Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moze komuś pomoge: temperatura , problem z gazem

Featured Replies

Napisano

Witam

Opisze swoj przypadek moze komus pomoze.

Wszystko zaczeło sie od gasniecia samochodu podczas normalnej jazdy na gazie i problemach z jego ponownym uruchomieniem, im zimniej tym trudniej. Na benzynie ok. Rano samochod pieknie chodzil i prawie normalnie sie przełączał na gaz ale potem wystarczylo go zgasic na 3 min i juz byly problemy z odpaleniem oczywiscie na benzynie nie mowiac o tym ze juz na gaz nie chciał sie przełączyc.

W pierszej kolejnosci gazownik stwierdzil ze parownik od gazu jest nie dogrzany wiec wina spadla na termostat.

Pierszy dzien po wymianie wszystko ok ale potem znowu problemy jeszcze bardziej smierdziało gazem w kabinie i temperatura rosła do 100 stopni i tak sie utrzymywała najpradopodobniej dzieki wentylatorowi.

Juz sie martwilem ze dupny termostat (wahler 33zl plus montaż ok 100 zl).

Musiałem w miedzy czasie wymienic filtr w gazie wiec znowu do gazownika jak sie okazało parownik juz lepiej dogrzany ale nadal nie to i nagle przez przypadek okazuje sie !! ze brak plynu w zbiorniczku od chlodnicy !! Szybko dolalismy sporo wody (wszesniej mechanik dal sam koncentrat) i jak reka odjac smile.gif

najprawdopodobniej zrobił sie jakis "bąbel" z powietrza.

Dodam ze wcześniej tego nie załwazylem bo cały zbiorniczek zaszedł zielonym nalotem

Podsumowujac:

wszystko pieknie chodzi !

temperatura stała 91/92 stopnie (wskaznik 100)

zyc nie umierac zeby.GIF

mam nadzieje ze komus tak długi post sie przyda

Pozdro

Napisano

> prawie normalnie sie przełanczał na gaz

Wszystko w porządku, ale nie pisz "przełanczał" bo to wybitnie wiochą trąci. mod.gif

W języku polskim nie ma słowa "włanczać" - jest "włączać", a więc: "przełączał".

Taka drobna dygresja bo mam alergię na "włanczanie". icon_rolleyes.gif

pozdrawiam

Napisano

> Wszystko w porządku, ale nie pisz "przełanczał" bo to wybitnie wiochą

> trąci.

> W języku polskim nie ma słowa "włanczać" - jest "włączać", a więc:

> "przełączał".

> Taka drobna dygresja bo mam alergię na "włanczanie".

> pozdrawiam

Wiesz co? Nawet Miodek kiedyś powiedział,że obydwie formy są poprawne.Poczytaj,popytaj to będziesz wiedział. biglaugh.gif

pzdr.

Napisano
  • Autor

> Wszystko w porządku, ale nie pisz "przełanczał" bo to wybitnie wiochą

> trąci.

> W języku polskim nie ma słowa "włanczać" - jest "włączać", a więc:

> "przełączał".

> Taka drobna dygresja bo mam alergię na "włanczanie".

> pozdrawiam

ok poprawiłem przy okazji jeszcze jeden bład (montaż)

tak to jest jak sie ma dyslekcje czlowiek patrzy przez 3 min na ten wyraz i cos mu nie pasuje ale w koncu sobie darowalem

tresc najwazniejsza pozdro spineyes.gif

Napisano

> Wiesz co? Nawet Miodek kiedyś powiedział,że obydwie formy są

> poprawne.

> pzdr.

A słyszałeś te słowa z jego ust? Czy ktoś tam kiedyś powiedział, że wie od kogoś, kto podobno zna kogoś, kto słyszał, że tak mówił?...

Bo ja słyszałem Bralczyka, który stwierdził to, co napisałem powyżej.

>Poczytaj,popytaj to będziesz wiedział.

Najpierw sam poczytaj, a potem pouczaj innych i zarzucaj im niewiedzę. Jak znajdziesz w jakimkolwiek słowniku języka polskiego słowo "włanczać" to daj znać. Do tego czasu daruj sobie takie wstawki.

Pozdro

Napisano

> ok poprawiłem przy okazji jeszcze jeden bład (montaż)

> tak to jest jak sie ma dyslekcje czlowiek patrzy przez 3 min na ten

> wyraz i cos mu nie pasuje ale w koncu sobie darowalem

Spoko, tylko jak już pisałem mam alergię na to i dlatego zwróciłem uwagę. Bez złych intencji oczywiście swiety.gif

> tresc najwazniejsza pozdro

Niby tak, ale nie tylko. Bywam czasem na forum Interii. Tam jest istny śmietnik językowy. I jak taki delikwent pisze nawet z sensem, ale robiąc elementarne błędy ortograficzne to naprawdę człowiek czyta coś takiego z wielkim dystansem.

Również pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Ja Ci powiem zebys nie bagatelizował tego poziomu plynu, bo skoro tyle go ubylo to nie ciekawa sprawa. Zbyt mala ilosc plynu jest gorsza od niskiego poziomu oleju bo grozi przegrzaniem silnika. Pewnie ze wzgledu na mala ilosc plynu wlasnie tak wysoko podskakiwala Ci tak temperatura. Sprawdz czy nie masz gzies wycieków.

A kiedy pojawił sie ten nalot w zbiorniczku, nagle czy juz byl od dawna zasyfiony.

Napisano
  • Autor

> Ja Ci powiem zebys nie bagatelizował tego poziomu plynu, bo skoro

> tyle go ubylo to nie ciekawa sprawa. Zbyt mala ilosc plynu jest

> gorsza od niskiego poziomu oleju bo grozi przegrzaniem silnika.

> Pewnie ze wzgledu na mala ilosc plynu wlasnie tak wysoko

> podskakiwala Ci tak temperatura. Sprawdz czy nie masz gzies

> wycieków.

ok dzieki za info wczoraj juz kupilem zapas na dolewke

jutro rano sprawdze wczesniej nie ubywało wiec mozliwe ze sie odpowietrza

Napisano
  • Autor

jeszcze jedno ciekawa sprawa po tych zmianiach o ktorych pisalem wyzej zaczeła mi sie swiecic lampka na właczniku ogrzewania tylniej szyby

swieci lekkim swiatlem a po wlaczeniu mocniejszym

ps. uwielbiam takie male niespodzianki

niewiadomo kiedy dlaczego i jak a tak bardzo cieszy wink.gif

jakby samochod mial dusze brawo.gif

Napisano

> jeszcze jedno ciekawa sprawa po tych zmianiach o ktorych pisalem

> wyzej zaczeła mi sie swiecic lampka na właczniku ogrzewania

> tylniej szyby

> swieci lekkim swiatlem a po wlaczeniu mocniejszym

brawo

> ps. uwielbiam takie male niespodzianki

> niewiadomo kiedy dlaczego i jak a tak bardzo cieszy

> jakby samochod mial dusze

a moja mówi do mnie - MID smile.gif

Napisano

> A słyszałeś te słowa z jego ust? Czy ktoś tam kiedyś powiedział, że

> wie od kogoś, kto podobno zna kogoś, kto słyszał, że tak

> mówił?...

> Bo ja słyszałem Bralczyka, który stwierdził to, co napisałem powyżej.

> Najpierw sam poczytaj, a potem pouczaj innych i zarzucaj im

> niewiedzę. Jak znajdziesz w jakimkolwiek słowniku języka

> polskiego słowo "włanczać" to daj znać. Do tego czasu daruj

> sobie takie wstawki.

> Pozdro

Obawiam się,że ty nawet czytać nie umiesz.Pokaż mi gdzie ja Cię pouczam?Wytykam błędy? Chłopak chciał się podzielić swoimi spostrzeżeniami,a Ty go polskiego chcesz uczyć?Miodka oglądałem w tv i kiedyś była mowa na ten temat.Życzę przyjemnego przeglądania forum autokącika ze słownikiem w ręku.

Napisano

Według mnie, to dochodzi już tutaj do paranoi. Niby forum typowo techniczne, a kilka osób zachowuje sie jakby to było conajmniej forum językowe. W końcu dojdzie do tego, że ludzie nie będą chcieli pomagać innym w problemach z asterkami, bo będą sie bali natychmiastowych wykładów z ortografi itp..

Nie wiem jak reszta, ale ja tutaj zaglądam w poszukiwaniu porad dotyczących samochodów, a gdy będę chciał poprawiać swoją polszczyznę to poszukam sobie jakiegoś forum językowego.

Dlatego prosiłbym naszych kącikowych nauczycieli o przerabianie postów technicznych na dyktanda i nabijanie sobie liczników w innym miejscu i nie zaśmiecanie nam postów wywodami absolutnie nie na temat.

Napisano

> Obawiam się,że ty nawet czytać nie umiesz.Pokaż mi gdzie ja Cię

> pouczam?Wytykam błędy? Chłopak chciał się podzielić swoimi

> spostrzeżeniami,a Ty go polskiego chcesz uczyć?Miodka oglądałem

> w tv i kiedyś była mowa na ten temat.Życzę przyjemnego

> przeglądania forum autokącika ze słownikiem w ręku.

Z chłopakiem załatwiliśmy sprawę po jednym poście, a Ty wciąż się uzewnętrzniasz. angryfire.gif

Ze słownika korzystam wtedy, gdy sam mam wątpliwości.

Oczywiście, że nie ma co popadać w przesadę, ale gdyby napisać post przykładowo:

"Bo ja [bip] przyjebałem to głowno do silnika i już ni [bip] nic się nie dzieje"

to podejrzewam moderator by zadziałał. Więc nie jest tak, że forma jest zupełnie bez znaczenia, panie obrażalski. Co do meritum ("włanczania") i tak nie masz racji, ale podejrzewam, że będziesz się upierał. Trudno - Twoja sprawa. Jak już napisałem - zajrzyj do któregokolwiek słownika i sprawdź sobie.

Mimo wszystko pozdrawiam.

"Dlatego prosiłbym naszych kącikowych nauczycieli o przerabianie postów technicznych na dyktanda i nabijanie sobie liczników w innym miejscu i nie zaśmiecanie nam postów wywodami absolutnie nie na temat. "

Odpisuje w jednym poście, żeby nie było, że chcę nabijać sobie licznik. Otóż do wiadomości kolegów - jest to ostatnia rzecz, na której mi zależy. I tyle.

Napisano

Miałem ochotę napisać coś odnośnie mojego stosunku do błędów ale się powstrzymam smile.gif i ograniczę do informacji, że Firefox 2.0 ma sprawdzanie ortografii. Ładnie podkreśla wszystkie błędne wyrazy. Polecam ok.gif

Napisano

A można wiedzieć czemu sprzedajejsz samochód po pół roku z NOWĄ instalacją gazową i powymienianymi głównymi częściami mechanicznymi ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.