Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

xenony

Featured Replies

Napisano

Tak rzucilem okiem na ceny w Eperze - troche czesci do tych czujnikow potrzeba - tu 10zl tam 300zl i w sumie (kupujac w ASO) trzebaby z 1,5-2kzl przygotowac. Optymalna sprawa byloby trafienie Stilo z xenonami na szrocie - przy okazji moznaby i okablowanie z niego skubnac. Pozostaje jeszcze kwestia kompa, ktory by tym wszystkim sterowal - bo jakis chyba musi byc (?)

Napisano

> a wiec klosze xenon etc

> no ale jak juz to z poziomowaniem...wiec z checia poslucham

> rozwiazania...historii do konca ......a kto wie czy plan nie

> zostanie zrealizowany

NO moja historia tu sie konczy bo ja xenony w stilo mialem fabrycznie, tyle że jak kupiłem auto to ciągle coś z nimi było nie tak! Okazało się że trzebabyło wymienić jedną przetwornice i jeden czujnik położenia! Zajęło to 3 miesiące bo oczywiście ASO rozkładało ręce. Ale nieważne, opisywałem to kiedyś, jak chcesz to poszukaj i poczytaj!

Co do Twojej przeróbki to tak, reflektory znajdziesz na allegro, czujniki do samopoziomowania tez, instalacje łatwo dorobisz bo to 3 kable tylko (oryginalna jest zintegrowana z główną instalacja auta). Oryginalnie steruje tym poziomowaniem body komputer... Ale ktoś tu już wspominał że da się zrobić takie sterowanie. Więc jeśli nie znajdziesz jakieś rozbitka albo gotowego uniwersalnego zestawu do poziomowania to trzeba sie brać za rzeźbe! Rys belki i wahaczy z ePera moge Ci wyslać na maila, podeślij mi adres na priv!

Napisano

. . . wrzuc TUTAJ bedzie ogolnie dostepny

Napisano

Nie ma co wrzucac rysunków whacza i belki bo one poprosu są takie same jak w wersji bez xenonów. Niżej masz rysunek z czujnikami oraz wszystkie klamry itd potrzebne do zamontowania tych czujników. Razem kosztują ok 100 zł w ASO. Do tego 2 czujniki po ok 100 zł/szt z allegro i wszystko prócz instalacji zamyka sie w kwocie ok 300-350zł!

278266185-xenony.jpg

post-60166-14352478236444_thumb.jpg

Napisano

bardzo dziekuje

P.S.

a wiazka przewodzikow idzie ....

Napisano

> a wiazka przewodzikow idzie ....

...idzie razem z główna istalacją, pislaem już. Po 3 kable do czujnika. A steruje tym bodu komputer! W Twoim przypadku trzeba jakieś osobne, zewntętrzne sterowanie zrobić i podciągnąć je potem do lamp! ok.gif

Napisano

... moze i glupie pytanie zadam, ale nie ma jakiejs mozliwosci uruchomienia tego aby body komputer tym sterowal? zastanawialem sie czy to by trzeba jakis inny flash. rom zaprogramowac (z fabryki) aby to chodzilo i to w dodatku bezkolizyjnie...tzw. migan licznika km etc.

Napisano

Nie mam pojęcia. Wiem że kiedyś były próby podpinania czegoś pod body, wgrywania innego softu,ale nic to nie dało!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.