Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tuning Webera 32 TLF

Featured Replies

Napisano

Głupie pytanko, ale do rzeczy. Mam cc 899 jeszcze na gaźniku Webera 32tlf, chciałem zamienić go na Webera albo FOSa od 700, ze względu że te od 700 są dwugardzielowe, dają trochę mocy a zarazem są oszczędne (dwie gardziele o różnych średnicach), wiem co to potrafiło zrobić z trochę dłubniętym maluchem (ścigałem się z Maluchem do 120km/h nie ma co - maluch wygrał), ale nie dysponuję wielkim zasobem pieniężnym (używany gaźnik FOSa za 350 zł a do tego zrobienie flanszy aluminiowej u ślusarza z 150zł), dlatego rozważam propozycję usportowienia mojego gaźnika. Nie stety nie udało mi się znaleźć w szukajce nic na ten temat, dlatego zwracam się z prośbą do Was, jakieś sugestie, podpowiedzi itp ( tylko nie mówcie mi nic o zwiększaniu gł. dyszy paliwowej na 130! - i tak walczę z czarnymi świecami sciana.gif- urok jazdy na krótkich trasach, zwłaszcza o tej porze roku). Pozdrawiam

Napisano

> napisał wyraźnie że ma 900

wyraznie, to napisal, ze ma 899 ;-p

Napisano

ciezko bedzie cos doradzić , bo tu przewznie dłubiacy w 1.1/1.2 siedza crazy.gif

Napisano

> ciezko bedzie cos doradzić , bo tu przewznie dłubiacy w 1.1/1.2

> siedza

i goscie z dełu kacika, co udaja głupa ;-)

Napisano
  • Autor

Z tego co widzę, to większość to "wtryskowcy" w dodatku niemający bladego pojęcia o zasadzie działania gaźnika elementernego. No cóż nie oszukujmy się - nikt nie jest alfą i omegą, ale jak nie wiecie to raczej nie piszcie. Po co pisać niepotrzebną treść. Zadałem pytanię i liczę na odpowiedź konkretną. To tyle jeśli chodzi o mały opieprz - bez urazy. Z tego, co kiedyś czytałem to należy usunąć wszelkie nierówności poodlewnicze i chyba jeszcze wypolerować całość dla zwiększenia przepływu. Czasami każe się wsadzić większą gł. dyszę paliwową, ale ja tego nie chcę - i tak mi już pali 9-10 l/100km po Warszawie. Ktoś mi z forum o maluchu mówił, że przewierca się na dole gardzieli rozpylacza i wnitowuje drut miedziany ( to niby dla poprawienia rozdrabniania kropel). Natomiast jak trzeba ustawić poziom paliwa w studzience, jakie rurki emulsyjne trzeba dobrać do tej pojemności silnika itp. O takie informacje mi chodzi...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.