Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujnik od klocków hamulcowych .... chyba !!??

Featured Replies

Napisano

.... wczoraj wieczorem miałem takie dziwnie zachowanie tego czujnika; jak podjeżdżałem pod dom wieczorem to zaczeła świecić kontrolka na desce niewiem.gif Troche dziwne bo w listopadzie wymieniałem na nowe razem z tarczami (zresztą pisałem wtedy na ten temat na forum). Wizualnie patrząc nie widziałem żadnych różnic między jedną i drugą stroną względem ich starcia spineyes.gif. Po jakiejś godzinie kiedy wyjeżdżałem ponownie na trase czujnik sie już nie zaświecił ani raz - i do tej pory cisza. Czy to normalny objaw hmm.gif i jak w rzeczywistości świeci taka kontrolka tzn. świeci się do momentu całkowitego wytarcia się klocków ???

P.S.

Sorka, za pytanie (dopiero sie osfajam z moją Marysią spineyes.gif ), ale jak wogóle wygląda symbol na desce roździelczej od kolcków ??? (ma ktoś fotke deski z opisem poszczególnych symboli) Może to nie były klocki ? uprzedzając pytanie płyn hamulcowy sprawdzony i jest w odpowiedniej ilości

Napisano

ale jak > wogóle wygląda symbol na desce roździelczej od kolcków ??? (ma > ktoś fotke deski z opisem poszczególnych symboli) Może to nie > były klocki ? uprzedzając pytanie płyn hamulcowy sprawdzony i

> jest w odpowiedniej ilości

kontrolka od klocków do bodajże kółeczko obrysowane drugim kółkiem z linni przerywanej

kontrolka ręcznego - kółeczko z przecinkiem w środku

Napisano
  • Autor

.... czytli tak jak myślałem, świeciła sie kontrolka od klocków hmm.gif dzięki za info, tylko teraz dlaczego takie dziwne zachowanie i tak krótko świeciła ?? Powinna sie chyba świecić cały czas aż do wymiany klocków spineyes.gif

Napisano

> .... czytli tak jak myślałem, świeciła sie kontrolka od klocków

Jeżeli w listopadzie wymieniałeś to raczej nie ma opcji że klocki się zdarły - na 99% przyczyną jest przetarty kabelek od owego czujnika, który zwiera do masy idea.gif

Napisano

Niekoniecznie czujnik klockow. Moze to byc czujnik poziomu plynu hamulcowego - lepiej sprawdz poziom!

Napisano
  • Autor

... sam też byłem zdziwnięty, bo zakładałem zestaw Brembo i Ferrodo, w takim razie sprawdze ten kabelek - dzięki 20.GIF

Napisano
  • Autor

....ale to by chyba świeciła lampka od ręcznego jak jest mało płunu hmm.gif ale sprawdzałem wczorej płyn i jest w odpowiedniej ilości niewiem.gif

Napisano

Tak wyglada od recznego, klockow i poziomu plynu

278211100-licznik.jpg

post-11857-14352477900956_thumb.jpg

Napisano

Niom, dokladnie. A od klockow jest inna ?

Napisano
  • Autor

od ręcznego sie zgodze, ale to i tak świeciło cos inne - kółko z przerywanymi liniami po bokach puste w środku

Napisano
  • Autor

... tak, przynajmiej ja w wersji HLX mam osobną do klocków spineyes.gif

Napisano

> Niom, dokladnie. A od klockow jest inna ?

od klocków jest inna

Napisano

Hmm, byc moze. Wadawalo mi sie, ze ta kontrolka jest uniwersalna zlosnik.gif Ja mam od poczatku pozrywane czujniki klockow wiec zapomnialem jak ona tam wyglada...

Napisano

Az dziw bierze, ze sie jeszcze przewody czujnika klockow nie zerwaly...

Napisano

Witam,

też mam problem z tym czujnikiem. Mi się on czasami zaświeci gdy popada deszcz. Gdzies pewnie przebija:( Faktem jest że hamulców nie wymieniałem od zakupu auta... a przejechałem 15.000 km smile.gif

Chiba czas na zmianę... palacz.gif

Napisano

> Gdzies pewnie przebija

przy 14V ?

Napisano
  • Autor

... i tu może być przyczyna - wczoraj nieźle padało spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.