie pasazera na szybe nie dmucha w ogole a po stronie kierowcy na oko 2 razy wolnij niz powinno (4 bieg).

jezeli chodzi o klime to odpisze to tak. w lato jezdzilem na klimie prawie caly czas wszystko bylo ok, od okolo pazdziernika po odstanej nocy przez pierwsze 5 min jazdy bylo slychac takie ala syczenie ale z klimatyzacja nic sie nie dzialo caly czas dmuchalo jak nalezy. teraz, jeszcze 2 tygodnie temu przy 3 stopniach na dworze klima chodzi jak ta lala czyli ogrzewanie + klima = ciepelko w aucie i suchutkie szyby, a teraz czyli od 2 dni nie slychac ani tego charakterystycznego syczenia ani nie dmucha zimne powietrze przy temperaturze otoczenia 7 stopni. dodam iz gdy silnik pracuje na wolnych obrotach i zalaczam klime to wyraznie da sie odrzuc ze cos sie dzieje czyt. silnik traci na mocy na korzysc klimatyzacji ale co mi po tym jak nie dmucha?

czego to moze byc wina?

Napisano

> ok wiec tak:

> doszedlem do wniosku ze szyby zaczynaja mi parowac przy wlaczonym

> ogrzewaniu i wtedy kiedy przewoze wiecej niz 2 osoby . z kratek

> konsoli na 4 szybkosci dmucha jak nalezy czyli bardzo mocno ale

> zas nadmuch na przednia szybe jest hmm niedostateczny?

Być może masz obluzowane cięgno od klapki sterującej nawiewami. Trzeba rozebrać konsolę środkową i obejrzeć.

> jezeli chodzi o klime to odpisze to tak. w lato jezdzilem na klimie

> prawie caly czas wszystko bylo ok, od okolo pazdziernika po

> odstanej nocy przez pierwsze 5 min jazdy bylo slychac takie ala

> syczenie ale z klimatyzacja nic sie nie dzialo caly czas

> dmuchalo jak nalezy.

Takie syczenie u mnie występowało kiedy gaz uciekał z układu przez nieszczelny skraplacz. Po kilku dniach syczenia nastąpiła cisza, ale sprężarka się więcej nie włączyła (za mało czynnika chłodzącego).

Podnieś maskę i wduś przycisk od klimy na pracującym silniku, powinieneś usłyszeć odgłos startującej sprężarki.

Tak mi na koniec przyszło do głowy że może przytkał sie filtr-osuszacz? To by tłumaczyło dlaczego szyby zaczęły nagle parować... Nie wiem jak się ma ten filtr do nawiewu na szybe, ale może też mieć związek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.